Du læser nu
BRYLLUP – 10 råd til brudekjole-shopping..

BRYLLUP – 10 råd til brudekjole-shopping..

Jeg havde egentlig først tænkt at skrive det her indlæg, når jeg samtidig kunne vise kjolEN frem…. Men jeg er – helt ærligt – bange for at glemme de learnings jeg gjorde mig, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte dele ud af mine erfaringer mens de stadig var rimelig friske i erindringen. Derfor har jeg samlet 10 gode råd til det der med brudekjole-shopping. Don’t get me wrong – det er ikke rocket scinece at så dér og blive proppet i den ene prinsessedrøm efter den anden, men alligevel var der nogle ting, som jeg da gerne ville have vidst inden jeg gik igang.. Dem deler jeg med jer nedenfor:)

 

BRYLLUP - 10 råd til brudekjole-shopping..

 

1. Start tidligt: jeg startede ret præcist et år før min bryllupsdag med at finde kjole. Jeg troede jeg var lige vel tidligt ud, men fik gentagne gange besked på at det var helt perfekt, for det tager typisk 4-5 måneder fra du køber din kjole til den kommer hjem fra producenten. Den slags ‘hænger’ ikke bare i butikkerne, men skal bestilles hjem. Dertil kommer tilretninger og ændringer hos en skrædder og hvis man render ind i deres højsæson (hele sommeren), så kan det også godt tage lang tid – også afhængigt af hvor meget man skal have ændret.
2. Led bredt: jeg startede i en butik, som min mor gerne ville forbi, mens jeg selv havde ret lave forventninger – det endte med at være den bedste oplevelse af dem alle.. Generelt hjalp det mig at have mange forskellige aftaler fordelt over nogle måneder, for det er en process at finde det helt rigtige. Eller. At blive klar over at man har fundet det hele rigtige.
3. Hvis ikke du føler dig godt behandlet, så gå!: Brudekjole-butikker er en blandet landhandel – nogle steder følte jeg mig så enormt velbehandlet, at det halve kunne være nok. Andre steder, kunne jeg ikke komme hurtigt nok ud af butikken. Egentlig handlede det mere om de enkelte ekspedienter end om butikkerne as such, så derfor vil jeg ikke nævne navne. Men altså – der er ingen grund til at blive et sted, hvor man ikke føler sig godt behandlet. Det er ikke dér man finder kjolEN anyways – så være ikke bange for bare at takke af tidligt og gå din vej.
4. Do your research: Jeg havde lavet en MASSE research inden jeg købte min brudekjole. Pinnet kjoler, som jeg tænkte var lige dét jeg gerne ville have, og som jeg kunne vise ekspedienterne i de forskellige butikker, for at de kunne pejle sig ind på min smag. Mit board kan I se her.
5. Men vær ‘open-minded’:… men jeg gjorde også meget ud af at sige til dem, at hvis de havde noget, som de synes ville passe liiiige perfekt til sådan en som mig, så var jeg ret open-minded og ville prøve det mindste. I sidste ende endte jeg med noget, der lå uden for dét jeg selv havde forestillet mig, men som stadig havde nogle af de samme elementer, som var gennemgående på mit board.. En slags gylden middelvej. Meget er anderledes, når man pludselig selv står dér i kjolen og kan se hvad der spiller og hvad der ikke spiller.
6. Alliér dig med få: Det er rigtigt rart, at have nogen med ud og hjælpe med at finde kjolen og som kan være ekstra øjne – men lad være med at tage for mange med. Jeg ‘brugte’ min mor og min brudepiger lidt på kryds og tværs – jeg havde typisk ikke mere end en enkelt eller to med af gangen, for det kan ogsså blive FOR mange meninger (og FOR meget opmærksomhed;).
7. Shapewear er din ven: Jesper Høvring siger, at det smukke brudelingeri skal gemmes til bryllupsnatten og ikke hører til under kjolen – I agree. Shapewear er din ven. Også når du skal ud og købe kjolen. Jeg er et ok privat menneske (oh the irony, ms blogger-face), og synes egentlig at det var meget rart ikke at stå helt splitter foran fremmede ekspedienter, andre brude og deres wedding parties. Vælg en model der er stropløs (også selvom du leder efter noget med ærmer, for den slags er typisk i blonde og vil afsløre en ‘grim’ BH-strop) og vælg noget der er nude. Jeg tænker, at noget a la denne fra Triumph er et godt bud (givet, at den ikke giver én alt for mange baller;)).
8. “The moment” er ikke en myte: Jeg var helt sikker på, at det der moment de alle sammen snakker om i SYTTD er den vildeste amerikanske dramatisering af et helt udramatisk øjeblik. Well. I was wrong. Jeg er ikke specielt blød i knæene normalt, men jeg var ikke i tvivl da jeg fik kjolen på. Eller da jeg prøvede den igen. Eller igen. Hver eneste gang fik jeg den der grødede klump i halsen og en lidt våde øjenkroge. Så hver forberedt – jeg blev sindssygt overvældet første gang det skete.
9. Gør købet til en del af festen: Da jeg selv havde besluttet mig for hvilken kjole der skulle være ‘the one’, så sørgede jeg for at samle hele flokken til en sidste prøvning og mit ‘say yes to the dress’-moment. Min mor, mine brudepiger, min Rocker og min svigermor. Alle dem der havde været den største del af jagten på kjolEN. Efterfølgende gik ud og drak et glas bobler og det var en virkelig god måde at markere oplevelsen.
10. Husk skrædderen: Jeg anede ikke, at man skal booke sin skrædder flere måneder i forvejen. Det skal man åbenbart. Så jeg har allerede booket min skrædder, selvom vi ikke går igang før til sommer. De har højsæson, og ligger vandret med brudekjoler henover sommeren, så det er godt at være i god tid. Min erfaring er at de fleste (i København) anbefaler enten skrædderen på Frederiksberg eller Lise Oxvang på Amager. Jeg har booket Lise:)

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top