Du læser nu
DIY – Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

DIY – Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

 

Jeg har alle dage haft en thing for skøre lamper. Fra Robot-lampen (kan I huske den? Hvis ikke, så kan I spotte den i nogle meeeeeget gamle indlæg her og her) jeg slæbte med hjem over atlanten i 2008 til den gyldne keramik-sag jeg slæbte hjem i efteråret (som kan skimtes her). I Puerto Rico faldt jeg over den her Eiffeltårns-lampe – den er sjov og skør og virkede på en eller ande måde helt rigtigt. Måske, fordi jeg lige var kommet fra Paris. Nu står den hjemme på Kajen – Skjorten synes jeg var helt åndet. “jeg har ihvertfald ikke plads til den”, sagde han og fortsatte ned af gangen i Wal-Mart. Men det havde jeg. Både til dén og til en 1 gallon drinks dispenser i glas (tilbage til den senere). Bevares. Et par kilos overvægt måtte være en billig pris at betale.

 

Der er bare ét problem ved at købe lamper i udlandet – for nok, kan man tit og ofte gøre sig et godt kup, men hvad hjælper det, når stikket ikke passer i danske kontakter? Hvem kan bruge en lampe, der ikke kan lyse, til noget? Heldigvis er det ikke spor svært at skifte stikprop på en almindelig lampe – og jeg vil vove at påstå, at det er den slags, man skal vide hvordan man gør, når man – som os – er strong independent women, der også selv kan lappe vores cykler og hænge et billede op (jo vi kan…). Så derfor, d’damer – et lidt atypisk DIY-indlæg. Men sådan her skifter I stikprop på de skøre lamper I slæber hjem fra USA (.. eller andre steder.. Og nu håber jeg så, at det ikke kun er mig, der gør den slags fjollede ting;)).

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

[Start med at klippe den originale stik-prop af – bare med en saks … den kan ryge direkte i skralderen.. Brug derefter en afisolerings-tang (fås i Silvan… alternativt kan man bruge en saks.. og en masse forsigtighed) og fjernisoleringen om kobber-ledningerne]

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

[Løse stikpropper fås i Silvan for små penge… køb en stikprop, der matcher ledningens-farve..]

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

[Skil den nye danske stikprop ad – på de fleste gøres det ved at løsne den lille skrue i ‘ryggen’…]

 

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

[Før den blotlagte kobber-ledninger op i stik-armene og skru de små messingskruer fast. Sæt ledningen fast i hver rillerne i hver sin side af stikproppen og skru ledningen fast i bunden af stikproppen. Skru gerne lidt til hernede, så ledningen ikke bliver flået ud af stikproppen, hvis man hiver i den.. Luk stikproppen ved at skrue den sammen igen…]

DIY - Eiffel Tower lamp og en ny stikprop..

[Og sådan gør man altså det – nu er der lys i Eiffeltårnet og jeg føler mig en smule accomplished hver gang der bliver tændt på kontakten;)]

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top