Du læser nu
ST BEDEDAG PÅ FREDAG – hjemmebagte hveder..

ST BEDEDAG PÅ FREDAG – hjemmebagte hveder..

ST BEDEDAG PÅ FREDAG -  hjemmebagte hveder..

Det er St. Bededag på fredag, og for sådan en som mig, der har lidt issues med hvede (jeg har en intolerance over for et hvedeprotein (ikke gluten), som – bla – viser sig ved eksemudbrud, hvis jeg får for meget af det..), er det en lidt speciel dag. På fredag er vi i Toscana, og langt fra hvedefestligheder og eget køkken – så jeg har besluttet at skyde St Hvededag til den efterfølgende weekend. Jeg har glædet mig for længe til at springe dagen over uden at markere den på nogen vis;) For er der noget mere lækkert end friskbagt HVIDT brød med tandsmør?!? Det tror jeg faktisk ikke.. Og fordi det er meget rart at ens hænder ikke er ved at gå til af håndeksem, er ikke så tit jeg tillader mig den slags..

 

St Hvededag er derfor blevet sådan en slags juleaften, hvor man kan give lidt los og skide hvede-intolerancen et stykke (ja, pardon my french, men altså…). Og nok bugner byens bagere med lækre, bløde og flotte hvedeknopper, men de bedste, er altså dem men bager selv.. Og så overdænger i gult økologisk smør, der smager af SMØR. Rigtigt smør. Jeg læste en smørtest i sidste uge (.. der kan man bare se..), og skal have fat i en pakke af det franske La Grande Prairie-smør, selvom prisen er helt uhyrlig. Men altså. Den ene dag om året. Som supplement til hjemmebagte hveder. Jo. Og verdens bedste (og måske nemmeste – hvem ved?!) opskrift på hjemmebagte hveder? Den serverede jeg lige her, sidste år.

 

ST BEDEDAG PÅ FREDAG -  hjemmebagte hveder..

 

ST BEDEDAG PÅ FREDAG -  hjemmebagte hveder..

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top