Du læser nu
5 TIP – til flotte billeder..

5 TIP – til flotte billeder..

Den sidste tid har jeg fået flere spørgsmål til mine billeder både i kommentarspor og på mail – hvilket noget udstyr jeg bruger, hvordan jeg redigerer og om jeg har nogen gide tip at dele. Og dét har jeg egentlig skrevet om før, men da jeg skulle genfinde det gamle indlæg, opdagede jeg, at det snart er 2 år siden det indlæg blev udgivet, og så forstår jeg da bedre hvorfor spørgsmålene langsomt begynder at dukke op igen. Det må være tid til en lille re-post! Og selvom der står, at det er ‘for bloggers’ så er det ikke noget I skal tage jer af – det er til alle, der interesserer sig for at tage fine billeder. Punktum;)

 

5 TIP - til flotte billeder..

1. Udstyr? Det der med udstyr er lidt som en religion ? jeg er en Canon-pige, og skyder for tiden med et Canon Eos 100D eller Canon Eos 700D, et  et 50mm f/1.4 objektiv, et 85mm f/1.8 og et 50mm f/1.8. Er man nybegynder er Canon EOS 100D med et 50mm f/1.8 et rigtigt godt begynder-kit, der vil kunne tage super-gode billeder.. Valg af udstyr er dog en lang snak, og det har jeg skrevet meget mere om HER.

På rejser tager jeg typisk alle billeder med 100D og 50mm f/1.8, mens jeg hjemme oftest bruger det stor 700D med 50mm f/1.4 til madbilleder og stillebens, og 85mm f/1.8 til outfitbilleder.

 

2. Indstillinger? De fleste går efter den slørede baggrund og her er det lettest, at skrue kameraet over på indstillingen ?Av?, som betyder ?aperture priority?. På skærmen vil man kunne stille på blænden (tallet der står efter f/), og den generelle regel er, at jo lavere f-tal = højere blænde = mere sløret baggrund. Det hele handler om hvor meget lys, objektivet lukker ind. Er man mere rutineret kan man også vælge at skyde på Manuel, hvor man kan stille både blænde, lukkehastighed, iso mm.. Men til en start, er det letteste at belsutte sig for hvor sløret man vil have sin baggrund, og så lade kameraet hjælpe med resten.

 

3. Lys? At skyde i godt lys kan gøre en kæmpe forskel ? enten kan det redde et ellers halvkedeligt skud, eller også kan det totalt ødelægge ens gode intentioner. Suk. Min erfaring er at man skal forsøge at undgå at skyde i direkte sollys ? lyset bliver ofte alt for hårdt og hvidt, og resultatet bliver overbelyst og ikke så skarpt.. Det er selvfølgelig ikke altid man lige selv kan styre, hvordan solen står (fx var det ret svært at finde skygge da jeg skulle tage billeder af min DIY-gynge i sommerhuset i weekenden), og så er det sådan det er? Og skal man skyde i direkte sollys, så vil jeg anbefale, at man leger i det mange kalder ?the golden hour? ? den time lige efter solen er stået op og lige inden den går ned igen. Lyset bliver så fint, blødt og flatterende og der er optimale forhold for modlys, som alle bloggere (mig selv inklusive) elsker og som giver outfit-billeder sådan et fint og drømmende udtryk.

 

4. Baggrund? Vælg din baggrund med tanke på hvad du har på; det er fx skørt at stille sig op af en hvid væg, hvis man har hvid trøje på, for så forsvinder man helt. Ligeledes kan det også være fint lige at sørge for, at man ikke får den overfyldte skraldespand med, den grimme gadelygte eller andre forstyrrende elementer. Jeg kan godt lide, når billederne er relativt rolige i forgrunden, mens baggrunden godt må være en lidt blandet landhandel ? skyder man med høj blænde, vil baggrunden alligevel blive sløret og så kan det være ret fint, hvis der ?sker lidt?..

 

5. Efterbehandling? Nogle kan godt lide, at deres billeder er så ?raw? som mulige, mens andre gerne vil kunne tilføje effekt og stemning via efterbehandling. Det er lidt en smagssag og hér må man føle sig frem ? for min egen del, skifter det lidt efter hvad der ellers sker på billedet (lys, baggrund etc.). Vil man gerne prøve sig frem med billedredigering, har jeg lavet en trin-for-trin-guide til hvad jeg gør HER.

 

Ooog ? nu sidder I mange derude, der også selv har blogs og også selv tager flotte billeder. Byd endelig ind med jeres bedste tip, hvis I synes der er noget jeg mangler at få med:)

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top