Du læser nu
En middag med Moët

En middag med Moët

middag med moet og emily salomon kokkeriet (6 of 10)

.. Og Emily, selvfølgelig;) I don’t get out much – altså I blogsammenhæng. Det er helt og aldeles selvforskyldt, for som vi snakkede lidt om for et par uger siden, så er der i forvejen meget på programmet, og når tid er éns knappeste resource, så må der prioriteres og skæres ind til benet. Modeuger, pressedage og -events, nej det går altså ikke. Takker pænt for invitationen, men kan “desværre ikke komme den dag”. Men så engang imellem, dukker der noget op, der er så spot on og på magisk vis passer i en travl arbejdskalender, at det ville være fysisk umuligt for mig at takke nej. Sådan var det, da der landede en invitation til en magisk aften på Kokkeriet med Moët og Emily. Michelin-mad. Jo, hvad siger I!?

Vi fik mange (… rigtigt mange) flasker champagne i bryllupsgave. Men det er dejligt – for vi drikker meget champagne på Kajen. Det ved vores venner, så det var nok derfor de fandt det så passende. Vi sender også altid en flaske til vores venner, når der er noget at fejre for dem – så det var nok også en slags gengæld (af den virkeligt hyggelige slags). Jo. Vi kan godt lide champagne.

Og så var det en helt glimrende anledning til at få set nogle virkeligt rare damer. Emily ikke mindst, men også Moëts brand manager, der både er en gammel kollega og god veninde. Og så alle de andre seje damer der var med. Et sted undervejs, sad jeg og blev helt stolt af mig selv, over at have fedtet mig ind i dét flotte selskab – et hurtigt blik om bordet, og jeg kunne ikke se andet end damer der junglerer bogkontrakter, starter virksomheder, besidder chefstillinger, laver børn og inspirerer tusinder og atter tusinder hver evig eneste dag. Wauw. Hvordan skulle jeg kunne være andet end at være helt stolt over at være på kram og fornavn med sådan et slæng?

middag med moet og emily salomon kokkeriet (3 of 10)middag med moet og emily salomon kokkeriet (4 of 10)

Nuvel. Tilbage til middagen. Det var magisk. Vi startede med et glas (… og efter de første 3 holdt jeg op med at tælle) og lærte noget om champagne. Noget vidste jeg i forvejen, mens andet var nyt. Jeg har tænkt, at det kunne være sjovt, at skrive et indlæg for sig selv om 10 ting man skal vide om champagne – det må jeg få gjort! Derfra gik vi i køkkenet. Jeg blev sat på hold med Emilie og Emily, og sammen skulle vi stå for forretten. Jeg blev sat til at skylle muslinger, mens Emilie sørgede for at nappe lukkemusklen af kammuslingerne. Emily blev betroet jobbet med at kappe bladene af rosenkål – en noget omstændig proces, så jeg endte med at komme hende til undsætning. Undervejs sørgede vi selvfølgelig for at holde os hydrated i rigelige mængder bobler, og da både stemningen og håndteringen af skarpe knive til sidst var tilpas løssluppen endte kokkene med at sende os ud af køkkenet.

middag med moet og emily salomon kokkeriet (1 of 10)   middag med moet og emily salomon kokkeriet (5 of 10)

Det forstår man jo godt. Og naturligvis var der dækket smukt op i private dining lokalet på Kokkeriet. Med piccolo-flasker som bordkort. Tjekket. Og derfra var kimen til en virkelig hyggelig middag lagt. Vi fik serveret 3 retter og nogle mellemretter. De 3 retter var alle flankeret af hver sin champagne. Årgangschampagnen til forreten, non-vintage rosé til hovedret og nectar imperial til dessert. Perfekt. Helt perfekt faktisk.

middag med moet og emily salomon kokkeriet (8 of 10)

middag med moet og emily salomon kokkeriet (9 of 10)Jo. Det var en virkeligt god aften. Sådan én af dem, der får sin egen side i den indre skrapbog over store og gode oplevelser. Maden var, needless to say, helt fantastisk, selskabet ligeså og hvor var det bare prikken over i’et-agtigt, at få champagne til en hel middag. Kan I forestille jer noget mere festligt?! Jeg har allerede sagt til Skjorten, at det synes jeg altså vi skal gøre til nytår. Det ville være så meget os og så perfekt til nytår – nu skal jeg bare lige have overtalt ham til, at vi også skal have inviteret en 10-15 af vores nærmeste venner, hehe. #waitandseemiddag med moet og emily salomon kokkeriet (7 of 10) middag med moet og emily salomon kokkeriet (10 of 10)

 Kommentarer (9)
 • Ellers er champagnens hjemland, Paris, jo helt fantastisk til nytår. Eller Berlin.
  Det med champagne til en hel middag og de forskellige retter fungerer genialt. Lige præcis den detalje har jeg styr på til mit bryllup. Der skal være champagne-menu. Sådan er det som über-frankofil 🙂
  (Nu mangler jeg så bare lige at finde manden HA HA HA HA 😀 )

 • Hej Acie 🙂 Laver du på et tidspunkt et follow-up-indlæg om din erfaring med coolsculpting? Jeg venter i spænding!

 • Hej Acie
  Med association til champagne bobler vil jeg spørge dig om lidt hjælp til valg af nytårs lokation. Min kæreste og jeg vil holde nytår i udlandet. Du er jo temmelig berejst så kan du anbefale et sted? Vores begrænsninger er, at det skal være i Europa og vi skal kun være afsted 4 dage. Lige nu overvejer vi Milano men aner intet om byen.
  Knus

  • Uha – det var et knaldgodt spørgsmål. Jeg har faktisk ikke nogle meget gode bud – jeg har aldrig selv rejst til nytår, udover på ski, som jeg jo selv ville vælge til hver en tid;) Milano er en god idé – men ellers har jeg også hørt rigtigt meget rigtigt godt om Lissabon. “Europas svar på San Francisco” læste jeg et sted her for et par dage siden. Dét står højt på min rejseliste! 🙂

 • Jeg synes nu, at du passer meget godt ind i det selskab – jeg holder ihvertfald af at følge med her på dit domæne, og finder det du laver inspirerende 🙂 Jeg ville ønske at jeg også var champagne fan, men idet mindste savler jeg over maden, det ser virkelig godt ud.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top