Du læser nu
Et bryllup fra brudens POV – del I

Et bryllup fra brudens POV – del I

_agv6952

Jeg håber, at I alle er kommet godt igennem juleaften og nu kan se frem til lidt well deserved downtime indtil nytår. Måske krydret af lidt mere familiehygge og et par julefrokoster. Herhjemme trisser vi rundt i nattøj og fordøjer julemaden, klemmer lidt på vores pakker og nyder stilheden med dyner i sofaen og musik på anlægget. Og hvad mere oplagt end at dele lidt bryllupslykke med jer, her i juletiden – hjerternes fest. De næste par dage vil jeg derfor servere en lille føljeton – fortællingen om vores bryllup, set fra mit POV. I dag starter vi med de sidste 24 timer inden kirkedørene gik op og jeg tog turen op ad kirkegulvet.

Processed with VSCO with hb1 preset

[Fredag kl 17:02: jeg tjekkede ind på D’Angleterre kl 15 og driblede ned til Amazing Space 15:30, hvor jeg lod mig forkæle med 30minutters massage og en oxygen facial. Pure bliss og den perfekte måde at lade roen indfinde sig. Alt det praktiske var done – nu handlede de næste 24 timer bare om nyde det og forsøge at kontrollere nerverne..]

img_9475

[Fredag kl 23:42: Jeg har været på Ravage med mine 3 brudepiger.. Jeg havde egentlig lovet min PT Marlene, at sørge for at holde mig fra carbs og alkohol de sidste 3 dage op til brylluppet, for at stå helt skarpt – men vi har både drukket champagne, vin og spist fritter.. Inden jeg bliver lagt i seng hjælper mine brudepiger mig med at udfylde morgenmadskortet, og vi er allesammen ved at tisse i bukserne af grin, af jokes der er så ligegyldige, at de ikke kan genfortælles hér uden at falde til jorden.. Ikke nogen dårlig måde, at bruge sin sidste aften som ugift]

img_1133

[Lørdag kl 7:58: Jeg er vågnet tidligt (but of course) og tjekker ind hos damerne med et billede af kjolen, der hænger i vinduet på D’Angleterre.. De er hurtige på tasterne og får mig til at grine af både stort og småt…]

img_9491 [Lørdag kl 8:14: Jeg har badekar på værelset (og bevares: en bruseniche, der er større end min første lejlighed), og lader mig synke ned i boblerne. Jeg bliver hurtigt rastløs, men det er også ok, for morgenmaden er på vej]

Processed with VSCO with hb1 preset

[Lørdag kl 08:38: Min morgenmad bliver trillet ind på værelset af roomservice. Der er alt hvad hjertet kunne begære, og det venlige personale på D’Angleterre har sat et glas champagne på bordet “for at pleasant start to my big day”. Grapefrugt juice, skyr med granola og bær, en omelet, små croissanter og en kop kaffe – altsammen flankeret af udsigt ud over Kongens Nytorv. Jeg føler mig som en prinsesse<3]

img_9490

[Lørdag kl 08:52: Og en høj snegl! Hvert år til min fødselsdag ønsker jeg mig en høj snegl til morgenmad (ikke en flad snegl, ikke en gærdejssnegl, ikke en kanelbulla eller kanelsnurre – en høj snegl) og det føles så rigtigt og som et skørt tegn fra højere magter, at der i den lille kurv med pastry ligger en høj snegl. Jo. I dag er i sandhed en festdag.]

img_9492

[Lørdag kl 11:13: Allerede kl 10 ringer Hannah på min dør – vi har mødtes et par uger tidligere og lavet en prøveopsætning, men på selve dagen bliver min frisure endnu smukkere end jeg nogensinde havde turdet håbe på.. Meget klassisk, men stadig lidt romantisk. Og ikke for stramt – så ser mit hovede så rundt ud;) Jeg er ikke nervøs, men tiden går nu alligevel hurtigere, når man har nogen at snakke med]

img_9494

[Lørdag kl 12:15: Hannah er færdig i god tid og inden min makeup-artist Sine dukker op, har jeg lige et kvarter alene med mig selv – det føles skørt at ligge der med slør og højt hår og zappe rundt mellem kanalerne… men også meget rart lige at have lidt tid til at lade hjernen slå fra uden behov for smalltalk]

img_9495

[Lørdag kl 12:48: Sine er kommet og har pakket hele sit arsenal ud. Det føltes trygt og godt, at vide, at man var i så gode hænder..]

_agv6736

[Lørdag kl 13:02: og mens Sine svingede børsterne kom både én af mine brudepiger og vores fotograf Andreas også.. Han begynder langsomt at gå rundt og tage billeder, og min brudepige har sørget for FaxeKondi Light og pølsehorn til mig i et forsøg på at sikre, at jeg får noget i mig i løbet af dagen og ikke besvimer på vej op af kirkegulvet. Nok ikke en reel fare, set i lyset af min overdådige morgenmad, men tanken er så kær<3]3

img_9498

[Lørdag kl 13:42: Tadaaaaa! Jeg er færdig! Jeg tager et billede på badeværelset og sender til min storebror.. “Sejt! Er du nervøs?”.. Nej – det er ok. Nerverne er stadig i skak. Sine mente bestemt, at jeg var den mest rolige brud hun nogensinde havde mødt. Jeg smilede, men kunne nu alligevel hverken nogle bittesmå sommerfugle baske i maven..]

_agv6781

[Lørdag kl 13:47: “og hvis der er en fugl der skider på mig, så kommer du med den her!”… jeg har slæbt en rensepæn med hjem fra USA og instruerer min brudepige i hendes vigtige fugleklats-tjans;) ]

_agv6859

[Lørdag kl 14:02: mine forældre er kommet og og jeg er ved at være klar til at komme i kjolen.. Jeg har dog ikke mere travlt, end at jeg lige når at fortælle en fjollet vittighed og min far er et taknemmeligt publikum til den slags..]

 

img_9499

img_9500

[Lørdag kl 14:13: Andreas når at flytte rundt og stå på samtlige møbler, mens han gør sig umage for at få de helt rigtige skud.. Mens hans står på stolen og tager billedet af mine accessories, ligger jeg på sofaen og spiser pølsehorn og drikker min sodavand.. Han griner og siger, at han virkelig har lyst til at tage et billede, men vil lade være, for lige at give mig en chance for at have 2 sekunders ro… Jeg takker, og kvitterer med selv at tage et billede af ham istedet]

_agv6915

[Lørdag kl 14:07: Ok – lad os få kjolen på! Jeg sender fotografen og min far ud på balkonen, så jeg kan få værelset alene med min mor og min brudepige]

    _agv6949

[Lørdag kl 14:17 : kjolen er på og min mor og brudepige har travlt med at få knappet alle de maaaaaaaaaaange stofknapper i ryggen… Min brudepige har bestilt en gin&tonic til os allesammen (I needed that) og fotografen knipser de sidste billeder, inden han kører i forvejen til kirken for at fange Skjorten og de øvrige gæsters ankomst.. Uh – vi nærmer os! Min far står ude på altanen (så det er altså ham jeg kigger på, på det øverste billede her i indlægget) og jeg kan mærke nervøsiteten rulle ind over mig… Fra gaden lyder der råb og skrig. Jeg bliver mere nervøs. En demonstration. Sådan én havde jeg ikke taget højde for i tidsplanen. Jeg råber til min far, om han kan se hvad vej de går og om det er en lang skare… De er på vej mod Christiansborg siger han – heldigvis den modsatte retning. Puh.]_agv6995

[Lørdag kl 14:28: Ok – kjolen er på, jeg har fået en (stærk) Gin&Tonic og jeg er klar. Min chauffør ringer og siger, at han holder klar nedenfor, men at jeg bare skal tage mig god tid.. Jeg overtaler min brudepige til at hjælpe mig med at tisse (sjov opgave med så meget slæb… lol), får sko på og pakker en lille taske med det vigtigste som jeg afleverer til min mor. De hjælper mig allesammen ned i elevatoren og selvom jeg virkelig længe havde haft lidt pres over det med at skulle ud fra hotellet (midt på Kgs Nytorv i højt dagslys) og over i bilen, så ænser jeg slet ikke de mange mennesker, der stopper og og kigger. Enkelte tager endda billeder. Jeg har heldigvis hovedet et andet sted. Jeg kommer ind i bilen og vi kører afsted på slaget 14:48… 12 minutter to go!]

_agv7025

[Lørdag kl 14:58: Der er mange turister på Kastellet sådan en smuk efterårsdag og de får det hele med.. tager billeder ind af bilens ruder og vinker begejstret. Jeg smiler (lidt stift) tilbage og kigger på uret. Jeg har lovet Mads ikke at komme for sent. Lovet. Som vi nærmer os kirken kan jeg høre klokkerne og ude ved våbenhuset står min mor og alle 3 brudepiger klar til at hjælpe mig ud. Gennem vinduet ind til kirken kan jeg se ryggen af Mads. I kirken venter præsten og kirketjeneren. Jeg giver pænt hånd til dem begge og præsten forsvinder ind i kirken.

Kirktjeneren begynder at gå og forklarer imens: “Nu går vi ned af den her gang – den går langs med hele kirkerummet og er ikke ret bred, så du skal lige være forsigtig. Når vi kommer ned for enden skal jeg nok forklare, hvad der så skal ske”. Jeg følger efter, men når lige at stoppe og bede om en tår vand. Jeg er helt klistret i munden efter den Gin&Tonic.. Da vi kommer ned i våbenhuset får jeg stukket min brudebuket i hånden og mine brudepiger hjælper min far med at få sin brystblomst sat fast. Herefter bliver de sendt ind i kirken – jeg må træde til side, for at ikke at blive set, som døren går op. Så forklarer kirketjeneren igen. “Om lidt trykker jeg på den her knap. Den slukker for klokkeværket. Derefter trykker jeg på den her knap og den giver besked til organisten om at vi er klar. Når han begynder at spille, så åbner jeg dørene og så er det go“. Jeg studser over hans ordvalg, men hører egentlig ikke rigtigt efter. Der er sprækker i kirkedøren og jeg kan se Mads stå oppe for enden af kirkegulvet. Han ser nervøs ud. Mon han kan se mig også?

[Lørdag kl 15:02: Der er gået ca 4 minutter fra jeg ankom til kirken og SÅ går dørene op. Det er gået enormt hurtigt, men jeg er klar… Nu er det NU!

Del 2 får I imorgen <3

 

 Kommentarer (21)
 • Hej Acie. Stort tillykke med det smukke bryllup. Kan jeg spørge hvor dine strappy sandals er fra? 🙂

 • Hej Acie, sikke en dejlig fortælling 🙂 Det har været så skønt at følge med i jeres bryllup! Jeg skal selv giftes til sommer, og er lidt i tvivl om natten før brylluppet, da jeg ikke kan bestemme mig for om jeg skal sove alene eller sammen med en veninde eller mor. Hvordan var det at sove alene? Hvilke tanker havde du gjort dig? Og rigtig glædelig jul 🙂

  • De tanker gik jeg også og baksede lidt med – men i sidste ende kom jeg frem til, at jeg typisk sover bedst alene og også har brug for noget “me time”. Altså – jeg kan godt blive lidt drænet af hele tiden at have mennesker omkring mig og finder lettere ro i mit eget selskab. Så derfor valgte jeg at sove alene<3 Stort tillykke med det kommende bryllup!

  • Det giver rigtig god mening, tusind tak for svar! 🙂 Og mange tak, det bliver helt fantastisk! <3

 • Det bryllup overgår jo enhver kvindes hedeste, inderste bryllupsdrømme. Hvor ser det fint ud – det hele, AC. Håber, I havde en fabelagtig dag.

  • Du er sød ven – jeg nød det fanme! Og du ringer bare, hvis Tigerdyret en dag får taget sig sammen og du pludselig står og mangler en wedding planner. Så skal jeg være der på pletten <3

 • Ih Acie – jeg er ellers ikke bryllupstypen men din fortælling giver mig helt sommerfugle i maven 🙂 God jul.

  • Tak Simone – jeg får også selv lidt kuldegysninger, men det er self også noget andet. Er glad for at det lykkes mig at formidle stemningen 🙂

 • Så fin læsning her 1. Juledag 🙂 Og phew jeg fik da helt selv nerver på og sommerfugle i maven bare af at læse det, haha 🙂 Hvor må det bare have været en fantastisk dag!

  • Tusind tak – det var den vildeste dage, ja faktisk, de vildeste dagE. Tænker også, at det er godt, at få det skrevet ned. Så kan jeg altid selv se tilbage på det om maaange år<3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top