Du læser nu
Om frihed.. og 4 hjul.

Om frihed.. og 4 hjul.

arne-jacobsen-tankstation-fdm-1-of-1annonceDer gik 12 dage fra jeg fyldte 18 til jeg stod med kørekortet i hånden. Den 19. august 2004. Det kunne ikke gå hurtigt nok. Og da den motorsagkyndige fra Hillerød rakte mig den lille papirlap med ordene “Ja, du er bestået…. Men pas lidt på farten”, føltes det nærmest, som om den seddel han rakte mig, var en slags adgangsbillet til friheden. Pludselig og bare takket være den lille lap blev ens verden gjort mange gange større. Alt kom tættere på. Nærmere rækkevidde. De næste år drønede jeg rundt i min mors lille grå Fiesta, der var flyttet ind på matriklen så tæt på min 18års fødselsdag, at jeg nogle dage, havde svært ved at forstå, at det faktisk ikke bare var min. Det føltes lidt sådan.

arne-jacobsen-tankstation-fdm-5-of-61

Min første egen bil kom dog først et par år senere, da jeg flyttede til LA i 2010. Alle ved, at man ikke kan bo i LA uden en bil, og således anskaffede jeg mig en (ikke specielt beskeden) Jeep Grand Cherokee, som måske kan betegnes som min første helt store kærlighed. Vi kom vidt omkring, mig og Jeepy. Cruisede rundt i LA og Cali og fik det fulde ud af byen sammen. Til stranden, til Hollywood – vi var eventyrmakkere. Da jeg flyttede hjem igen, var Jeepy noget af dét, der var sværest at sige farvel til… Nogle dage savner jeg  ham stadig. Min firhjulede ven.

arne-jacobsen-tankstation-fdm-24-of-61

I 2014  og efter at have været S-togs pendler (på godt og ondt) i et par år, besluttede jeg, at tiden måtte være inde til at investere i en ny lille firhjulet ven. Og dén firhjulede ven har jeg stadig. Den er lillebitte. En lille bybil. Mig og Ka’en. Der ikke kostede mere, end at jeg betalte den med Dankort hos forhandleren i sin tid – er det ikke skørt?! Som var det 2 liter mælk i Netto. “Bare på beløbet, tak!”. Spritny fra fabrikken og indhyllet i den der ‘new car smell’, som kan gøre mænd helt bløde i knæene.

arne-jacobsen-tankstation-fdm-59-of-61

arne-jacobsen-tankstation-fdm-10-of-61

Idag har jeg – ret beset – ikke ret meget brug for den, men jeg kan ikke skille mig af med den. For dér bag rattet – det er dér jeg tænker allerbedst. Og de største beslutninger i mit liv er unægteligt taget på den facon. Når jeg har brug for at klare hjernen kører jeg nordpå. Holder ind ved en af havnene og kigger ud over vandet. Funderer. Jeg ved godt, at det langt fra er alle, der har det synes den model virker. Skjorten forstår det fx ikke. Og alligevel betyder hans bil tusind gange mere for ham, end min gør for mig. Hans er en del af hans identitet og er således en overdimensioneret sort BMW med automatgear, sportsmode, skilem og jeg ved snart ikke hvad… Den brøler som en løve, når han træder på speederen, og han smiler som en lille dreng. E.v.e.r.y. t.i.m.e.. Min lille by-racer har ikke helt samme betydning for mig. For mig er bilen frihed. Frirum. Det er ligegyldigt hvor lidt den larmer og af hvor lidt den ser ud. Bare den kan køre mig ud i friheden<3

arne-jacobsen-tankstation-fdm-37-of-61

Da jeg i sin havde købt den lille bil blev jeg også ret hurtigt medlem af FDM – at the time, var jeg (helt ærligt) ikke helt klar over hvorfor, men min far (der har været medlem i noget der ligner en menneskealder) sagde, at det var smart, og så gør man det jo. Idag er jeg blevet klogere og må give min far ret – for det er en tryghed at have nogen i baghånden, der kan give teknisk rådgivning og så rådførte jeg mig med de glimrende sikkerhedstests, dengang jeg skulle bestemme, hvilken firhjulet ven jeg skulle vælge – det er ikke uvæsentlig research imo. I lidt mindre skala bruger jeg løbende rabatterne på både hjulskifte og (ikke mindst) dækopbevaring (aka verdens mest kedelige  omkostning). Jo – der er mange fordele. Dem kan I læse nærmere om her. Og ja, det er voksent. Men man må jo tage konsekvensen af ikke selv at interessere sig det mindste for den slags, og istedet outsource opgaven til eksperter..

Oooog – de af jer, der er nået til bunds i denne fortælling fortjener næsten en slags belønning. Derfor har jeg fået lov til at udlodde et FDM-medlemsskab og Vejhjælp Guld til to af jer – for at deltage skal I bare smide en kommentar om hvornår I kunne have haft brug for et FDM-medlemskab OG være fyldt 18år:)

arne-jacobsen-tankstation-fdm-61-of-61

Indlægget er udgivet i samarbejde med FDM

 Kommentarer (38)
 • Jeg kunne virkeligt godt have brugt vejhjælp den gang, hvor jeg sammen med mine forældre kørte på skiferie til Norge. Halvvejs oppe i de norske fjelde hører vi en skramlen, og bilen ryster let. Bang siger det. Vi stopper bilen og ser, at udstødningsrøret er faldet af. Øv! Heldigvis fik vi fat på en rar norsk vejhjælp 🙂

 • Vejhjælp. Jeg kan stadig huske dengang, min mors bil brændte sammen midt på Fyn med bilen fyldt med børn, hund og tasker til en hel sommerferie. Med egne børn ombord, har vi blandt andet handlet autostole hos FDM i Lyngby, fordi jeg har væsentlig mere tiltro til deres rådgivning, end en tilfældig sælger i en babybutik – der enten intet ved, eller som sælger med fokus på avancen. Håber vi vinder😊

 • Jeg kunne virkelig godt bruge sådan noget vejhjælp, da jeg er ret uheldig med punkteringer!! Jeg har ikke min egen bil, men kører i min kærestes store stationwagon, og har åbenbart formået at punktere den tre gange. Første gang fordi jeg kørte ind i en kantsten da jeg skulle parkere, anden gang lige udenfor opgangen, hvor en skrue havde sat sig fast i hjulet, og tredje gang aner jeg det virkelig ikke, men det var i hvert fald træls! Og i de situationer ville jeg gerne have kunne ringe til nogle andre end min kæreste, da jeg snart tror han er træt af mig😄😂

 • Jeg kører rundt i Oldfru 206 som er en gammel Peugeot fra 2001. Både min mand og jeg elsker den bil og den kommer gerne med til Berlin i ny og næ! Derfor ville det være skønt med sådan et vejhjælp og fdm medlemsskab 🙂

 • Min kæreste og jeg købte en brugt bil fra en forhandler for et års tid siden. Vores første fælles bil! 😀
  På vej hjem på motorvejen får bilen et stenslag lige midt på forruden. Det kunne vi altså godt have været foruden!! Der ville et FDM-medlemsskab virkelig have været vidunderligt…
  Bilen har vi stadig. Den står godt nok indregistret osv. i min kærestes navn, så hvis jeg er så heldig at vinde, vil jeg forære medlemsskabet til ham 🙂 🙂
  P.s. tak for din søde bil-historie!

 • Det kunne vi egentlig godt bruge nu, da min kæreste lige har informeret mig om, at vi ikke har noget vejhjælp OG vi står pg skal købe ny større bil, da vi lige har fået barn nr. 2 og pladsen er blevet lidt trang i vores nuværende.

 • Jeg kunne godt bruge medlemsskabet. I sidste måned holdte jeg 10 km fra min arbejdsplads, på vej hjem fra en døgnvagt og pludselig lyste en lampe. Anede ikke hvad det betød, jeg var træt og trængte bare til at komme hjem. Måtte ringe til min far, som så ringede rundt til en masse for at spørge til råds, for det sket selvfølgelig på en søndag og langt væk fra nærmeste mekaniker. Fik efter en time at vide jeg godt kunne køret de sidste 50 km hjem stille og roligt.

 • Vi kunne have hft brugt et abonnement, da vi for nylig i Sverige lavede en mikroskopisk ridse i kofangeren på en lejebil og blev faktureret 7500(!!!) kr. Desuden planlægger vi en bilferie ned igennem Europa til sommer, så der vil et abonnement også være en ekstra sikkerhedssele.

 • Jeg kunne have brug for det nu. Min kæreste og jeg skal snart flytte sammen og så er tanken da at vi på sigt skal investere i en lille bil. Men hvis jeg vinder ville jeg nok give medlemskabet til min mor som virkelig har været uheldig med reperationer til hendes bil. Det ville være fedt at kunne give hende <3

 • Det kunne vi godt bruge da vi snart har brug for både pendlerbil og familiecontainer. Og det er jo en jungle 🙂

 • Jeg blev 18 i november sidste år, og har siden da drøøønet rundt i min farfars gamle skoda. Bremserne piber en del, og jeg tror vidst at en investering (eller endnu bedre, at vinde) et FDM-vejhjælp, kunne være på sin plads 🙂
  Jeg krydser fingre, så jeg kan føle mig lidt sikre når jeg kører venner rundt 🙂

 • Tænker at min kæreste og jeg ville have godt af et medlemskab. Vi har lige været ude at investere i nye sommerdæk, og nu mangler vi at få dem monteret, og kunne i den forbindelse sagtens bruge rabatten på hjulskifte 😉

 • Det ville have været lykken, da jeg på vej på arbejde punkterede og min vejhjælpsaftale udløb 5 dage tidligere.. Note to self: hvis der skal laves en ny aftale, så gør det inden den gamle udløber!

 • Altså, jeg har faktisk ikke brug for det . Min mand er selvstændig mekaniker, og vi køre naturligvis også i et ordentligt skrummel med alt i udstyr !
  MEN ! Min 18 årige lillebror , ville jeg mægtig gerne vinde den til. SU’en rækker ikke langt , og kan kørte så sent som for 14 dage siden galt (heldigvis skete der ikke ham noget, bilen er total skadet) Så når han får sig en ny Brian slæde , ville det være perfekt at stikke han lidt autohjælp så han altid kommer sikkert i havn, og søster kan bekymre sig en kende mindre <3
  Knus fra Vejle

 • Haha, uden tvivl da jeg som nykronet bilist smadrede min mors forlygte i polo’en og derefter i ren panik ræsede ned på nærmeste værksted og betalte en mindre formue (og så endda på SU!!) for prompte at få monteret en ny, så hun ikke opdagede det. Det kostede et overtræk, jeg var måneder om at fikse – og en huskekage, da jeg ganske få dage efter opdagede, at jeg havde betalt vanvittig overpris…

 • Jeg kunne godt have brugt et FDM medlemskab, da jeg fik ratlåsen til at gå i baglås, og vi måtte slippe 700 kr for at autohjælpen kom og vred rattet fri (vi havde på det tidspunkt ikke anskaffet os abonnement på autohjælp). Eller nu hvor vi har et stenslag, og vi skal have det lavet, selvom pengene er små.

 • Da vi havde købt ny bil og synes at affjedring ikke var helt i top. De havde så glemt at fjerne de klodser der bliver sat fra fabrikkens side! 11 måneder kørte vi rundt med dem og bandede over den lorte bil! Og kampen med hvem der skulle betale beagefter, der ville FDM have været en god hjælp

 • Jeg kunne godt have haft brug for FDM (specielt deres vejhjælp) den morgen min bil af ældre dato valgte at gå i stå ved nedkørslen til Ring 3 ved Gentofte 🙂

 • Jeg kunne godt bruge et medlemskab, da vi (manden og jeg) står og køber bil indenfor overskuelig fremtid, da vi skal bruge en “baby-egnet-bil”til september, hvor vi bliver forældre for første gang:)

 • Det kunne være godt at have, når man står og er ved at overveje om man skal købe eller lease en bil. Nok ift. min mand som er udlændig. Det tog 2 år at få 10 års kørsel i LA overført til et dansk kørekort.

 • Vi kunne godt have brugt et FDM-medlemskab, da bilen en morgen klokken 5.00 ikke kunne starte, og min mand skulle til at køre på arbejde.
  Vi ringede efter en ven, der er mekaniker, men han tog ikke telefonen. Derfor blev vi nødt til at ringe efter Falck, (som vi heller ikke var medlem af) for at de kunne komme og give os strøm på bilen. Det blev en lidt dyr fornøjelse.

 • Det kunne nu være skønt. Jeg kunne senest have brugt sådan et medlemskab, da jeg ikke helt synes at forhandleren helt levede op til den serviceaftale jeg havde tegnet.

 • En tur hjem fra sverige, hvor jeg fik lavet en ridse langs siden af bilen og fil smadret bilens sidespejl.. det var ikke en glad far der modttog sin bil…

 • Jeg bor jo rimelig centralt i byen, så har ikke egen bil. Bryder mig iøvrigt slet ikke om at køre i København, men når det skal være, så bliver det i delebil.
  Kunne forestille mig at det var godt med en forening i ryggen, hvis man var bilejer.

  Satser dog på at blive boende centralt, og blot skifte ladcyklen ud, når den er slidt ned 😉

 • Vi skal skifte vores ene bil og famler rundt ift. leasing ikke leasing, hvilken bil osv. osv. Ville være skønt med lidt guidance 😉

 • Det kunne jeg, da jeg kørte på motorvejen med min veninde og meget roligt spurgte hende, om hun ikke kunne kigge ud af ruden og fortælle mig, hvorfor søren den helikopter blev ved med at flyve så sørens tæt på os – det viste sig, mit dæk var punkteret. Så er der pludselig langt fra Odense til København en fredag eftermiddag klokken kvart i lukketid. Hej vejhjælp! 🙂

 • Jeg kunne virkelig godt have brug for et FDM medlemsskab når jeg om et par uger køber min første bil! Jeg læser til læge og bor i en storby, men har besluttet, at patienterne på landet skal have det ligeså godt som dem i byerne. Derfor har jeg taget et job hos en læge i en ægte “landkommune” – og det kræver selvsagt en bil. Når man, som yndlings Acie, er lyshåret og elsker lyserød, så ved man ikke ret meget om vinterdæk og værkstedsregninger, og derfor har man max brug for et medlemsskab hos FDM <3

 • Jeg har endnu ikke haft brug for det. Men når jeg skal skifte min lille bil ud med en familiebil, som har alt det nyeste i sikkerhedsudstyr, så får jeg brug for det 😊

 • Det kunne jeg bestemt have brugt da jeg stod og skulle købe min første bil. Jeg endte med at bruge en hulens masse penge på noget skidt. I dag er jeg den heldige ejer af en fiat og det er min tro følgesvend 🙂

 • Det kunne jeg (hvert fald den tekniske rådgivning), da vi i februar måned sad i Tjekkiet på vej hjem og en eller anden sensor i bilen (eller noget i den stil) satte ud og HVER gang man ramte 120 km/t, så blev speederen slap og man skulle køre ind til siden, slukke bilen, vente 1 minut, starte igen og køre videre. Og så kunne man efter et stykke tid starte forfra. Det blev en virkelig lang lang laaang tur hjem. Men en næsten 2-årig, der bare hellere ville sove hos hans mor og far end at sidde fastspændt i sin autostol. Av, det var ikke sjovt.Den dag i dag er problemet der stadig og på trods af flere værkstedsbesøg, så er vi ikke blevet klogere – men bliver det forhåbentligt snart (klogere og fattigere) 🙂

 • Lige nu kunne jeg godt bruge et!
  Jeg skal ud og investere i min første bil om ganske kort tid. Jeg flyttede til København da jeg blev 18 og tænkte hvad skal jeg med et kørekort?!? Men jeg er flyttet tilbage til Jylland for en stund (sygdom i familien) og nu har jeg edermanme godt nok brug for en firhjulet ven. Nøj transportmulighederne er begrænsede, langsommelige og ofte rigtig dårligt koordineret. Så om en månedstid skulle jeg gerne sidde med en lille papirslap der giver mig friheden.

 • Det kunne jeg, da jeg skulle købe min første bil for et par år siden. det blev til en Nissan Micra som jeg nu er ret glad for stadigvæk. Selvom kæresten lidt synes, det er en tøsebil☺️

 • Jeg har det på præcis samme måde! Dog kører jeg stadigvæk rundt i min mor og fars bil, men friheden og det frirum det giver at køre på landevejen, giver mig noget helt specielt! Det er ikke mig der skal vinde, men min kære storesøster der fortjener det 🙂 Hun giver altid mig gaver fordi jeg er på SU, så jeg prøver altid på at forkæle hende også, så derfor skal hun have det, hvis jeg vinder 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top