Du læser nu
5 trin til et forårsklart hjem..

5 trin til et forårsklart hjem..

5-tip-til-rent-forarshjem-2-of-21annonce-grohe

Ahh – så er det endegyldigt forår og jeg er gået helt i forårsmode. Derfor har jeg også haft travlt de sidste weekender med at få Kajen i forårsgear, og tænkte, at det ville være sjovt at dele mine 5 trin til et forårsklart hjem. Egentlig er det lidt skørt, det der med forårsrengøring, for man gør jo rent hele året… Meeen på en eller anden måde får foråret mig alligevel til at få skrubbet rigtigt i bund. Hele vejen rundt:) Og nej – jeg gør aldrig alle 5 ting på samme dag, for så ville jeg ikke kunne overskue det, men er man et overmenneske af en anden verden, skal man endelig bare klø på 😉 Og det er et langt indlæg – så læn jer tilbage med en kop kaffe<3

1. Ryd ud i nips 

Jeg får altid samlet nips i løbet af året. En ny fin lysestage, en flot vase, en sjov lille marmorskål, et lækkert duftlys og what not… Og over tiden får det akkumuleret sig til en betragtelig mængde. Hver sæson sørger jeg derfor for at tage kritisk stilling til al nips i lejligheden. De ting jeg stadig synes er fine, men som måske står og fylder bliver lagt i en ‘nipskasse’ jeg har i kælderen, til den dag vi får lidt flere kvadratmeter at boltre os på. Det samme gælder i øvrigt bøger – jeg får tit købt for mange bøger og tilsendt anmeldereksemplarer, men indtil jeg en dag får den der indbyggede reol, der skal fylde en hel væg, så er jeg nødt til at sortere lidt i dem. Noget ryger til genbrug og andet ryger til opbevaring.

5-tip-til-rent-forarshjem-14-of-21

2. Afrim fryseren og vask køleskabet

Jeg afrimer gerne fryseren hver sæson og vasker køleskabet en gang om måneden -og så har jeg et system, som jeg bliver drillet virkelig meget med. Så meget at det endda var med i en af talerne til vores bryllup. Jeg kan godt lide når køleskabet er ordentligt organiseret og madvarerne står samlet i grupper. Det giver meget bedre overblik over hvad vi har, og hvad vi mangler. Min mand er… well.. en mand, så han forstår derfor ikke logikken i system. Eller. Det er nok et spørgsmål om ikke at ville forstå, mere end noget andet, men altså… Og derfor bliver han altså hjulpet lidt på vej, af mine små post-its i køleskabet. Så er der orden på sagerne Og ja – grøntsagsskufferne er opdelt efter over og under jord. Der findes jo jordbakterier! (I know, I know.. Det er lidt sygt.. Har vi ikke alle vores små idéer?!)

5-tip-til-rent-forarshjem-20-of-21

3. Ryd ud i garderoben og sortér!

Hver sæson skal der også ryddes ud i garderoben – og i år i endnu højere grad end tidligere. For vi har jo skullet gøre plads til en lille dame, og har hver måttet opgive en skuffe i vores kommode. For mig var det heldigvis ikke vildt svært, for der er enormt meget tøj (jeans… mange jeans), jeg ikke kommer til at kunne passe til sommer pga maven. Det er der ingen grund til ligger og fylder, når vi ikke har så meget plads, og derfor har jeg haft travlt med at sortere, smide ud og også se om noget fortjente et nyt hjem. Og som jeg tidligere har fortalt, så bruger vi vores kælderrum, som et ekstra værelse med opbevaring af de ting, der er i ofte rotation (som tøj for eksempel)…

Det er der bare én fare ved, lige i vores tilfælde… For som de fleste af jer ved, så bor vi på Kajkanten på Østerbro. Som i vitterligt PÅ Kajkanten. Vi har den smukkeste vandudsigt og ikke mere end 5 meter til bølgen blå. Dejligt. Rigtigt dejligt. Det meste af tiden. Ikke så dejligt, når vi i stigende grad oplever stormflod hér i landet. I ejerforeningen har vi investeret i en oppustelig “søpølse” for at redde os fra oversvømmelser (I kid you not) – det er en 240m lang flydespærre, som vi måtte købe efter Bodil i sin tid fik vandet til at gå over bredderne.

5-tip-til-rent-forarshjem-8-of-21

Så herude lever vi altså med, at oversvømmelse er en reel risiko – derfor har vi også fået sådan en sag, som på billedet herover. En ‘vandalarm’, om man vil. Den hedder GROHE Sense og sender direkte besked til Skjortens mobil, hvis der skulle komme vand i kælderen. En lillebitte smule er nok, for at den sender besked.

5-tip-til-rent-forarshjem-3-of-21

Det er, som med al anden teknik, her i hustanden Skjorten, der har været ansvarlig for at sætte den op. Det kræver at man downloader Grohe-app’en, vælger hvor man har placeret sin Sense (badeværelse, kælder, køkken etc), sætter batterierne i, connecter Sense til WiFi og that’s it.. Ret idiot-sikkert, men er man alligevel i tvivl er der lavet en how-to-video – den kan I finde HER.

5-tip-til-rent-forarshjem-11-of-21

Nu ved jeg godt, at det ikke er alle, der bor så tæt på noget vand, at de lever med samme risiko for oversvømmelse som os – men oversvømmelse behøver jo ikke at komme udefra.. Det kan også være en vaskemaskine, der går i stykker… Eller en opvaskemaskine.. Eller et rør, der springer.. Eller, eller, eller… Læs mere om den lille smarte sag HER.

4. Afkalk brusenichen og rens afløbet (ydrk)

Vi har en lille engel, der hedder Anna, der kommer og gør ‘dagligdags-rent’ hos os hver uge. Hun sørger for at der altid er støvsuget, tørret støv af og at badeværelset er gjort rent. Men én gang per sæson skal der altså hårdere midler i brug – ikke mindst på badeværelset. Det Københavnske vand er så latterligt hårdt, at alt kalker til på rekordtid. Derfor skal brusenichen og brusehovedet (vi har sådan et stort ét) kalkes af helt i bund ca. hver 3 måned… Og så det mest klamme – afløbet skal renses for mine laange lyse hår. Skjorten er sød til at gøre det, men ugh… det burde jo virkelig være mig.

altan-ikea-lounge-5-of-9 5. Gør altanen/terrassen forårsklar

This is my favorite part! Forårsklargøring af altanen! I år har vi købt nye møbler, og de klæder den lille altan noget så fint. Jeg har ikke fået været på planteskolen endnu – drømmer jo om de der sivkurve med lavendler i. Og måske nogle krydderurter i altankasser? Og så har jeg købt et lille tæppe hos Søstrene Grene, der kan tåle lidt hård udendørs behandling.

Det er ret vigtigt, at man gemmer det her punkt til allersidst, for ellers går man bare i stå derude, så snart man er færdig, for iiih hvor er der rart… Jeg bliver her bare nu.

 Kommentar (1)
  • Oh nooo! Er det sært at sortere madvarerne i køleskabet?! Og jeg troede lige jeg ikke var så slem, fordi jeg ikke har alting i bøtter og sådan.. 😂😅😬

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top