Du læser nu
Når husdrømmen bliver til virkelighed..

Når husdrømmen bliver til virkelighed..

acie-hus-patriciervilla

…. phew venner – pludselig gik det stærkt, kan jeg godt fortælle jer, og de sidste par uger har været en hvirvelvind af advokater, bankmennesker, budgivning, ejendomsmægler og vupti, så havde vi købt et hus. Vi har været vidt omkring i jagten på vores hus. Vi startede et eller andet sted mellem drømmen om patriciervillaen og selvbyg og jeg skrev det her indlæg tilbage i januar om vores tanker. Jeg havde lige fundet ud af, at jeg var gravid et par uger inden og de praktiske konsekvenser var endnu ikke helt gemmentænkte. Eller. Landet. Om man vil. I praksis vidste vi, at vi havde indtil slut marts til at finde grunden, hvis projektet skulle lykkes. Med overtagelse på et par måneder og et byggeprojekt, der ville tage ca 1 år så var dét en passende tidshorisont. Vi kløede på. Fik tegnet alt. 3 forskellige husfirmaer gav bud og vi havde tegningerne klar. Vi bød også på to grunde, men så dem forsvinde foran næsen på os. Tsk. Og så gik tiden… Og ingen relevante grunde dukkede op.

Efterhånden begyndte vi at kigge på ‘eksisterende’ huse. Var til utallige fremvisninger og hver gang vi troede vi havde fundet noget blev det solgt før vi nåede at blinke med øjnene – eller også levede det på ingen måde op til forventningerne. En mandag for et par uger siden dukkede  huset så op – i et område, vi egentlig ikke havde kigget på. “Hvordan ville du have det med at bo i Rungsted?”, nåede jeg at spørge Skjorten med munden fuld af makrelmad (#mondaydinner #postyogadinner #hotwife), mens han havde et ben ude af døren for at tage til træning. “Fint nok tror jeg”, råbte han fra entreen. “Lad os tale om det når jeg kommer hjem!… hvis du er vågen altså..”, nåede han at tilføje inden døren smækkede bag ham.

Jeg klikkede mig igennem billederne ét for ét. Forelskede mig i højt til loftet, magnolietræet i haven, legehuset, de sortglaserede tegl, stukken, det smukke Kvänum-køkken og en fornuftig planløsning. Bevares. Der er altid et par materialevalg, man ikke selv havde gjort. En (ikke-bærende) væg, man godt gad flytte. Den slags. Men ellers var det perfekt.

Skjorten var heldigvis enig. Vi så det et par dage senere. Og igen et par dage efter det. Var flere købere i spil, gav bud og ventede. I spændning. Blev valgt (yeees!). Skrev under og så gik det tunge arbejde ellers igang. Vores dygtige advokat har været en stjerne til at få os sikret i sådan et stort køb (hvis nogen nogensinde skulle mangle en dygtig boligadvokat, så ring til Allan – han er virkelig virkelig virkelig god og grundig). Og så for et par dage siden gik det hele i orden – eller næsten ihvertfald. Vi mangler stadig en kloakattest, en servitut fra år 1900, et forsikringsforbehold og den slags – forhåbentligt blot formalia.

Så hér er det altså. Vores hus. Fra august ihvertfald. En sidste sommer på Kajen (også lidt vemodigt, men life must go on og alt det der) og så rykker vi til reservatet (hvor voksent, manner). Og jeg smiler ved tanken om, at vi endte med at købe noget, der så meget ligner dét jeg viste frem i januar. Og også lidt ved tanken om, at vi er havnet lige dér hvor vi er – for som I måske kan huske, så fortalte jeg engang, at vi har en lidt særlig tilknytning til netop dét sted (og iøvrigt allerede dengang snakkede om det skæbneagtige i at forelske sig i et hus i netop dét område… Det havde jeg helt glemt indtil jeg genlæste indlægget. Hvor skørt. Ok. Nu er det vitterligt skæbnen. Bearnaise-skæbnen.).

Så jo. Sådan blev husdrømmen altså til virkelighed. Og nu glæder jeg mig til at invitere jer indenfor – og til at snakke frygtelig meget bolig de næste par måneder. Jeg håber I vil snakke med<3

 Kommentarer (40)
 • Virkelig lækkert hus I har købt!
  Vi har netop Allan på vores side pt – og er sååååå taknemmelige for det!
  Må jeg spørge hvor lang tid jeres købsproces har taget? Fra I skrev under til alt er gået i orden?
  Det stresser bare helt vildt, når man har forelsket sig i et hus og besluttet sig for køb, at en dårlig og uforeredt mægler gør at alt trækkes i langdrag😬. Allan er eneste grund til at jeg ikke er løbet skrigende væk😆.
  Men vi ses nok på havnen👍🏼

  • Ja, Allan er god ik? Og kan godt forstå det stresser dig – jeg blev også lidt træt til sidst. Vores handel er først endeligt-endeligt gået igennem igår, hvor alle punkterne i Allans godkendelsesbrev var blevet opfyldt (vi manglede alt fra en kloakattest, skorstensattest, en renskrevet servitut, et forsikringsforbehold etc etc). Vi skrev under d. 9/5 og sælger skrev under d. 10/5 – derfra gik der lige knap en måned til det hele var endeligt. Det er lidt en sej proces – men forhåbentligt det hele værd.

   Og fedt – er I også tilflyttere til 2960?

 • Velkommen! Jeg har boet i Rungsted i 9 år og det er et skønt sted at bo. Dog er det godt at komme ind til byen hver dag på job også da her er lidt småt med shopping mv heroppe. Kystbanen er meget bedre end dets ry, så tag endelig toget det går meget hurtigere end bilen – her kan man også mødes med veninderne og få 25 min. morgen sladder: win – win!

 • Mega flot hus! Må sige, at jeg er imponeret over at jeres første hus har den beliggenhed :-). Gid jeg var blogger (eller chef). Tusinde gange tillykke – stort hus med plads til mange børn hehe. Ses på havnen!

  • Mange tak – og hvis det føles bedre, så er det nok ikke bloggerlønnen, der har bidraget det store til projektet;)

  • Haha nej det er jeg klar over. Men det er alligevel vildt. Men tillykke med roen (altså ro på ik?) i maven inden der kommer en lille:-)

 • Kæmpe stort tillykke!!
  Det er så skønt et hus – vi var også ude at se det, men er endt med at købe i Charlottenlund.

  • Dér kiggede vi også. Og i Gentofte. Og i Holte. Og i Vedbæk. Men så dukkede det her op og føltes rigtigt 🙂

 • Ih, hvor jeg glæder mig til at se mere til det hus – det ser utrolig smukt ud! Jeg håber du vil dele mange flere billeder (før og nu) og indretningstips 🙂 Wuhu, er glad på jeres vegne! Hvad skal der ske med jeres lejlighed?? Jeg vil gerne købe den!! 😀

  • Haha, du er sjov! Jeg lover, der kommer mange flere billeder, så snart vi overtager! Og ja – lejligheden skal sælges og bliver sat til salg i næste uge:)

  • Haha tak 😉 så må du lige linke til den når den blir sat til salg!

  • Det skal jeg absolut gøre – ville elske, hvis én af jer kunne overtage denne lille perle <3

 • Gud, hvor er det bare smukt! Stort tillykke med det. Nu spørger jeg om noget lidt uhøfligt, men måske du kan oplyse om prisklassen bare? Min mand og jeg vil gerne nordpå. Snakker vi + eller – 10. mil? Undskyld hvis det støder jer, det er ikke for at støde – jeg er bare så nysgerrig. Du er selvfølgelig velkommen til ikke at svare

  • Jeg kan så godt forstå dit spørgsmål og det er helt fair – men omvendt også noget jeg ikke lige kan overskue at svare på i offentligt forum <3

  • Det skal de, så snart der foreligger underskrevet købsaftale, så det er det nu – men i disse nettider kan man jo altid finde nærmest alt man ønsker (også gamle salgsannoncer etc). Jeg forestiller mig bare (naivt måske), at folk i dette forum har 1. for meget andet at tage sig til og 2. for meget respekt for andre menneskers privatliv, til at begynde på den slags snageri 🙂 #werebetterthanthat

 • #dreamlife med drømmemand, -hus og baby, kæmpe tillykke <3
  Da du tilbage i januar skrev indlæg om nybyg, blev jeg helt grebet, for alt ramte, hvad jeg også går og drømmer om. Så jeg er naturligvis også helt vild med det her hus. Wauw altså! Min eneste anke er, at du er lidt for nærig med billederne 😉
  Glæder mig MEGET til at følge projektet!

  • Haha, jeg lover, at der kommer flere billeder! Jeg kan bare dårligt tillade mig at vise frem, for det er jo andre menneskers hjem lidt endnu, men så snart vi overtager, lover jeg at vise frem <3

 • Kæmpe stort tillykke til jer alle tre 😉
  Hvor må det føles skønt og lidt vildt, sådan at stå lige på vippen til både drømmehus og -baby <3
  Glæder mig til at følge med fra sidelinjen!

  • Helt vildt – og lidt angst. Heldigvis har jeg min Skjorte i hånden og med ham kan jeg klare alt <3

 • Aj hvor ser det fedt ud, og det lyder helt fantastisk lækkert 👏😊
  Kæmpe stort tillykke 🎉 Det er mega spændende, og jeg er så klar til en masse bolig her 😊
  Pøj pøj med det hele.

 • Rigtig hjertelig tillykke med huskøbet. Det ser og lyder jo ret fantastisk. Hvor bliver det spændende for jeg og jeg vil glæde mig til at følge med i hus og baby den kommende tid.

 • Tillykke med hvad der ligner det vildeste hus – smukt!
  Vi brugte også Allan og jeg tør slet ikke tænke på hvad der var sket hvis han ikke havde været så grundig og vitterligt “reddet” os fra en virkelig – for nu at sige det på godt københavnsk – nederen mægler, som ikke kunne kende forskel på sin hoved og røv, to put it nice!!
  God fornøjelse med boligindretning – det bliver sjovt at følge med i!

 • Stort tillykke! Jeg glæder mig til at følge med i jeres husevenryr 🙂

  Jeg genlæste lige Mash-indlægget og kom til at tænke på… har du nogensinde fortalt historien om, hvordan dig og skjorten mødte hinanden? 🙂 Hvis den hører til den private sfære, så er det helt forståeligt.

  • Nej, det har jeg faktisk ikke – problemet med den historie er jo, at den ikke kun er min. Den er vores. Og Skjorten er jo lidt allergisk for at dele for meget af sig selv hér på acie.dk, så de private detaljer om parforhold, privatøkonomi etc etc har jeg lovet ikke at skrive om <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top