Du læser nu
Cornichon-post: det har vi købt, det har vi på listen..

Cornichon-post: det har vi købt, det har vi på listen..

baby-prep-shopping-list

affiliate-bar-1

“Er du så gået helt amok?”, er jeg blevet spurgt et par gange.. Øh.. Det synes jeg ikke selv, men kan jo kun vende blikket indad siden det virker som et helt oplagt spørgsmål, at stille sådan en som mig. “Gået helt amok” – what does that even mean?! Anyways. Hér er vores baby-prep liste. Ting vi gerne vil have købt inden Cornichonen dukker op. Minus to ting ihvertfald – babyalarm og bilsæde. Men det er på Skjortens liste, og han er igang med research på den del af projektet, så jeg blander mig uden om.

Jeg snakkede med Christina forleden om det – især på sengefronten ender man jo lynhurtigt med en milliard forskellige options og ønsker. Og så er der også det konstante dilemma mellem praktik, pænhed og økonomi. Det kender de fleste mødre nok – jeg forestiller mig, at man bliver en slags ekspert i at balancere på dén knivsæg, så snart man bliver mor.. Måske naivt. Alle mødre virker bare som superheroes i min optik, lige for tiden.

 1. Lidt nursery-pynt: egentlig totalt ligemeget og mest for min skyld… Flagranken her herfra. Reddebygger-trip and all. [PÅ LISTEN]
 2. Basis-tøj: jeg har købt nogle bodyer i alt fra str 50 til 62 – de fleste med kimono-lukning (efter tip fra jer) og lange ærmer. Og så har jeg købt nogle strømpebukser, nogle heldragter, nogle små sokker, en hue og den slags. Helt basis. [KØBT]
 3. En natlampe: jeg tænker, at den er god til nat-amning etc. Der er flere forskellige slags, hvoraf de fineste er batteridrevne – hér vandt praktik og økonomi over alt andet og jeg har købt den her sag til en halvtreller fra IKEA, der kan sættes i en stikkontakt. [KØBT]
 4. Natures Sway Slyngevugge: alle mine mom-friends sværger til den her. Vitterligt alle sammen. Jeg overvejer at købe én brugt – kan man ikke godt det? [PÅ LISTEN]
 5. Ammepude: Jeg har fået anbefalet denne økologiske sag fra Vivatex – den skulle have en god størrelse og have lidt mere gods i sig end de fleste andre man kan få. Man skal huske også at købe et betræk – det har jeg ikke lige fået med på collagen. [PÅ LISTEN]
 6. Puslebord: Igen et af de steder, hvor man vitterligt kan ruinere sig selv. Der er mange virkelig flotte muligheder derude, men vi hopper på dette helt plain fra IKEA. [PÅ LISTEN]
 7. Babydyner: Vi skal have købt 2 babydyner – jeg har ladet mig fortælle, at de skal have en bæreevne på min 10, for ikke at være for tunge for baby at sove med. Jeg overvejer derfor disse – vi har samme mærke selv (altså i voksenvariant) og er ret glade for dem. Sengetøjet er herfra og herfra. [PÅ LISTEN]
 8. Pusletaske: Har længe haft et godt øje til den her sag fra CamCam, så den blive klikket hjem for en måneds tid siden – jeg har i forvejen weekendtasken, der matcher. Jeg ved ikke om den er det mest praktiske valg, men hér vandt pæn altså over praktik. [KØBT]
 9. Barnevogn: Hér er der også virkelig mulighed for at bruge åndssvagt mange penge – og alle har nærmest et religiøst forhold til dén beslutning de selv har taget vedr. vogn. Vi havde ét meget specifikt ønske til vores barnevogn – højden. Vi er begge lange (min mand ikke mindst), og havde brug for en vogn, hvor styret kunne komme HØJT op. Derudover ville jeg gerne have en vogn jeg let kunne manøvrere med, gå i skoven med (#forstadsfrue), som havde god plads til div. indkøb under OG som kunne klappes sammen til næsten ingenting og dermed være i min lille bil. Da et vennepar solgte deres Stokke Trailz i den helt rigtige farve og med terrængående hjul var vi hurtige til at slå til – også selvom jeg ikke var ret meget længere end 10 uger<3 [KØBT]
 10. Babynest: Jeg tror alle mødre oplever, at deres barn ruller ned fra sengen/sofaen/something mindst én gang. Og alle mødre er således ved at omkomme af dårlig samvittighed og klar til selv at ringe til børneforsorgen som konsekvens heraf. Det sker garanteret også for mig. Men for at minimere risikoen vil vi investere i sådan en sag hér😉 [PÅ LISTEN]
 11. Stofbleer: Jeg satser på 30 stk inden hun kommer – så må vi se om der skal suppleres med flere. Indtil videre har jeg købt disse fra IKEA, men skal også bare finde nogle helt plain hvide. Og så er jeg blevet tippet om at købe nogle af disse helt basic håndklæder fra IKEA også. De koster næsten ingenting jo. [KØBT]
 12. Seng: Jeg forestiller mig at den her vil være guld værd om natten, så man lige kan stikke armen ud og skovle Cornichonen over i sengen til amning, når hun vågner. Eller let få en beroligende hånd over og ligge på hendes lille mave. Man klikker den simpelthen sengen på forældrenes seng og så samsover man.. well.. uden at samsove. Smart! [PÅ LISTEN]
 13. Sutteklud: Jeg kan huske da Nevø-Pix var lille (nuuuurh… Lille-Pix) og nærmest kun ville sove, med en stofble over hovedet (ihvertfald når jeg skulle putte). Jeg har hørt at det er ret normalt, så jeg tænker, at den her må indkøbes, så det lille myr kan ligge og putte med den. (har også hørt om mødre der går rundt med den under tøjet i løbet af dagen, for at få den til at lugte trygt at mor og mælk… #momtricks). [PÅ LISTEN]
 14. Babybadekar: I det nye hus får vi badekar (yay!), og jeg tænker at det vil gøre badeprojektet lidt nemmere, fordi man kan stille babybadekarret ned i det store badekar og undgå det værste plaskeri. Igen vælger vi den billige IKEA-løsning – det skulle være helt glimrende, har jeg hørt. [PÅ LISTEN]
 15. Puslepude: Én af dem, jeg selv har været splittet over. Man kan jo få de fiiiiineste puslepuder derude – men de fleste er betrukne med stof, og jeg har hørt (fra kloge mom-friends), at man ikke laver andet end at 1. gå og dække det pæne print til med stofbleer og 2. alligevel vaske det skide betræk hele tiden. Så derfor ender vi med sådan en plastikfætter, der kan tørres af med en våd klud – igen fra IKEA. Praktikken har vundet! [PÅ LISTEN]
 16. Div. puslegøjl: Et lille vaskefad og lidt opbevaring til div. cremer, klude, vådservietter etc. – igen en praktisk og økonomisk løsning fra IKEA. [PÅ LISTEN]

Andet – udover det vi har hér, har vi faktisk nogle flere ting, som vi har fået og arvet.. Blandt andet en virkelig fin vugge, som skal stå på Cornichonens værelse, en voksipose (yaaas! Guld værd) og en ekstra barnevogn (sådan en stor flyder), der er oplagt til lure i haven, når hun bliver lidt større. Og så har jeg selv min lille gamle børste (sådan en med bløde hår), en uro og lidt andet sødt pynt. Så jeg tror vi ender med at være dækket mere end fint ind – men er der noget vi mangler?

 Kommentarer (71)
 • Jeg havde også slyngevuggen på min liste, men jeg fik aldrig købt den. Og nu er jeg bare glad for, at vi sparede de penge. Vores søn lå i babynesten i vores seng og natten og senere i en lille vugge (men beside-sengen er et meget bedre køb) og om dagen sov han fint nok i min favn, mens jeg så serier. Hahaha 🙂 Men han har også altid været nem at putte. Mit tip er at vente med at købe den.

  Leander laver en virkelig pæn og hel faktastisk puslepude i blødt plastik. Den hedeer ist Matty. Her kan baby tisse lige så meget på den, som hun vil. Det går ikke igennem. Vi har en stofble under hovedet. Den er alle pengene værd!

  Jeg kan anbefale et aktivitetsstatic fra Loullou, som ikke fylder noget, når det er skilt ad. Det er pænt at kigge på, og så kan du hænge alt det grimme,mm men yderst babyvenlige legetøj fra Lamaze på.

  En natlampe, der kan dæmpes, er også et hit. Den er god om natten, når man ammer.

  Og så en neglesaks til babyer (kæft de skal tit have klippet negle. Ellers har de rifter i hele hovedet, men de heler hurtigt, som en anden Wolverine).

  Desuden kan jeg anbefale saltvandsdråber fra apoteket. Sådan nogle pipetter, som er gode til næsen og øjnene, når den lille er forkølet. Modermælk kan også gøre det, men det er jo ikke sikkert, du får held med amningen.

  Vi har et Stokke foldebadekar med babyindsats. Det fylder ingenting.

  Og så vil jeg til sidst anbefale dig at tilmelde dig Familieiværksætterne. Jeg bor i Hørsholm, så det er jo samme kommune, som din kommende, og vi har været mega glade for netværket, og vi har dannet mødregruppe med mødrene i netværket. Og jeg synes, at de månedlige møder i Børnesundshuset i kommunen har været vildt gode med fokus på det, der er relevant lige for jer og baby: motorik, sproglig udvikling, mad til baby, fødselsoplevelser, amning osv.

 • Du har allerede fået rigtig mange fine gode råd, men ville bare lige sige GO til bedside crip – nøj, vi var glade for vores, og jeg glæææder mig sådan til at bruge den igen, når vi engang skal have barn nr to 🙂

 • Bæresele. Til når man går med barnevognen og barn ikke vil ligge i barnevogn men være tæt på mor.

  Men du godeste hvor kan man købe sig fattig i ting man aldrig får brugt! Og pludselig stå og akut mangle ting man ikke havde drømt om!

 • Jeg har termin om 20 dage og har netop købt en baby kapokdyne, som er 100% økologisk, allergivenlig, naturlig og ikke kan suge fugt (smart!). Jeg har jo af gode grunde ikke brugt den endnu, så kan ikke dele erfaringer, men læs evt lidt om materialet på nettet. De kan købes hos snabelreden.dk der også laver de fineste babynests 🙂

  • Nøøj – jeg forelskede mig lige HELT i en babynest fra snabelreden. Jeg kendte den slet ikke, så tak for tip:)

 • Babyalarm, den alle de mødre inkl mig selv sværger til er Neonate.
  Hvis jeg kunne gøre det om, så vil jeg vælge en med videokamera. Nogen synes sikkert at det er fjol, men vil ville elske hvis jeg lige kunne lure på mit sovende barn uden at skulle forstyrre hende i barnevognen.

 • Jeg har aldrig helt forstået idéen med de pusleborde, hvor det ligner man skal pusle sidelæns? Måske du kan oplyse mig, det ligner I også har valgt sådan et? Det kan da umuligt være en behagelig og nem stilling at stå i, når man skal pusle baby.. Det er kun fordi jeg undrer mig og jeg selv er gravid og gør mig tanker om valg af puslebord, at jeg spørger 😀

  • Altså, jeg har jo ikke født endnu og dermed ikke haft anledning til at afprøve puslebordet i praksis. Men øh – jeg tænker, at det vel helt handler om, hvordan man stiller bordet? Vores skal stå i et hjørne (faktisk præcis som Chris har gjort i det her indlæg: https://christinadueholm.dk/gravid-uge-38/), så man kan stå for enden og pusle istedet for fra siden 🙂

 • Bare er lille tip: stofbleer i hvid til pusling og farvede/mønstrede stofbleer til gylp;-) så ved man altid hvad de må bruges til når man tilfældigt hiver en op af pusletasken:-)

 • Så fine ting du har købt. Så smart med den der nusse klud, og brug den endelig fra dag 1. så baby girl vil bruge den fremover. Hvis i vil bruge sut, er mit råd også at begynde med det samme (selvom JM og SP siger vent til amning kører osv.) Smart barnevogn i har købt, jeg selv har en stor en fra emmaljunga med drejehjul. Jeg vil nok råde jer til at købe en brugt BV til lure udenfor der hjemme, da stokke jo ikke har et særligt lang liggemål.

 • Må jeg anbefale et smukt bleomslag i kernelæder til pusletasken fra Lille Svend KBH? Jeg er SÅ glad for mit 🙂

 • Først og fremmest tillykke med graviditeten 🙂
  Jeg er ellers en meget stille læser, men kan ikke lige dy mig for st give mit besyv med (det må også lidt være en mor ting, shit hvor får man mange holdninger til ting, der før virkede ligegyldige 😂)

  Jeg har en lille pige på 12 uger, og i den tid har jeg lært:
  – sengetøjet fra Konges Sløjd er super, super fint, men vildt irriterende, fordi det lukkes med snore. Jeg kan meget bedre lide dem med lynlåslukning. Det giver også lidt mere ro i maven 😬 (Selvom det helt sikkert er sikkerhedsgodkendt. But still. )
  – tisunderlag er guld værd, men hvis du, som jeg, får en meget varm pige, så overvej nøje, hvad du skal gå efter. Vi havde købt en masse i IKEA (du ved, til lift, barnevogn, seng og slyngevugge.. det griber om sig 😉), men dem har vi alle byttet ud, for de var slet ikke åndbare! (Og må af samme grund ikke lægges der, hvor hovedet er

  • Hmm jeg synes halvdelen af min utrolig lange kommentar er forsvundet. Prøver lige at sætte resten ind 🙂 tror måske det var en emoji der drillede.

   Here goes (håber jeg)
   …Vi har så kastet en mindre formue efter åndbare tisunderlag, og det har hjulpet; min datter er ikke længere våd af sved når vi tager hende op. Det er klart at det ikke er alle, der har det behov, men det er værd lige at tænke over, synes jeg 🙂 Min datter har sjældent tisset igennem, men det har været praktisk ifht. gylp.
   – en af de første ting, vi købte, var en næsesuger. Jeg læste nemlig på en eller anden blog, at “den var ikke nødvendig, man kunne sagtens bare bruge munden, og nej, man behøvede jo ikke sluge det” 😬 Så skyndte jeg mig at købe sådan en, for aldrig at skulle stå i en situation, hvor jeg blev nødt til at overveje mund-metoden. (Indrømmet, vi har ikke brugt den så meget, men det giver en indre ro at vide, at jeg ikke skal stå og suge snottet ud af hendes næse med munden, når hun er forkølet 😂 Er det bare mig, der er snot-forskrækket?)
   – Overvej at købe (måske brugt?) en sommerdyne til voksien, vi købte en silke-sommerdyne på reshopper til en super pris, og er rigtig glade for den. Men det kommer igen an på, hvor varmt dit barn bliver 🙂
   – og igen apropos varme (jeg tænker man fornemmer, at vi virkelig har en varm datter 😉), så kan det også overvejes at gå efter Organic-versionen af slyngevuggen, som skulle være mere åndbar. Det er den vi er endt med, og vi er super glade for den. Det kan selvfølgelig være, at I aldrig får brug for den, men som jeg kan se, du også selv skriver, er det bare så træls at stå og mangle den midt om natten, når man er desperat. Og den kan sikkert altid sælges igen – det blev vi i hvert fald enige om 🙂

   Men langt de fleste ting kan slet ikke generaliseres. I finder hurtigt ud af, hvad der fungerer godt for jer og jeres lille baby 🙂 Så måske kan mine velmente råd slet ikke bruges.

   Held og lykke med det hele i hvert fald 🙂 det bliver så dejligt for jer!

  • Fnis – du fik mig virkelig til at grine. NEJ – du er ikke den eneste, der er snotforskrækket. Din historie har 100% overbevist mig om at vi også skal have en snotsuger. Nu.

   Og tak for fine råd – både min mand og jeg er varme, så jeg tænker, at der er god sandsynlighed for at Cornichonen bliver af samme slags <3

  • Det vi har fra Konges Sløjd har lynlås. Mega lækker kvalitet er. Vi er også glade for det fra Soft Gallery.

 • Du skal have en Ergobaby bæresele – den er så nem at få på. Alle i min mødregruppe har den 😃 Havde først købt en Babybjørn One, men den har min mand nu (rart med to så man ikke skal indstille den om hver gang, hvis begge bruger den).
  30 hvide bleer er rigeligt – kan også anbefale en masse hvide vaskeklude til at vaske med, holde over når du skifter (strint strint 😬) mm. hårtørrer til den lille bag + Weleda nappy salve. Synes det vigtigste vedr pusleplads er, at den er tæt på der hvor baby sover – og ikke nødvendigvis på badeværelset. (Og Libero bleer slår alle andre bleer – bum!)
  Godt du har to dyner – det er nødvendigt i starten hvis I svøber i den + mindst tre sæt sengetøj.
  Og helt klart et aktivitetstæppe – det er nærmest det første legetøj vi begyndte at bruge. Skiphop har et fint lyserødt/lilla der er til at holde ud og se på 😉 De pæne i træ gider baby ikke – taler af erfaring… (det samme gælder legetøj – hello Lamaze!!)
  Har selv pusletasken som ekstra taske – vil dog anbefale dig en rumdeler/toilettaske eller lign til at holde styr på de forskellige ting i den, hvis du vil bruge den til pusletaske. (Og senere kommer du til at bruge weekendtasken – Yes baby kræver sin oppakning)
  Og lille tip omkring tøj: husk at når producenterne skriver fx 6 mnd, så betyder det ikke at baby nødvendigvis kan bruge det når den er 6 mnd, men måske hvis du er heldig indtil. Det tog mig lang tid at holde op med at købe for småt tøj eller komme for sent i gang med tøjet i skuffen…

  • Det overbeviser mig vedr. aktivitetsstativ, når sådan en æstetisk dame som dig, siger at det er vejen frem. Fordømt. De er bare så mega grimme :-X Og tak for input vedr. pusleplads og babystørrelser – I had no idea! #favrenyeverden

   :-*

  • Jeg må lige give min erfaring med her 😊 Jeg har træstativ fra moulin roty til min pige på nu 5 måneder. Jeg synes det fungerer super godt, for meget af de farverige lamaze kan hænge og derfor kan man hele tiden skifte ud ift hvad der er interessant for barnet. Det fungerer godt her 🙂 Lige et tip ift puslebord. Jeg har selv valgt puslebord med lidt ekstra plads ved siden af puslepuden. Det er rart at der kan stå vand og diverse kurve til alle babys cremer/sager ved siden af. Og tip til puslepude. Tjek lige leander ud. Både pæn og praktisk 😃

 • Jeg har været super glad for svøb fra Aden & Anais, bløde og lækre vask efter vask. Må jeg også anbefale min venindes svøb af eget mærke Sōm New York (jeg tror mærket er kommet til Danmark…)
  Jeg havde en vikle ved første barn, men havde på ingen måde tålmodighed til at lære at bruge den. Glemte det lidt ved andet barn og har endelig fået det lært ved tredje barn og tænker bare “hvorfor syntes jeg, dét var svært?!”. Nød lærer tilsyneladende nøgen kvinde at spinde (binde?!) Anyway, der findes vikler som er for-bundet, tjek evt Baby K’tan ud, tror jeg de hedder.
  Jeg ville også hygge mig med at indrette fint med yndigt dims og legetøj, men med aktivitetsstativ ville jeg gå all in på én eller anden Lamaze-rædsel som gør lidt ondt at kigge på, men som babyen synes er en fest at ligge under.
  Og så synes jeg det er fedt at høre, at du ikke har noget imod at købe brugt. Da jeg selv blev mor første gang, er jeg bange for, at jeg nok lidt tænkte at brugt var andenrangs eller lugtede lidt af at være for nærig, for min baby skulle jo have det bedste, ikke?! Er heldigvis blevet klogere siden og uden at det skal lyde for langhåret, så er det bedste for vores babyer og børn vel, at vi passer godt på vores jord. Så fedt at høre, at genbrug også er en prioritet i en vis udstrækning hjemme hos Jer 🙂

  • Tak for tip vedr vikle – jeg må øve mig med én inden hun kommer (med en vandmelon i, haha) <3

   Og jeg er selv den yngste i en flok af 3, så det meste af min egen barndom foregik med arvesager – måske er det derfor, at jeg slet ikke kunne drømme om, at købe alt fra ny. Jeg har i forvejen arvet alt hvad jeg har kunne få mine små poter på fra Pix&Nix og er meget åben for at overtage brugte sager fra venner og bekendte (barnevognen og puslebordet fx). Slyngevuggen (lidt en joker virker det til), tænker jeg at forsøge at købe på DBA. et – tingene skal jo max bruges i et par år, så både af hensyn til miljø og økonomi virker det helt fjollet at købe alt fra nyt.

 • Det virker til, du har styr på det meste! Vil slå et slag for fastvikler – er totalt omvendt og prøver at omvende alle 😉 Jeg kommer gerne forbi med min stak og viser og fortæller 😜 Det virker indledningsvist meget besværligt, men når der først er styr på det, så bliver man hooked. De er meget pænere og behageligere end bæreseler, hvis man spørger mig 😎

  Kan se, der allerede er ytret en del holdninger til NatureSway – min søn gad hverken sove i den eller Leander-vuggen. Men ja, køb den da, og hvis den ikke funker, kan den jo nemt afsættes til et nyt par desperate forældre 😉 Jeg ved godt, “man” siger, at forældre ikke kan give baby dårlige vaner, men ja, der er risiko for, at baby så ikke kan sove uden bevægelse. En i min MG ( mødregruppe that is) fraråder ALLE at ty til NatureSway – hun er nu indlagt med sin søn på ubestemt tid på spædbarnspsyk med svær søvnforstyrrelse. Selvfølgelig et SF de helt grelle tilfælde, men de findes altså 😢

  /Maria

  • Jeg har godt set, at du tit er ‘viklet ind’ – jeg må på youtube og undersøge lidt… Vil jo virkelig gerne kunne bruge mine arme bare engang imellem <3

 • Svar på et par af dine spørgsmål…
  Pusletasken er pæn OG praktisk! Jeg startede med to – denne her og en fra Ida Ising og solgte efter kort tid sidstnævnte. Jeg vil dog anbefale dig at tilkøbe et pusleunderlag. Jeg har er fra Konges Sløjd – det er super praktisk fordi det kan åbnes og lukkes med én hånd. Det er altså bare skide svært at binde to sløjfer med baby på armen, så jeg elsker løsningen fra Konges Sløjd. Igen er det både pænt og praktisk 🙂

  Og JA! Du kan sagtens købe en Natures sway brugt. Det gjorde vi – det er vores bedste køb til den lille! Pt er den udlånt, men den skal i brug igen når jeg engang skal have nummer to 🙂

  Og skønt med puslepuden! Det tror jeg I bliver glade for. Vi startede med den fra Camcam, men da jeg fik tilbudt at teste den fra Leander solgte vi Camcam – puden fra leander er VERDENS BEDSTE puslepude!

  Og mht. seng – man KAN købe sig fattig men det er slet ikke nødvendigt. Vi har en seng fra IKEA, købt brugt. Da baby var helt lille tog vi den ene side af så den så ud som på collagen, og da han begyndte at trille kom siden på, og da han begyndte at rejse sig kom bunden ned. Det har fungeret perfekt 🙂

 • Super fine ting du har købt. Mht puslepuden skal du dog alligevel regne med at bruge stofbleer under baby da puden i sig selv er kold for bebs. Ønsker jer al det bedste med jeres lille pige ❤️

  • Ja bestemt – jeg menste også bare, at det er fjollet at købe en pude fordi den er pæn, og så alligevel gå og dække pænheden til hele tiden. Så er det jo lidt spildt:)

 • Det kan nok ikke betegnes som babyudstyr, men kast penge efter Anja Bays kursus (smertefri fødsel). Det er seriøst verdens bedste fødselsforberedelse og alle pengene værd. For mig er det i hvert fald det bedste jeg har brugt penge på i forbindelse med graviditeten og fødslen af min datter 🙂

 • En bæresele!!! Ergobaby er virkelig god. I periode gider de måske ikke vognen + man kan have armene fri!!
  Og så en god og pæn drikkedunk. Man er seriøst ALTID tørstig når man ammer!

 • Jeg har en ammepude fra Vivatex med hvid/beige stribet betræk til salg – kun brugt i max fire måneder, hvis det kunne have interesse!? 😀

 • Mit bedste køb til starten var en bedsidecrib som du også har med 🙂 det er helt perfekt, at ligge lige ved siden af sin baby, helt tæt, uden bekymringer o at kommer til at mase han/hende mens man sover.
  Ellers ligner det at du er forholdsvis godt dækket ind, og Babysam har jo åbent alle dage, hvis du pludselig står og mangler.

 • Vi troede også vi skulle have slyngevuggen inden babyen ankomst, men da han pludselig kom 15 dage før tid havde vi ikke nået at købe den. Og thank God for det! Vores dreng har altid sovet fantastisk (altså virkelig sovet godt og igennem lynhurtigt) i sin egen seng (intet baby grib her heller) eller i barnevognen. Vi havde de første 6 måneder et babynest, som var smart at have med, hvis vi var på besøg, eller bare ville have ham ind i stuen eller i køkkenet, selvom han sov.
  Der er flere i min mødregruppe og i min venindeflok, som har købt vuggen og de hader den. Jo den er fin, så længe babyen bruger den, men når de er for store til den, kan de ikke sove i en stillestående seng. Så mit råd vil helst klart være at se hvordan jeres baby sover før I køber en vugge til den.

 • Super fine ting du har fundet/på listen allerede. Vi har også Stokke Trailz og den er perfekt til “off road” gåture, plus man kan få en klapvognsdel og et bilsæde der kan klikkes på Stellet. En ting du ikke har på listen endnu som jeg, og mange mødre jeg kender, vil kalde en “life saver” er en strækvikle så du kan bære din lille pige “hands free”, især i de første måneder har det været guld værd, sådan en nyfødt er nemlig ikke særlig glad for ikke at være på mor (eller far) 24/7. Her er et link der forklare lidt nærmere hvad det er 🙂 https://www.baerkaerligt.dk/straekvikle-hvordan-kommer-jeg-igang/

 • Du er så godt med. Og man har SÅ god tid til webshopping i starten – Hej nat-amning! Det har været dyrt de første 4 måneder her, host host…
  Hvis jeg skal komme med et par ekstra anbefalinger, så har jeg været glad for strækvikle (Je porte Mon Bebe, smart med lomme til sutter.) og senere bæresele (Beco Gemini), Inotyol-salve (lifesaver fra apoteket til rød numse), vatrondeller til at vaske babynumse. Tørretumbler er genialt (vi har en vaske-tørremaskine, da vi bor i lejlighed).
  MP stømper er forresten de eneste der ikke falder af.

  Held og lykke! Glæder mig til at følge med i babyeventyret 🙂

 • Oversize stofbleer som kan bruges til alt muligt. Vi havde dem ikke til den første, men så kom de frem, da vi fik tvillinger og de var så uundværlige.

  Vi brugte dem som svøb om natten, til at dække os lidt, når jeg ammede i det offentlige rum, som lagen i barnevognen, istedet for tæppe eller dybe på varme dage osv.
  Har faktisk stadig nogen (og de yngste er 6 😆) som jeg bruger efter bad til at vikle om mit hår og til ungerne ved poolen og sådan.

  Og så prøv evt vikler og bæreseler hos veninder eller en forhandler. Det er formodentlig meget nemmere end du tror. Jeg brugte primært strækvikle i starten og senere hen en Ergo bæresele. Virkelig snart hvis man har flere børn og/eller skal have hænderne fri.

  Kig evt på Naty bleer, dem brugte vi sågar i USA.

 • To forslag: Ekstra betræk til ammepuden, så der er en skifter, når betrækket skal vaskes + et babybadekar, der kan foldes sammen (Flexibath tror jeg det hedder). I ser dog ud til at være meget on-track! Held og lykke med det hele 🙂

 • Et lille tip fra en mor til en 1 årig. Jeg købte også en jellykat og min datter ELSKER den. Men altså gylp, savl og det der er værre kan være hård mod sådan en så vi har faktisk 3 ens herhjemme som alle lugter “rigtigt” så datteren ikke bliver umulig hvis den ene er til vask 🙂

 • Brug pengene på et ophold det Private Barselshotel i Gentofte (på Gentofte Hotel) – det er alle pengene givet ud og du får tip til køb af den helt rigtige ammepude, brystpumpe, sut, sutteflasker mv. hos dem. Tjek ud fra hospitalet så hurtigt som muligt og tag direkte derop. Og ellers må mit bedste tip være at finde ét sted, hvor baby kan sove – ellers skal hun lære at falde i søvn i både vugge, barnevogn, babybay mv. Vi brugte en lift og flyttede den rundt i huset og rundt i de forskellige barnevogne (i både “havevognen” og i den, jeg gik ture med). Slygevugge og babybay blev aldrig et hit her (du kan købe begge dele af mig – det blev kun brugt to gange :-)). Og så tænkte jeg præcis det samme om viklen som dig – men den har været fantastisk og min redning mange mange gange (selv i 40 graders varme i Dubai). Hos Strut på Fælledvej kan du lære at binde den – og det er så nemt, når de har givet dig lidt tips til det!

 • Et godt tip – hvide stofbleer til puslepuden,farvede stobleer til alt andet.. Så undgår man at komme ud af huset med stobleer med pletter, som ikke lige kom af i vask.. Og så endelig få købt Nabby Change cream fra Matas.. Et vidundermiddel til rød røv og i alle halsrevnerne på bebs.. ☺️

 • Åhhh ja! Vores lille Sigurd er 6 uger og vi havde også købt alt det du viser på billedet plus en masse mere 😅 (Jeg sværger til Konges sløjd og har en helt masse derfra). Konges Sløjd babynesten kan jeg anbefale, den er enormt blød og lækker! Vi har lige købt Natures sway vuggen på Sneglehuset.dk og nøøøøj hvor er vi allerede glade for den! Sigurd falder fint i søvn, men vi fik så lange arme af at gå med ham konstant. Han falder bare til ro i den! Og så er der søvn garanti i 14 dage når du køber den, så du kan sende den retur, hvis ikke den fungerer for din baby 🙂
  Vi har omkring 70-80 stofbleer og jeg vil mene at 30 er i underkanten, men det er ikke sikkert 😉
  Og så er det en god ide at have 3-4 sengesæt (babygylp, tis og afførring). Vi har Cam Cam luftballonen med musik over puslepladsen og han elsker den! Og så har vi Konges sløjd kanin uroen på Natures sway vuggen 😊. Vi har købt aktivitets stativet fra Littleroom i Århus, det er super flot og enkelt- det kan jeg virkelig anbefale også 😊. Babysvøbet fra henholdsvis Liewood (den grå med kaninører) og svøbet fra Cam Cam bruger vi meget til at svøbe ham i her i sommervarmen. Derudover er de så fint store at de er dejlige at have med når man ammer i offentligheden, synes jeg :-). Det grå økologiske babytæppe fra Konges sløjd kan jeg også anbefale, det er så lækkert!

  Og så vil jeg lige rose dig for din retorik i dine opslag, Gud hvor har du en fantastisk humoristisk og genial måde at skrive på – det er som at læse sådan en komisk bestseller 😃 du kunne være en perfekt klumme skribent!

  Mvh Mette Thøstesen

 • Tillykke- sikke en heldig cornichon med så fine ting! Måske en bæresele/vikle kunne være en ting? Rart at kunne have baby op maven, og hænderne fri… og nogle gange kan de blive ved med at skrige indtil de kommer op. Og så er det bare nemmere at styre barnevogn med en baby i bæresele end på armen. Vi var glade for Manducca og en strækvikle -men der findes mange. Husk også termometer (alm og bad) hvis det ikke allerede er købt 😊

  • Ah ja – det har jeg faktisk købt (termometer x 2). Og tak for tip med bæresele!!

 • Køb en babyindtats til badekarre – gerne en der kan justeres efter babys størrelse. Det gør det SÅ meget nemmere at bade baby.

  • Er der nogen særlig slags du kan anbefale? Har ikke rigtigt kunne finde nogle 🙂

  • Brug din ene arm istedet: lad babys nakke hvile i dit albueled og hold med hånden fast i babys overarm. Det giver kropskontakt og er tryggere for baby og hyggeligere (men lidt vådt) for dig.

 • Må jeg anbefale stofbleer og svøb fra Camcam! Sygt gode! Og så en brystpumpe (Hej en lille smule frihed).

  • Øhm.. Svøb? C’est quoi? Hvad bruger man sådan et til? 🙂

   Og brystpumpe. TJEK. Noget særligt mærke?

  • Medela swing maxi er fantastisk! Det er samme mærke som på hospitalet bare i hjemmeformat og de kan fint købes brugt eller alternativt købes fra ny og sælges videre til en rigtig god pris!
   Jeg solgte min efter 4 måneder og havde for de 4 måneder givet mindre end det kostede at leje gennem babysam.

  • Ja, svøb! Min søn elskede at blive svøbt som baby. Svøbet (firkantet tæppe) lægges med et hjørne opad og det bøjes lidt ned, baby lægges med hovedet herpå og man folder sider og bund lidt stramt ind, så baby ‘pakkes’ ind og ‘holdes sammen’. Det virker meget beroligende, da det minder om de trange og trygge kår i mors mave 🙂

 • Mht puttedyr, køb endelig en ekstra😊. Det er både rart at kunne få den vasket, men endnu vigtigere, – så er der en reserve hvis den første skulle forsvinde på mystisk vis.🙈

 • Tillykke med baby, hus, hinanden og alt det andet gode I har foran jer <3
  Hvis I på nogen måde har plads, så find et større puslebord, ellers sørg for at sætte hylder bord eller lign lige ved siden af. Jeg blev i hvert fald hurtig træt af at blive tisset i håret, hver gang jeg bøjede mig ned efter bleer, tøj, klude etc på hylderne under bordet.
  Selve øvelsen med at bøje sig ned og finde det ønskede, er også en udfordring, da man helst skal have en hånd på maven af baby, når først de begynder at vride og trille 🙂
  En almindelig tremmeseng kan sagtens gøre det ud for en bedsidecrib. Sæt bunden helt ned, pil siden af og sæt den op mod jeres seng. Et voila, og så kan den også bruges i længere tid. Jeg har foret vores med en tyk(!) sengerand, det er virkelig godt til en trillebaby 🙂 I starten kan babynesten bruges, så sengen ikke føles for stor.

  • Men det stiller jo nye spørgsmål – skal puslebord helst stå på badeværelse eller børneværelse? Tæt på vand eller tæt på tøj? 🙂

  • God tip med tremmesengen – bundens indstilling kan dog afhænge lidt af hvor høj jeres seng er. Vi havde ikke plads til tremmeseng i soveværelset, så jeg havde en Chicco bedside – måske knapt så pæn som den du viser, men er noget større og man kan sætte en side på når baby begynder at trille, så herhjemme blev den faktisk brugt til hun var 7 måneder – et af mine bedste køb! Vil helt klart anbefale puslebord på badeværelset – vi har aldrig fået brugt det vi lavede på værelset. Til gengæld fandt vi hurtigt på noget tøjopbevaring tæt på badeværelset. Og så kan jeg anbefale at skrue ned på indretningsting til babyværelse – man bruger det vitterligt ikke det første meget lange stykke tid – især ikke hvis man ikke har puslebord på værelset.

  • Tæt på vand! Du bliver så glad for det. Hav et lager af tøj på puslebordet til akutsituationer.

  • Wow, det var meget. Det virker som om der er rigeligt til den første stykke tid. Et godt råd er altså at finde et godt og stabilt puslebord. Du kommer til at skulle bruge det i minimum 2 år og tro mig, når jeg siger, at det i starten er en leg at skifte, men når den lille agurk bliver ældre, så kan det være en kæmpe udfordring 😉 Vi har brugt en IKEA kommode med 4 skuffer, fæstnet den ude på badeværelset og lavet en top til at have ovenpå (min mand er god til den slags, men ellers kan man købe en – her kan jeg anbefale ikke at købe en alm puslepude, men en af sådan noget blødt plastik – hedder vist matty puslehynde). Kan forestille mig højden på denne ville være god til jer, netop fordi I er høje. Her kan man både have lidt ved siden af (i starten – senere skal alt bare fjernes, da det ellers bliver kastet rundt eller væltet) og al tøjet under sig – voila – alle ønsker opfyldt 😀

 • Man kan sagtens finde slyngevuggen brugt i rigtig fin stand. Jeg var heldig at finde en stort set ubrugt på Reshopper, tilmed til en god pris 🙂
  Og rigtig fin liste. Dejligt med lidt inspiration. Jeg har selv termin om en lille måned, så prøver at få styr på de sidste småting 😉

 • Verdens allerhyggeligste ting er i min verden at bære baby helt ind til hjertet i en strækvikle 😍 Damn, det trækker nærmest i æggestokkene ved tanken, men altså… tre er NOK!! 😂
  På den praktiske side: køb nogle meter vådliggerlagen i god kvalitet (f.eks. Stof og Stil, for Guds skyld ikke Jysk eller andre steder med så elendig og sjasket kvalitet) og skær dine egne super praktiske og næsten uundværlige pusleunderlag til. Fylder ikke meget i skuffer og tasker og kan kogevaskes igen og igen. Også gode i liften, barnevognen etc under lagenet.
  Husk du får RIGTIG meget tøj i gave også ❤️

  • Du må komme forbi og låne BabyE, når det trækker for hårdt Lise ;-* Tak for tip med vådligger-lagen – den havde jeg ikke hørt før!!

 • En vikle/slynge/bæresele er også en rigtig god investering -når baby kun vil hænge hos moar og man bliver nødt til at få klaret lidt opvask, for at få rene glas igen, eller svunget støvsugeren – eller er på tur og barnevognen bliver disket -og når baby bliver lidt større og gerne vil følge med i hvad der sker ude i den store verden, men stadig være tæt på mor/far

  • Er der noget særligt mærke, der er ekstra godt? Jeg er lidt angst for strækvikler, for jeg er ikke særligt god til sådan noget med at viklen og kan lige se mig selv blive helt opkogt over ikke at kunne få det til at lykkes – kan man finde en bæresele, der ‘minder’ om en vikle, men minus vikleriet? 🙂

  • Jeg vil helt klart anbefale dig at tage ud til Tina i sneglehuset https://sneglehuset.com/ hun er ekspert på det der med at bære 🙂 og har både vikler og bæreseler. Der fik jeg rigtig kyndig vejledning 🙂

  • Jeg brugte en ringslynge de første 6 mdr og derefter en vikle, og begge dele kræver lige at man øver sig et par gange, men så er det sådan noget man gør, med en arm og en sovende baby 😊Og da ungerne var 1-2 år brugte vi igen slyngen til at have dem siddende på hoften, så har man stadig armene fri og fordeler vægten lidt bedre .. Lige den slynge vi har, laves ikke længere, men har også både læst og hørt meget godt om Sneglehuset.

 • Stort tillykke med den kommende familieforøgelse – det er bare det bedste i verden!:-)
  Noget, jeg tænker kunne mangle på listen, er et aktivitetsstativ og legetæppe så babyen kan ligge og lege lidt/kigge på fine ting. Og så måske en slynge eller bæresele. Begge dele er en stor hjælp ifht lige at have frie hænder et par minutter (hvilket lige pludselig bliver en sjælden luksus med alt det ammeri og sofahygge haha)

 • Virkelig fin liste, men en lille kommentar from one mom to another soon to be. Vent med slyngevuggen. Bare fordi dine veninder sværger til den er det ikke sikkert dit barn overhovedet gider den. Vent og så se om du kan låne en så det kan prøves af først. Hvis det er en sucess så invester i en. Vi fik aldrig brug for en og købte aldrig en, selvom vi også overvejede den inden start. Tillykke med den lille, I har noget helt fantastisk til at se frem til.

  • Åh – det tør jeg ikke. Jeg har haft desperate veninder, der i sene nattetimer har efterlyst slyngevugger på Facebook til afhentning ASAP. Jeg er klar over at der er en risiko for at vores baby ikke er en slyngevugge-baby, men det virker til at ca 90% af alle børn er, og risikoen for ikke at få brug for den kan jeg således sagtens leve med:) Worst case må den jo bare ryge på Den Blå Avis.

  • Gode ting du har på din liste. Jeg lavede selv sådan en, da jeg var gravid. God ide med slyngevugge. Vi købte en ubrugt på Reshopper til 1300kr., da vores dreng var 5 dage, og han sov uafbrudt i 3 timer. Kom endelig i gang med at bruge den tidligt, så din lille agurk vænner sig til den. Har flere veninder der kom i gang med den for sent, så deres babyer gad ikke sove i den. En god ide er en hårtørrer ved puslepladsen. Når du skifter din lille prut, så føntør måsen – på den måde undgår du rød numse, og de bliver tørre i alle deres 1000 folder 🙂 Min søn på 6 uger griner og pludrer, hver gang han bliver føntørret 🙂

  • Well, man kan omvendt også sige at slyngevuggen vænner babyen til at kun kunne sove i den bevægelse. Mine børn har aldrig sovet i slyngevugge og de har sovet meget meget fint alligevel.

  • Det er selvfølgelig helt jeres eget valg, men jeg syntes personligt det var mange penge at smide efter noget man måske-måske ikke fik brug for. Så vi ventede, selvom vi også hørte fra mange kanter at den var et must have. Og det er jeg glad for, for vores pige har slet ikke haft brug for den. Og jeg er lykkelig for at hun kan sove uden at skulle vugges i søvn.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top