Du læser nu
Nem hverdagsmad – hjemmerørt lakserilette..

Nem hverdagsmad – hjemmerørt lakserilette..

opskrift-lakserilette-4-of-4

Når det er varmt, som det har været de sidste par dage, har jeg meget sjældent lyst til varm mad… Derfor virkede hjemmerørt lakserilette som et oplagt valg, da fiskemanden havde haft travlt med at varmrøge laks, og derfor havde flotte nyrøgede stykker på bud. At det oven i købet er noget af det letteste at lave, er kun en slags added bonus – men også en bidragende faktor til, at det ganske ofte bliver serveret de dage, hvor tiden til aftensmad er lidt knap.

opskrift-lakserilette-1-of-4

Opskrift – hjemmerørt lakserillette

  • 200g varmrøget laks
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild (… or not, hvis man som mig ikke bryder sig om dild;))
  • 1 dl creme fraiche, skyr eller andet syrnet mælkeprodukt
  • 2 tsk god mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og sort peber
  • 2 tsk friskpresset citronsaft

opskrift-lakserilette-2-of-4

Mas laksen med en gaffel, hak purløg (og evt dild) fint og bland med de øvrige ingredienser – rækkefølgen er helt ligegyldig;) Rør riletten sammen og servér med et dit favoritbrød – fx et godt surdejsbrød. Eller ristet rugbrød. Eller verdens bedste brød. Og agurkeskiver, et par salatblade og skær et par ekstra skiver citron, on the side. Et voila – nem, frisk hverdagsmad på 10 minutter.

opskrift-lakserilette-3-of-4

 Kommentarer (2)
  • Elsker lakerilette! Til dem ser godt kan lide dild, kan jeg anbefale at bruge tørrede dildspidser (fåes hos den etniske grønthandler eller i supermarked ved krydderierne). Det er meget billigere og du får så meget mere smag end du gør af de der bundter til 7 kroner 🙂

  • Læks, må straks prøves. Jeg checker ofte din blog for mad ideer og nyder inspirationen. Når man bor alene er det tit besværligt med aftensmad. Tak for mad.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top