Du læser nu
Opskrift: Rabarbertærte..

Opskrift: Rabarbertærte..

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-14-of-16

Jeg har et par gange fortalt, hvordan der gror uhæmmede mængder rabarber i mine forældres have – altså ‘uhæmmede’ er måske et dårligt ordvalg, men det virker ihvertfald til at krabaterne trives i middelsvær grad. Derfor lykkes det mig gerne at liste et hjemmegroet bundt ud af de gamle hvert eneste år – i år er ingen undtagelse og jeg kunne forleden byde 2kg stængler velkommen på Kajen.

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-1-of-16

Jeg har tidligere delt et par af mine ‘faste’ rabarberopskrifter (herunder en klassisk crumble, kompot og en Rhubarb Gin Fizz), men i år havde jeg altså lyst til at kaste mig ud i et nyt projekt. Skjorten er svært begejstret for Lagkagehusets rabarberhorn, og tidligere på ugen opdagede min kære mand at rabarbersortimentet var udvidet med en ny rabarbermuffin – jeg regnede derfor med, at det var noget i dén dur han ville ønske, hvis jeg spurgte om, der var noget han kunne tænke sig, at jeg bagte af rabarberhøsten.

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-11-of-16

“Hvad med en rabarbertærte?” svarede han derimod prompte. Okay. Overraskende. Men det kunne jeg da godt. Jeg har en ‘snydetærte’ i opskriftsarsenalet, der kan varieres i det uendelige hvad angår fyld – jeg delte opskriften som ferskentærte HER. Et kort øjeblik tænkte jeg, at dét ville være vejen frem, meeeeeeeen så blev jeg alligevel grebet af stemningen, og helt ærligt – når nu jeg gerne laver Lemon Meringue Pie, hvorfor så ikke også lave rigtig rabarbertærte.

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-4-of-16

Og helt ærligt er den rigtige rabarbertærte, altså ikke ret meget sværere at bikse sammen end snydevarianten – tilgengæld smager den v i r k e l i g t godt. Har man først tag på hvordan man arbejder med en mørdej, ja så er resten ingen sag:)

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-5-of-16

Opskrift – hjemmelavet rabarbertærte

MØRDEJ
300 g mel
150 g blødt smør
80 g flormelis
2 tsk vanillesukker
1 æg

RABARBERFYLD

300 g rensede rabarber
80 g sukker
3 tsk vanilie

ANDET – 1 æg til pensling

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-15-of-16

Mørdej

  • Smørret smuldres i melet sammen med flormelis og vanilje. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt i en fast klump. Den skal ikke æltes!
  • Sæt dejen i køleskabet i minimum 30 minutter… Jeg lader gerne min stå endnu længere.
  • Del dejen i 2/3 og 1/3 – rul den store klump tyndt ud (lettest på folie) og læg den over tærteformen. Sørg for, at dejen følger formens kant og stik huller i bunden med en gaffel. Den lille klump skal bruges til fletlåget.

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-8-of-16

Rabarberfyld

  • Rør rabarber med sukker og vanilie – lad det stå og trække i 10 minutters tid (evt mens dejen rulles)
  • Kom fyldet i tærteformen (ovenpå dejen;))
  • Rul den lille dejklump tyndt i et rektangel – hvis dejen er blevet for blød kan den tyndrullede plade med fordel smides i fryseren i 5minutter. Det vil gøre det meget lettere at skære den i strimler samt lægge fletlåget.
  • Pensl med æg og bag i 25-30 minutter ved 180g (forvarmet ovn). De sidste 5 minutter flyttede jeg tærten op øverst i oven og tændte for grillen, men det kan sagtens bare være min ovns særhed, der gør den slags nødvendigt. Det gav bare låget en flot gyldenhed.

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-9-of-16

Spis den varm og med en god vanilieis – det er den vildeste sommerdessert. “Måske – M Å S K E – bedre end din citrontærte dømte Skjorten”. Se dét er et kompliment af de helt store d’damer <3

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-12-of-16

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-13-of-16  rabarber-taerte-fletlag-opskrift-16-of-16

rabarber-taerte-fletlag-opskrift-10-of-16

 Kommentar (1)
  • Det bliver på ingen måde ringere af, at man lige smuldrer lidt marcipan ud over rabarberne inden ‘låget’ lægges på 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top