Du læser nu
Cornichon-post: DIY puslebord..

Cornichon-post: DIY puslebord..

the-prettiest-diy-ikea-hack-changing-table

Jeg har nogle mega dygtige og krea veninder – én af dem er Maria, og udover at være en sej #girlboss, så er hun lige nu på barsel med en lille dame på knap 9mdr. Maria har alle dage haft impeccable taste både hvad angår bolig og garderobe, og er iøvrigt dén, der har lært mig altid at møde op med en flaske Moët i værtindegave fremfor en buket blomster. My kinda lady, med andre ord;)

For et par dage siden lagde hun dette billede op på instagram, af hendes (.. bevares – hendes datters) pusleplads, og jeg burde egentlig have gættet svaret på mit dumme spørgsmål om, hvor det var fra – Maria er nemlig dronningen af #ikeahacks og puslebordet hér er ingen undtagelse.

Hvis vi havde plads i lejligheden, havde jeg allerede gjort hende kunsten efter, men jeg må vist vente lidt – tilgengæld har jeg udnyttet ventetiden til at lave research, og er kommet frem til nedenstående opskrift. Jeg er ikke helt sikker på, om Maria har gjort det på præcis dén måde, men jeg tror ikke det er helt off:)

ikea-hack-puslebord-diy

affiliate-bar-1

 1. Kommoden er en Tarva fra IKEA – den her model. Jeg overvejer lidt om vi skal bruge denne model som ‘basis’ istedet – den er nemlig lige lidt dybere.
 2. Den har fået en gang hvid maling – formodentlig en 2-3 lag og en masse sandpapir ind imellem;)
 3. Grebene ligner disse fra IKEA, der har fået en gang guldspray – IKEA har imellemtiden lanceret en messingmodel så man kunne overveje at bruge disse istedet.
 4. Pusletoppen har jeg selv klikket hjem hér fra – så vidt jeg kan lure passer den perfekt i målene.
 5. Den guldspray jeg selv normalt sværger til.
 6. Puslesæt herfra.
 7. Og fin rosa puslepude herfra.

Er det ikke fint? Er simpelthen sådan en sucker for Ikea-hacks.

 Kommentarer (18)
 • Vi så denne hack, og var super begejstrede og købt en Malm kommode og pusletoppen fra Hoppekids.
  Desværre passede pladen ikke til Malm kommoden og jeg har nu været ved at måle hullet i den, som er 84×40 cm. Den vil derfor ikke passe på Tarva kommoden heller, da Tarves mål er 79×39 🙁 pladen vil derfor falde ned over kommoden.
  Hvis nogen har et super trick til hvordan den kan sættes fast, modtager jeg det meget gerne, da jeg nu står med en Pusleplade, jeg ikke kan bruge… 🙂

 • Hej 🙂 Endte I med Tarva eller Brusali kommoden – og passede pusletoppen til?
  Har I blot spartlet hullerne for de to gamle greb og malet dem over?
  Hilsen en soon to be newbie mama og en newbie i DYI-verdenen 🙂

  • Hej Michelle

   Jeg har købt Brusali-kommoden, men har ikke fået det samlet endnu – venter stadig på, at børneværelset er klar til at der kan flytte møbler ind:)

   Kh

 • Jeg har selv haft brugt puslepuden fra cam cam til vores søn og har aldrig fortrudt, har altid bare lagt en stofble under ham og aldrig oplevet uheld på puden… en fornøjelse at kigge på en pæn en hver dag win win

 • Smadder fint! Vi har lavet en lignende løsning derhjemme. Jeg vil lige slå et slag for puslepuden fra Leander, den er lidt pebret, men du vil aldrig fortryde at have investeret i den! 🙂

  • Åh det har jeg hørt flere sige – men jeg synes bare ikke den er ret køn :-S Jeg er klar over, at så snart jeg mor, så lærer jeg nok at lade praktikken sejre, men ugh.. kan bare ikke få mig selv til at klikke dem hjem. #dubliverklogereAgurk

 • Så fin blok og hyggeligt at følge med! Venter selv en lille pige til oktober, og har længe overvejet at “producere” puslebordet selv. Lige et spørgsmål: Ved du om denne slags pusletop efterlader et hulrum bag kommoden? Det vil jeg nemlig helst undgåaf hensyn til rengøring 🙂

  • Det kommer nok an på hvordan man sætter pladen – pladen er dybere end kommoden, men man kan jo (nok?) lade det rage ud for til fremfor bag til tænker jeg? Jeg tror vi ender med en kombination 🙂

  • Det er de fleste puslekommoder, da skufferne ikke kan være så dybe. Alternativt skal man vælge en med åbne hylder, den efterlader ikke noget rul bagved..
   Dog var jeg glad for rummet til opbevaring af stor indkøb af bleer 🙂

 • Super godt indlæg. Højden på kommoden er “almindelig” køkkenbordshøjde, så det kan du jo teste😊 Ville klart vælge messinggrebene istedet for at male stålgrebene – det gir lige en ekstra lækker finish 👍🏼

  • Ja netop – som jeg skrev til Lika er det også helt bedvidst, at vi er gået efter netop dén højde 🙂 Og ja det tror jeg også jeg ville – men de er vist ret nye i sortimentet, så jeg kan også godt forstå den anden løsning 🙂

 • Jeg får sgu helt lyst til at producere end baby mere, så jeg kan retfærdiggøre at lave SÅ yndigt et puslebord! Manden min er nok ikke enig…

  • Hahahaha – nej, jeg kan godt forestille mig, at vores kære mænd ikke vil synes, at ‘pænt puslebord’ er et validt argument for at producere en baby 😉 <3

 • Hvad med at bruge en kommode, der er højere? (I var ret høje begge to, right) – IKEA har en del at vælge i mellem. Vi har brugt MALM med 4 skuffer. Den er rigelig høj til mig, men perfekt til min mand 🙂 Min mand lavede selv pusletoppen ovenpå. Det har fungeret fint. Jeg forestiller mig, at man nemt får ret ondt i ryggen af at stå nedbøjet over en for lav en af slagsen – så derfor ville jeg lige give mit input 🙂

  • Det er egentlig ret bevidst, at vi er gået efter netop dén højde – begge dem jeg har linket til er 93cm høje (men jeg er enig i, at de umiddelbart ser lavere ud, så jeg tjekkede det specifikt netop af hensyn til ‘den gode arbejdsstilling’, som du er inde på:)). Det er 7cm lavere end MALM med 4 skuffer og det tror jeg er en ret passende arbejdshøjde, når man lægger pusletop og puslepude ovenpå. Malm med 4 skuffer vil også være for høj for mig:)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top