Du læser nu
Weekend-kage: Chokoladeballade med rabarberskum..

Weekend-kage: Chokoladeballade med rabarberskum..

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-14-of-15

Til Emilys polter havnede jeg ved siden af søde Anne, da vi spiste brunch, og hun havde taget sin famøse ‘Chokoladeballade’ med i dagens anledning. Den smagte så godt, at jeg skrev den på min mentale liste over bage-projekter, der må prøves. For et par dage siden stod jeg pludselig med 5 æg, der helst skulle bruges inden alt for længe og kom i tanke om Annes ballade. Perfekt til weekenden! Ovenikøbet havde vi en god 71% mørk chokolade liggende i køkkenet, som jeg har fået i værtindegave (sammen med 100kr’s hjælp til Læger Uden Grænser – sådan en fin idé) af Cathrine & Adam på et tidspunkt. Balladen var jo helt oplagt, og så måtte jeg igang.

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-1-of-15

[Den fine værtinde-gave – chokolade med lidt god stil vedhæftet i en lille glimmer-konvolut.. <3]

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-2-of-15

[Jeg elsker vores æg – det lyder fjollet. Men en af Skjortens kolleger har altså høns og vi får derfor dugfriske lokale øko-æg fra høns, der lever et k o n g e l i v på en hestepensionat lidt syd for byen. De har allemulige forskellige farver og størrelser – og blommen er gul som solen. Engang fik vi et kæmpeæg – med et andet æg indeni. Helt skørt]

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-3-of-15

[Den varme ballade – fresh outta the oven… Mhmmm…. Himmelsk duft <3]

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-11-of-15

Opskrift – Chokoladeballade med rabarberskum

CHOKOLADEBALLADE A LA Anne Au Chocolat

Opskriften på Anne Au Chocolat’s Chokoladeballade har hun delt hér  – den er lige til at gå til.. Faktisk er det eneste svære ved dén opskrift, at den skal bages dagen i forvejen, så den kan stå og sætte sig på køl. Hvem kan vente h e l t til dagen efter, når man tager sådan en drøm ud af ovnen?! Ugh – det holdt hårdt.

RABARBERSKUM

  • En kvart liter god piskefløde
  • Vanilie (stang, pulver, essens – whatever du er gladest for)
  • 2-3 spsk rabarberkompot – den opskrift har jeg delt hér.

Bland vanilie og fløde og pisk fløden til skum. Jeg piskede den marginalt hårdere end jeg normalt ville – så står den lidt nemmere på kagen uden at flyde ud over alle breder. Vend kompotten forsigtigt i skummen.

ANDET

Pynt med lidt friske bær på toppen og lidt reven mælkechokolade… Mhmm..

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-4-of-15

[Det er en lidt tung sag, så den kan sagtens gå til mange, da stykkerne ikke behøver være ret store – den her skal medbringes til gode venner i aften. Og min lille fadderdatter. Hun fylder 2 til November, men har allerede fået smag fra burgers’n’fries – mon ikke lidt chokoladekage også kan glide ned? 😉 ]

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-6-of-15 chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-7-of-15 chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-9-of-15 chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-10-of-15 chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-13-of-15

[Skum-tyv fanget på fersk gerning, mens jeg havde travlt med at tage billeder… “Må jeg ik’ godt?!”..]

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-15-of-15

chokoladeballade-anneauchocolat-rabarberskum-opskrift-12-of-15

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top