Du læser nu
DIY barnevognsuro med pompom’er..

DIY barnevognsuro med pompom’er..

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-9-of-11

Jeg skulle have været ude og trille med LaChrissen og Lily idag, men de er blevet nødt til at rykke til en anden dag (#nybagtmomlife), så nu må jeg håbe, at de begge har for travlt med at finde hoved og hale i livet, til at have tid til at læse med hér, for jeg har haft travlt med at bikse den her lille sag sammen til det yngste medlem af #Koneklubben, og hun skulle altså have haft den idag.

Det er en barnevogns-uro – sådan én man hænger på barnevognen for at distrahere/beskæftige afkommet. Man kan få rigtigt mange fine i handlen, men jeg synes, der var noget hyggeligt, over at lave noget selv, så jeg gik igang. Og jeg tænker at der måske sidder nogle fellow mom-to-be’s eller kommende tanter, der også synes det kunne være et hyggeligt lille sommerprojekt til en barselsgave – det kan passende gøres i en sol-stol i sommerhuset. Eller mens manden ser Tour de France. Jeg har glimrende erfaring med begge scenarier;) Jeg har også tænkt mig at lave en magen til til Cornhichonen, for der er nu noget rart og afslappende ved sådan at sidde og nørkle med hænderne..

Det er ikke ret svært, men tager selvfølgelig noget tid at lave pom-pom’erne, selvom der findes lidt snydetricks, som I kan finde nedenfor.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-11-of-11

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-1-of-11

 1. Man skal bruge følgende: garn, noget pap, en rund form (jeg brugte en espresso-kop), en saks, to sele clips (ikke på billedet) og et stykke kantebånd eller lignende på 60cm længde (ikke på billdet – se nedenfor)…. Og så en kødnål – hvis man har én. Tilbage hertil;)

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-2-of-11

2. Klip 2 ens donuts med hjælp fra den runde form. De behøver ikke være pæne, men gerne symmetriske.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-3-of-11

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-6-of-11

3. Herfra er det bare at gå igang med at vikle garn om pap-formen som på billedet. Ikke rocket-science. Kødnålen kan være en god hjælp til at få garnet igennem, men man kan selvfølgelig også bruge en stoppenål, en sikkerhedsnål el.lign. Som I kan se på billedet lige ovenfor, snyder jeg gerne og lægger garnet dobbelt – eller faktisk mere end det; jeg lagde det 6-dobbelt. Så går det altså noget hurtigere at lave pom-pom’en.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-4-of-11

4. Når pap-donuten er så fyldt med garn, at man ikke kan presse mere garn igennem midterhullet er den færdig. Så skal siderne klippes op – find ind imellem de to papskiver og klip hele vejen rundt.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-5-of-11

5. Når der er klippet hele vejen rundt snørrer man snor rundt om ‘midten’ mellem de to pap-plader, strammer godt til og binder en knude. Ekstra snor fra midter-knuden bruges som hængesnor. Dusk pom-pom’en jævn og klip den evt lidt til, hvis den er blevet skæv.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-7-of-11

6. Jeg lavede 5 pom-pom’er i forskellige farver, jeg tænkte ville passe godt til Lily’s grå barnevogn og øvrige accessories. De to sele-clips er købt i stof2000 (de findes i mange forskellige varianter – jeg synes bare det lyserøde hjerte passede fint) og blonde-kantebåndet ligeså. Barnevogns-uro har vist sig (efter lidt research) at være 56cm lange inkl clips. Jeg brugte derfor 60cm kantebånd, som jeg syede på de to clips – jeg syede det bare i hånden. Orkede ikke finde maskine frem for så lidt:)

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-8-of-11

7. Til slut bindes pom-pom’erne på båndet med jævne mellemrum – jeg valgte et blondekante-bånd, så jeg kunne bruge hullerne i blonden til at binde pompom’erne fast i, men man kan jo vælge så meget andet og bare binde dem rundt om og ri dem fast med et par sting, så de ikke glider for meget rundt.

diy-barnevognsuro-barnevognskaede-pompom-barselsgave-10-of-11

8. Og voila – et styk DIY barnevogns-uro til Lily fra TanteGurk. Nu håber jeg ikke hun har for mange liggende i forvejen – men ok, det ville ikke ligne hverken Christina eller Christoffer at gå ned på udstyr, så mon ikke.. Nuvel – de har ihvertfald ikke sådan én som den her <3

 Kommentarer (16)
 • Mega fin – tænker det er et fint barsels projekt 🙂 Hvor stor laver du papskiverne og hullet i midten? 🙂

 • Hjææælp. Sidder med pompon projektet og er ved at blive skør!! Hvordan kan man lægge garnet 6 dobbelt, uden at klippe? 🙂 og egentlig få garnet igennem? Svært at forklare, håber du ved hvad jeg mener 🙂

  • Åh nej – skørhed kan vi ikke ha’;) Har du set billedet med kødnålen? Det var sådan jeg gjorde. Lige på dét billede har jeg taget 4 ‘armlængder” garn og brugt kødnålen som oversize nål til at få dem igennem hullet. Var det mon svar?

 • Hvor er den bare fin! Et perfekt og overkommeligt projekt for mig, som ikke er så kreativ. Hvor meget garn har du ca brugt pr pompom? Jeg tænker at det kunne være fint at lave dem som guirlande og hænge på værelset også 😍

 • Den er rigtig fin. Hvis du nu skal kræse for baby og ikke mor, så vælg nogle farver som stimulere og udvikler baby. Ved godt at farverne ikke ser sig godt ud i blogland og det har da også taget mig tid, at få dem ind i hjemme. Men nu desværre det de udvikler sig bedst af. Så vil den fine og søde gave give mening på mange niveauer

  • Hej Lærke

   Tusind tak – den grå og lyserøde er uldgang. Den anden er en blød viscose-garn. Jeg har købt det hele i Stof2000 🙂

   KH

 • Så fin en uro 🙂
  Jeg er VIRKELIG håndarbejde-analfabet og må derfor spørge dig, om du kan uddybe, hvad du mener med denne sætning:
  “Når der er klippet hele vejen rundt snørrer man snor rundt om ‘midten’ mellem de to pap-plader, strammer godt til og binder en knude”.

  Kan du forklare det på en anden måde, så en uro-dummie som jeg forstår det? 😉 Vil nemlig meget gerne forsøge at kaste mig ud i én!

 • På din stokke-vogn sidder en barnevognskæde ikke så optimalt pga den skærm, man kan lyne af. Taler af erfaring her, jeg har samme vogn.

  Anbefaling herfra: hvis du skal lave til dig selv, så lav istedet en dims med kun én klips som kan sidde i den ene side af kalechen i stedet for at skulle hænge på tværs.

  • Hej Anna

   Tak for tip – jeg har nu set flere, der med god fornøjelse har haft en kæde siddende, så jeg tror jeg holder fast i konceptet 🙂 DEt kan jo være jeg bliver klogere;)

   Kh

 • Et lille ekstra fif: damp dine pompomer let efter du har lavet dem (gryde med kogende vand og så en si med pompomerne i), så bliver de mere fluffy 😊

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top