Du læser nu
DIY: Stor velour lampeskærm..

DIY: Stor velour lampeskærm..

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-8-of-15 De af jer, der fulgte med på min story igår ved allerede, at jeg brugte det meste af dagen (altså – sådan on/off) på at bikse med et lille velour-projekt. Siden jeg delte det her indlæg, har jeg nemlig gået og drømt lidt om en stor velourskærm til vores nye spisestue. Det er et stort rum med højt til loftet, så vi har brug for en lampe med lidt format, for at den ikke skal drukne i rummet.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-12-of-15

Jeg har ikke haft held til at finde én jeg synes var hverken stor nok eller i en passende farve, og efter lidt funderen kom jeg frem til, at det altså ikke kunne være så svært, at lave den selv. Som sagt så gjort. Jeg var meget i tvivl med farven, men kom frem til, at den her grønne farve ville være mit bedste bud – vi skal have malet væggene lysegrå og stukken er hvid. Det ‘lette’ valg havde været en grå lampe, men – igen – for at give rummet lidt karaktér har vi brug for en lampe, der har noget format og ikke går i ét med omgivelserne. Derfor blev det den støvede grønne.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-1-of-15

Guide – DIY velour lampeskærm

DET SKAL DU BRUGE:

 • Velourstof i den rigtige farve – jeg købte møbelvelour i Stof&Stil som har et rigtigt godt udvalg.
 • En GOD stofsaks
 • En pensel
 • Lim – jeg brugte limlak fordi det lige var dét jeg havde stående, og det fungerede ok. Havde jeg ikke haft en stor bøtte lim stående i forvejen havde jeg nok forsøgt mig med denne i stedet.
 • En lampeskærm du vil betrække – jeg havde udset mig “NYMÖ” fra IKEA og den kan varmt anbefales. Den har en god størrelse, er ikke ret dyr og skal ‘samles’ hvilket gør betrækningsprocessen noget lettere. “NYMÖ” er 70cm i diameter og dermed 220cm i omkreds – jeg købte derfor 2,3m velourstof. Men husk at købe pære+fatning til separat:)

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-2-of-15

 • STEP 1: Klip stoffet til, så det passer med lampeskærmen + noget ekstra buffer på hver side.
 • STEP 2: rul lampeskærmen ud i sin fulde længde og mal limen på med en pensel (på ydersiden af skærmen). Det gælder om at få nok lim på – især ude i kanterne, så stoffet ikke flapper – men omvendt ikke få så meget lim på at det ‘søber igennem’ stoffet. Og så kan det anbefales at gøre den slags på et bedre underlag end et ubehandlet trægulv, som mig;) Husk, ligegyldigt hvad, at dække af inden du maler løs med limen. OBS: bruger du også NYMÖ, så hver opmærksom på ikke at male henover velcro-lukningen i enden af skærmen. Den skal stadig bruges til at lukke skærmen sammen.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-3-of-15

 • STEP 3: Læg stoffet på den limede overflade – jeg malede ca 30cm af gangen og lagde så stoffet på den del, så næste 30cm osv osv. Det er lidt lettere at styre på den måde end, hvis man gør det hele på én gang.
 • STEP 4: Lad det ligge og tørre – jeg tror mit lå i 3-4 timer før jeg turde pille ved det. Jeg havde også lagt tunge bøger langs kanterne for at forsøge at ‘hjælpe limen på vej’.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-4-of-15

 • STEP 5: Nu skal stoffet klippes til og en GOD stofsaks er alfa og omega. Det gælder om at have rolig hånd, være tålmodig og klippe så tæt på skærmens kan som muligt. Det ligner af mit yderste hjørne ‘flapper’ lidt, men det er fordi det her er enden med velcro-lukningen, så den sidste cm skal være løs.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-6-of-15

 • STEP 5, fortsatJeg synes det var lettest at håndtere hvis jeg rullede skærmen sammen i to ruller, som på billedet ovenfor – så havde saksen frirum til at klippe. Og så er det bare med at klippe laaange klip af gangen – og iøvrigt være indstillet på lige at finpudse lidt til sidst.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-7-of-15

 • STEP 6: Til sidst skal lampen bare samles præcis som der står i den medfølgende samlevejledning. Jeg har købt en messingfatning, som skal sidde inderst og så en stor (kraftfuld) pære. På billederne hænger den bare ‘uden på’ vores lysekrone – den er alt for stor til at hænge over vores nuværende spisebord, så jeg må pænt pakke den sammen indtil vi er flyttet ind i huset.

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-14-of-15

Og voila – det var så dét. Ikke specielt svært og til en pris omkring 600kr for materialerne – ganske udemærket for en lampeskærm af den størrelse. Orker man ikke sådan et projekt er de to bedste alternativer jeg har fundet hhv fra ILVA (50cm) og Notre Dame (40cm). 

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-10-of-15

Hvis I giver jeg i kast med projektet vil jeg – som altid – mega gerne se resultatet. Tag mig endelig på instagram <3

diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-13-of-15 diy-velour-lampe-lampeskaerm-guide-8-of-15

 Kommentarer (8)
 • Hej Acie. Jeg er nu i gang, men jeg synes det er svært at få skærm, limlak og stof til at samarbejde. Hvilket stof har du brugt? Kh

  • Det ER svært – jeg brugte såkaldt møbelvelour, og var meget i tvivl om limen overhovedet kunne få stoffet til at fæste, men den vigtigste faktor hertil var altså tålmodighed, for efter en eftermiddagslur (#preglife) sad det så fint fast, selvom jeg havde mine tvivl undervejs!

 • Hej 🙂
  Jeg står i situiationen at skulle lave en spisebordsopsætning magen til din, men har så svært ved at finde et sted hvor jeg kan købe en hvid seperat bordplade som din, bukkene har jeg nemlig 🙂

  • Hej Line

   Det er bare en MDF-plade vi har malet hvid – den er købt i Silvan efter mål 🙂

   Kh

 • Jeg tror jeg ELSKER dig! Jeg har ledt og ledt og ledt efter en der passede i størrelsen… Mine bønner er blevet hørt.. TAK for DIY!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top