Forleden, da jeg modtog ugens leverance af varer fra Nemlig, var der et koloenormt hoved spidskål med i poserne – så stort, at det ville være umuligt for Skjorten at jeg, at fortære, hvis ikke vi delte det op over lidt flere måltider. Og sådan er det jo gerne med sager i sæson – så derfor altså dette indlæg. For måske, der er andre derude, der pludselig er brændt inde med en ordenligt omgang spidskål – og herhjemme skal spidskålen altså helst camoufleres en lille smule, hvis Skjorten skal gide mig og mine kålheder. Det der med fin-snittet spidskål flere dage i træk, ej det gider han ikke (.. og det gider jeg egentlig heller ikke selv, nu jeg tænker over det).
Heldigvis er der rige muligheder for variation – faktisk er spidskål min absolutte favorit-kål og generelt én af mine yndlings-grøntsager… Men det har I nok regnet ud by now. Nuvel. Hér får I dem – 5 favorit-opskrifter med spidskål:
- Kål-wraps med ovenbagte falafler
- Grønne spicy kyllingedeller og spidskålssalat med frisk feta
- Grøn sommerslaw med avocado
- Kylling og cremet spidskål
- Simpel sommersalat med rejer og hjemmebagt brød
Jo, så burde man da kunne få gjort kål (… pun intended) på skidtet – ligegyldigt hvor stort et kålhovede man har fundet sig;)
Åh, det allerbedste er spidskål grillet på panden i godt med smør og med honning og evt. lidt ristede nødder på toppen. Det må gerne få rimelig høj varme over lang tid, så det rigtigt bliver grillet og får en del farve…. Mhh!!
Snittet spidskål (eller hvidkål) sauteret i lidt smør og hvidløg tilsat lidt gorgonzola er altså også ret vidunderligt.Det spicer lige en cremet kål lidt op
Prøv en lasagne med snittet spidskål i stedet for pastaplader. Kødsovsen skal ikke være særlig våd, derfor bruger jeg bare en dåse tomatpuré, en halv pakke neutral flødeost og 1/2-1 dl mælk. Det er min kæreste yndlings-sunde ret.
Spidskål er min yndlings grøntsag!
Hvis du har lyst til endnu mere spidskåls-inspiration, så gør spidskål sig også umådeligt godt i en flæskestegssandwich, oven på moste, bagte kartofler eller i en salat med æbler, blåbær og mormordressing 🙂
https://www.cathrinebrandt.dk/flaeskestegssandwich-med-langtidsstegt-flaeskesteg-og-hjemmebagt-sandwichbroed/
https://www.cathrinebrandt.dk/moste-bagte-kartofler-med-spidskaal-og-mozzarellaost/
https://www.cathrinebrandt.dk/spidskalsalat-med-aebler-og-mormordressing/
Eeej nogle gode bud! TAK TAK TAK for inspirationen! Jeg glæder mig til at prøve dem 🙂 #spidskålsloversunite