Du læser nu
Efterårsmad: grov tærte med løg, porrer og bacon..

Efterårsmad: grov tærte med løg, porrer og bacon..

opskrift-taerte-loeg-bacon-porrer

Det er altså blevet efterår venner. Holy moses. Det føles som om det kom fra den ene dag til den anden. Fra smuk sensommer en søndag til heldags-regn de følgende 3 uger. Derfor er jeg også gået igang med at støve efterårsopskrifterne af. For det er jo ikke kun garderoben, der skal skiftes, når sæsonerne skifter – det er også hverdagsopskrifterne. Både af hensyn til ‘sager i sæson’, men også fordi det føles åndssvagt at stå og grille hotdogs i dødsregn;)

I sidste uge blev det blandt andet til den her tærte. Det er sådan en rigtig feel-good sag. Det er sager med bacon jo gerne;) Og man kan næsten fornemme på lyset på de her billeder, at de netop blev taget sådan en aften, der var mørk og fuld af regn. Sådan en ægte efterårsaften. Jo. It’s that time of the year, venner.

Opskrift – grov tærte med løg, porrer og bacon

 • Grov tærtebund – find min opskrift her
 • Fyld:
  • 1 stor porre
  • 2 løg
  • 1 pakke bacon
  • 3 æg
  • 2-3 spsk skyr
  • Salt & peber
  • Frisk mozzerella

Start med at lav tærtedejen. Mens den hviler på køl, snittes grøntsager og bacon som hurtigt steges af på panden. Start med at stege bacon og brug stegefedtet til at stege løg og porer. Når dejen har hvilet rulles den ud og lægges i form, grøntsager og bacon fyldes i og en blanding af æg, skyr, salt og peber hældes over som et låg. Pluk frisk mozzerella tilfældigt ud over tærten og bag den i en forvarmet ovn 200grader i ca 20 minutter. Og voila – perfekt hverdagsmad til efteråret. Servér den gerne med en lille salat til – evt den her gamle favorit.

opskrift-taerte-loeg-bacon-porrer-1

 Kommentarer (2)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top