Du læser nu
Strøtanker fra babyboblen..

Strøtanker fra babyboblen..

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-5-of-6… Jeg synes at alle nybagte mødre burde få udleveret den her artikel som et print-out ved udskrivelse fra hospitalet. On point.

… Vi har allerede haft god gavn af den her app – det er altså lidt lettere, at tænde den i 5 minutter midt om natten, end at stå og blæse med hårtørreren.

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-2-of-6

… Da jeg var gravid baksede jeg rigtigt meget med dårlig søvn de sidste par måneder og jeg fik virkelig mange “det bliver kun værre”-kommentarer, hvis jeg dristede mig til at nævne det. Jeg har tidligere øffet lidt over det der med at forklejne andres “problemer” ved at fortælle dem, hvor meget værre de vil få det – det synes jeg stadig er noget dummeri. Og når det er sagt, er søvnen kun blevet bedre. Jeg er stadig vågen mange timer hver nat, men nu tjener det da et formål – for mig, var det langt værre bare at ligge dér og forsøge at tælle får time efter time. Og så blive sulten. Og så skulle tisse. Og så forfra igen. Og som bonus, kan jeg fortælle, at når jeg sover nu, så er kvaliteten af min søvn virkelig meget bedre end den var, da jeg havde mave på. Så gravide damer derude – lyt ej til folks skræmmerier.

… Jeg har allerede fået skældud af en JM for at gå med bare tæer (det var på patienthotellet og kun fordi jeg lige var hoppet ned af sengen for at åbne døren for hende, men det orkede jeg ikke sige.. #pickyourbattles), så jeg har oppet mit hjemmeskos-game gevaldigt med dem her. Yas.

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-4-of-6

… Jeg troede, at man brugte mange stofbleer til pusling og bleskift.. Herhjemme bliver de mest brugt til amning. Bare hvis nogen overvejer at købe forskellig slags til fór og bag:)

… Jeg øver mig stadig i at perfektere barselsknolden men bakser en del med ret meget tyndt fe-nakkehår, der giver mig en solid svensker-nakke. Tsk tsk.

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-3-of-6

… Jeg havde ret meget vand i kroppen (som I måske kan huske) – jeg ville gerne have vidst, hvad jeg kunne forvente på den front efter fødslen, så hermed en personlig erfaring herfra; halvanden uge post partum og jeg er næsten back to normal (se selv mine ankler på de her billeder – dem tog jeg på 6. dagen), og jeg så allerede ‘kraftig’ afvanding bare i løbet af det første døgn. Der er lys for enden af tunellen:)

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-1-of-6

… Jeg bruger Canas bog som bibel. Virkelig. Køb den.

… Er der nogen, der kan anbefale nogle gode ammeindlæg?!

Min trøje er hérfra, iøvrigt.

… Alle kroppe er forskellige, alle graviditeter er forskellige, alle fødsler er forskellige, alle barselsbobler er forskellige – I er flere, der har været søde og kalde mig “supermom” og jeg labber det i mig og sætter rosen direkte ind på overskudskontoen, som jeg så kan trække lidt på, når det hele ellers driller lidt. For det gør det også her i ny og næ, absolut. Men jeg prøver, at fokusere så lidt som muligt på dét, der driller og lade det fylde så lidt som muligt – for sådan har jeg det bedst… Der er bare ikke nogen, der skal sidde derude og føle sig underskuds-agtige på min konto – det er spild, synd og helt helt forkert.

 

barselsknold-og-leggings-acie-outfit-barsel-6-of-6

 Kommentarer (56)
 • De bedste ammeindlæg ever! Er apotekets eget mærke de eneste mine stakkels natmælkebryster kunne klare avav og så et ekstra uldindlæg når man var udenfor om vinteren. Min lille datter blev født mellem jul og nytår 💕

 • Åh godt at ligge her kl 03:40 og læse med 😜 har lært noget nyt om Ammeindlæg! Bruger selv Lansinoh som de eneste jeg stoler på! Har indtil nu ikke fattet fidusen med Joha når man jo rent faktisk lækker mælk… og har to sæt. Men så smart hvad folk skriver med at kombinere dem med de andre indlæg… så lærte man noget nyt 😂

 • Natusan ammeindlæg er dejligt tykke og tager al den mælk man lækker. De fås i Føtex. Dem brugte jeg al den tid jeg fuldammede 🙂 De er ikke så store som mininor, dem synes jeg nemlig stikker ud af tøjet, hvilket ikke er så fedt. Jeg havde bare engangsindlæggene til at ligge løst under uldindlæggene mens det var nødvendigt med begge slags.Nu bruger jeg levevis, som er samme størrelse men tyndere.

 • Liberos ammeindlæg til 37 kr var de eneste der holdt tæt/tørt her.. der er en membran på bagsiden så man ikke lækkede igennem 🙂

 • Ej hvor du stråler på de billeder! Moderskabet klæder dig, du ser skøn ud 🙂 mht ammeindlæg, så sværger jeg til engangs-fiduserne fra Lansinoh, de er vildt effektive, hvis man er typen der lækker generøst…. men tror jeg køber dem fra Joha også efter at have læst med her.

 • Hej. Ved godt det ikke har så meget med det her oplæg af gøre, men jeg skal i wee handle ny kaffe maskine, og kan huske du har vist billeder af jeres som ser så lækker og fin ud, og du skriver det er god kaffe.hvor er den fra. Mange hilsner Vicki. PS elsker følge dig, super inspirerede person med god stil og tillykke med jeres nye titel.

 • Ooopsy engangs-ammeindlæg ind i lommen på johas uld/silke ammeindlæg, var det allerbedste for mig som lækkede meget. Jeg havde 3 par uld/silke til at skifte med 😊

 • Jeg kan bedst lide ammeindlæggene fra lanisoh, som jeg købte på apoteket, men de er ret dyre, så har fundet et ok alternativ i dem fra oopsy, som jeg køber i ønskebørn😊 De er fine tynde, så de ikke kan ses gennem bh og top. Bruger i øvrigt et uld/silke indlæg fra imsevimse, så de kære madpakker holdes varme.

 • Fint indlæg 🙂 Jeg bruger indlæg fra netto. Jeg synes dem fra libero er lidt underlige, som om der er noget hårdt indeni, men de første bleer til baby er libero klart de bedste, derefter bleer fra Aldi.Og så synes jeg indlæg fra mininor bliver sådan gele agtige indeni, måske er det fordi det står ud hos mig, eller gjorde (er lidt bedre nu her 7 mdr. efter). Og så har vi altså også kun brugt stofbleer til amning. De små gæstehåndklæder fra H&M er også ret fine til at lægge på puslepuden, så den ikke er kold at ligge på og samtidig stadig lidt pæn 🙂 Hvilke indlæg bruger du?

 • Så rigtigt det hele – og stort tillykke! Du virker til at tage det hele meget afslappet og det er så vigtigt 🙂 Mht ammeindlæg; intet andet end dem fra Pigeon duede for mig (mener der var 2 slags og jeg købte de lyserøde – der var altid 4 pakker for x kr i babysam) De er større og tyndere i det men er dem der holder bedst på sagerne, og er i øvrigt mindst synlige gennem tøjet 🙂

 • Jeg brugte ammeindlæg fra Libero. De er bløde mod huden og kan suge MEGET. Uld indlæggene virkede aldrig rigtig for mig, fordi jeg lækkede meget, så jeg synes bare at de blev ulækre.

  Jeg kunne ikke lide at sove med bh. Så om natten havde jeg en stropbluse på, med en stofble foldet og viklet om barmen 🙂

 • Ang. de bare fødder behøves det ikke kun at være pga brystbetændelse, men også for ikke at få bakterier fra gulvet op i fx senge… Der er jo mange bakterier der hurtigt kan flyttes fra stue til stue via ex personalets fodtøj… 😊

 • Jeg kan kun give dig ret i, at det føles langt værre at ligge vågen som gravid end når babyen er kommet til verden. Det virker så omsonst at ligge der og vende og dreje sig, hvilket jo er svært nok som højgravid.

 • Det der med bare tæer bliver jeg også skældt ud for hver gang. I mit tilfælde af af sundhedsplejersken. Jeg har barsel på 8. uge og har endnu ikke gået med noget på fødderne herhjemme, hverken strømper eller sutsko. Dog heller ej erhvervet mig brystbetændelse.
  Jeg tror det handler om almindelig sund fornuft. Fryser man på tæerne, tager man vel noget på sine fødder..? Hvis ikke, jamen så kan jeg ikke se grund til at polstre sine fødder til i strømper og sutsko (som min sundhedsplejerske befalede), medmindre man synes det er hyggeligt 🙂

 • Jeg ELSKER at følge dig, og du skriver simpelthen så fantastisk!! 👏🏻 Min søn Sigurd er snart 6 mdr. Jeg har ikke brugt ammeindlæg i et par måneder, men da jeg brugte dem var jeg rigtig glad for mine uld-ammeindlæg fra Matas! Varmede så dejligt om mine ømme badutter og mindskede risikoen for brystbetændelse! Win win!

 • Uldammeindlæg fra Joha fra Babysam👍🏻 Kan vaskes og bruges igen og igen, og risikoen for brystbetændelse er mindre med uld. De har desuden lommer, hvor du så kan lægge et engangsammeindlæg i👍🏻

 • Engangs er rigtig god til at absorbere mælk, hvis du lækker og det løber. Jeg har efterhånden prøvet dem alle på markedet fordi jeg har mælk overalt 🙈 Og dem fra Aldi bliver jeg ved med at vende tilbage til! De er store, dækker brystet godt og kan suge virkelig meget! Og så er de billige 😜 Så kan man bruge pengene på noget lækkert børnetøj istedet for 😇 Dog vil jeg også anbefale dig et par i uld – Johas tynde uld ammeindlæg er fantastiske, da der er plads til engangs i lommen. Uld er godt fordi det holder brystet varmt og mindsker risikoen for brystbetændelse.

  Nu bliver jeg dog i tvivl om Aldi findes derovre i forstæderne 🙈

 • Årh, hvor ser I skønne ud! 😍 Endnu engang stort tillykke!
  Og altså, nu er det jo ret mange år siden, jeg ammede… Men jeg HAR prøvet brystbetændelse, og det var virkelig forfærdeligt. Så jeg brugte ammeindlæg af uld. Og i de perioder, hvor jeg “lækkede” meget (det lyder lidt…. forkert (?)… men det gør man altså! 😂), brugte jeg også nogle engangs-ammeindlæg inderst. Jeg tror, jeg havde 3 par i uld. Uld hedder sig jo at være selvrensende (og kan faktisk suge en del), og man behøver ikke vaske dem konstant. En luftetur udenfor er godt. Men når det er sagt, så syntes jeg nu nok, de kunne blive lidt nasty og halvstive i det (den her kommentar lyder generelt forkert..!), når de havde “suget” meget, og så vaskede jeg dem bare i hånden i noget uldvaskemiddel.
  Så; uld kan godt anbefales. Selvom man lidt kommer til at ligne Linse – for det kan ligeledes anbefales at købe dem ret store, så de dækker hele brystet.
  Held og lykke med det! Jeg tror også, jeg vil have en baby nu 😂

 • Bare et tip ift stofbleer. Vi brugte stofbleer til amning/gylp/savl og så (meget) små håndklæder fra ikea til når der pusles. Det er nemt for alle at holde styr på, de suger bedre og så koster de kun 2 kr/stk så hvis de bliver meget snasket ind ved stort uheld, er det ikke den store udgift at smide et ud. Bare et tip herfra 🙂

 • TAK for et skønt indlæg.
  Jeg har personligt sovet dårligt i flere måneder pga ondt i kroppen og jeg har stadig 2 måneder igen. og i min verden så bliver søvnen kun bedre når min lille pige er født! Og hvorfor ikke lad mig blive i den tro 😀 i stedet for at fortælle mig hvor forfærdeligt det bliver når først baby er ankommet. Jeg har det ligesom dig, når baby først er ankommet så har jeg et formål med at være vågen om natten i stedet for nu hvor man bare tæller timer.

 • Lige endnu et stort tillykke! 🌸🙏🏻 og så er alle forskellige – både mødre og babyer. Jeg fik kun: glæd dig, babyer sover MEGET, barsel er det fedeste og jeg endte med en skrigende baby de første 6 måneder.. Vi var to pressede forældre, der sammenlagt fik 3-4 timers søvn. Men her, hvor han nu er 15 måneder, er det ren lykke og jeg har den gladeste dreng, Vi fik utallige råd, og dertil købt en masse bras, så tænker at man gør bedre i, at lytte til en selv 💕

 • Pigeon ammeindlæg var de bedste jeg prøvede den gang jeg ammede, dem sælger de ikke i DK mere – ÆV! men mininor er tilsvarende gode og kan erhverves i både Babysam, ønskebørn, kære børn etc. Og så brugte jeg Joha uld/silke indlæg yderste så babs og nutte aka madpakkerne blev holdt varme.
  Stort tillykke med den lille.

  • Tak! Er so far også mest begejstret for Libero Touch bleer, så det ville give mening at prøve deres ammeindlæg også! 🙂

 • Altså jeg har ikke født, så jeg er ikke “indviet” 😆 Men HVORFOR må man ikke gå på bare fødder?!?? 😳

  • Altså, der er vist ikke ret meget videnskabelig evidens for det, men nogle jordemødre (gerne dem, der er lidt oppe i årene) mener at det er den direkte vej til brystbetændelse… Jeg er ikke selv overbevist, men napper da gerne en undskyldning for at købe fluffyhed til fødderne 😉

  • Med fare for at lyde nørdet, så er det jo nu en gang bakterier der giver brystbetændelse… bare/kolde fødder har simpelthen ingen ting med brystbetændelse eller bakterier i brystet at gøre, så gå du bare med bare fødder hvis du har lyst…

  • Brystbetændelse er ikke kun bakterie-relateret. Man kalder det også brystbetændelse selvom det skyldes tilstoppede mælkegange. Når brystet er varmt udvider mælkegangene sig og når de er kolde trækker de sig sammen. Det er blandt andet også derfor uld-ammeindlæg er gode, fordi de holder brysterne varme. Det er mit indtryk, at det med at råde mod bare fødder netop drejer sig om kulde/varme. Så på den måde kan man godt forebygge brystbetændelse ved at holde varmen. Når det så er sagt, så ved jeg heller ikke hvor meget fødderne har at sige i den sag, men det har i hvert fald noget at sige, om man holder brysterne varme eller ej.

 • Rigtig fint indlæg. Noget ikke så barsels-relateret, men hvor er jeres fine spisebord fra i baggrunden? Er ny læser, men har ikke kunne finde et indlæg om det 🙂
  På forhånd mange tak!

  • Hej AM

   Velkommen til 🙂

   Vores spisebord er et IKEA-hack – jeg har et indlæg i pipen om det. Det er ret nyt, så jeg har ikke fået det udgivet endnu 🙂

   Klem

  • Jo tak! Vil glæde mig til indlægget, vi er nemlig i processen om selv at lave et plankebord, så det kunne være fedt med noget inspiration 🙂 og tak for en fed blog!

 • Nu har jeg godt nok ikke født endnu. Termin idag!

  Men min ene babs har produceret, og lækkert i en lind strøm siden uge 15. De eneste jeg har prøvet der ikke klør, svier og bliver fugtige er Joha i uld/silke. Der kan lægges et engangsindlæg i en lomme, så de kan suge mere. Og jeg har INGEN problemer nu! Havde ellers rødt nasty udslæt i en månedstid, inden jeg købte dem. Prøvede alle ovennævnte + hjemmestrik og Joha i ren uld inden jeg fandt de her.,

  • … jeg føler mig fjollet nu – men hvordan bruger man sådan nogel uld/silke-ammeindlæg? Jeg skifter ret ofte – skal man så have enormt mange par? Og vaske hele tiden?

  • Tillader mig lige at svare. Har dog ikke prøvet det i praksis, har først termin om et par uger. 😉 Men de skal bare ligges til tørre på radiatoren, når de bliver for våde. Så 2 par kan sikkert klare tricket. Det er noget med at uld er selvrensende, dog kan de vaskes, hvis det er vildt nødvendigt. Jeg har købt mine fra Lana på apoteket. 😊
   Og stort tillykke med Jeres fine pige. ❤️

  • Jeg var også meget glad for Johas indlæg i uld/silke – superbehagelige. Jeg havde tre par og vendte dem, så hvert par kunne holde to dage inden vask. Men man kan sikkert godt trække den længere imellem vaskene

 • Sådan noget barsels-gøjl er egentlig slet ikke relevant for mig, men jeg synes alligevel at det er hyggeligt at læse, fordi du har sådan nogen fine pointer og indspark. ☺️🙌🏻
  Jeg kan desværre ikke være behjælpelig med anbefalinger til ammeindlæg. 🙈
  Af ren og skær nysgerrighed, hvorfor fik du så skældud for at gå med bare fødder? 💁🏼 Jeg har også selv bestilt et par lyserøde, fluffy sataner hjem fra UGG, nu må posten bare godt snart komme med dem. 😍👍🏻

  • Uh uh uh – hvad har du købt for nogle? Dem der er flipflop-agtige?

   .. og altså – nogen mener at man kan få brystbetændelse af det. Jeg er ikke overbevist. 😉

  • Nej, det er også slippers bare en lidt anden model end din. Det er dem her: https://www.asos.com/ugg/ugg-scuffette-ii-dusk-slippers/prd/8472620?clr=dusk&SearchQuery=ugg+slipper&pgesize=9&pge=0&totalstyles=9&gridsize=4&gridrow=2&gridcolumn=3
   En af mine veninder har dem nemlig i sort og de er helt fantastiske, så da jeg så dem i den lyserøde model var jeg ikke et sekund i tvivl om at de skulle herhjem og bo. Fluffy, blødt og lyserødt til fødderne, hvad mere kan man så ønske sig.. 😍😂🌸
   Arh.. På den måde. Mon ikke det bare er et af de der gamle husråd, men pyt.. Så har du da en undskyldning for nyt plys til fødderne. 😜💕

  • Det syntes jeg også, så jeg klikkede dem hjem i samme øjeblik jeg så at asos havde fået dem i sortiment. 😂 Jeg forudser at min kæreste synes de er åndssvage, men pyt.. 🙈

  • Så har jeg modtaget mine og de er helt fantastiske! Mine er dog ikke decideret lyserøde, men lidt mere hen ad støvet lavendel – så måske er det samme tilfældet med dine, bare så du ikke bliver totalt skuffet hvis de ikke er helt så lyserøde på billederne. 😘🌸

 • Hvad er problemet med gå rundt med bare tæer? Hvorfor er det skidt? 😳 Hilsen personen, der ikke kan holde ud at have noget på sine fødder, når hun er derhjemme.

  • Jeg plejer også altid at gå på bare tæer – men hende JM der skældte mig ud, sagde det var den direkte vej til brystbetændelse. Havde godt hørt det inden, så havde netop derfor også pakket mine hjemmesko, men så ikke lige fået dem på, da jeg åbnede døren. Tsk tsk.

 • Dejligt indlæg. Jeg bruger ammeindlæg fra Imsevimse, og når jeg ikke lige får dem vasket bruger jeg engangsindlæg fra Libero. De fungerer også fint og min sarte hud reagere ikke på dem, som den ellers har gjort på engangsindlæg.

  • Tak for tip – det lyder som om jeg må undersøge markedet for non-disposable ammeindlæg. Det kan mit miljø-hjerte også meget godt lide tanken om.

 • Jeg brugte engangs ammeindlæg fra nominor. Jeg havde meget mælk og kraftigt nedløb og derfor var engangs den eneste mulighed for mig da jeg havde lækage næsten hver eneste gang jeg ammede. Og ja stofbleer til pusling giver nok mere mening om et par måneder, og der skal man helst have noget som kan suge liiidt mere (klammo i know ;))

  • Jeg lækker altså også ret meget – må se om det bliver bedre, når kroppen lige finder ‘niveauet’ 🙂

 • Dejligt, og godt at høre at du nyder det. Det er vigtigt at kunne være i det.
  Jeg brugte ammeindlæg i silke fra Carriwell, som så skulle vaskes indimellem, men det fungerede ret godt for mig. Når jeg skulle på tur, havde jeg nogle engangsindlæg fra Libero, som også var ok. Jeg havde aldrig ret meget mælk, så der var kun få lækage øjeblikke 😉

 • Oopsy ammeindlæg. Kan fx fås på med24.

  Stofbleerne kommer mere i brug senere med mad og snot og savl. Jeg fattede heller ikke hvad vi havde købt 30 for i starten. Nu er min søn knap 9 måneder og stofbleer giver noget bedre mening.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top