Du læser nu
Opskrift: Lynhurtig kage med bær fra haven..

Opskrift: Lynhurtig kage med bær fra haven..

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-1-of-10

For et par uger siden, var mine forældre forbi huset – min far jokede med at de var ‘ubudne gæster’, og mente det i ordets mest bogstavelige forstand, for de var – hvis man skal være meget firkantet – ikke blevet budt, men havde derimod selv taget initiativ (og altså ringet pænt i forvejen) og kom forbi for at hjælpe med praktiske ting (herunder vinduesvask og andre gøremål, der kræver brug af værktøj), en eftermiddag mens Skjorten var på job og jeg lå strandet på sofaen og ventede på at Cornichonen skulle komme.

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-9-of-10

Og med udsigt til selskab til eftermiddagskaffen slog jeg straks til og besluttede mig for at bage en kage med nogle af vores mange brombær fra haven. Idéen havde ligget og luret i baghovedet i flere uger, men det virker så offensivt at stå og bage kage til sig selv, så den var endnu ikke blevet eksekveret.

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-2-of-10

Kagen er en gammel favorit, og opskriften kommer fra dengang jeg havde hjemkundskab i skolen – men er ikke destomindre hængt ved.. For udover at kagen er virkelig god og kan varieres i det uendelige, så tager den ca ingen ting, at bage og dermed perfekt til travle typer og/eller ‘ubudne’ gæster;)

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-6-of-10

Opskrift – nem kage med bær fra haven

  • 2 æg
  • 180g sukker
  • 100g mel
  • vaniliepulver
  • smør til at smøre formen
  • Bær – i dette tilfælde brombær fra haven, men den fungerer også glimrende med bær fra frost (fx hindbær)

Pisk æg og sukker til en hvid ‘æggesnaps’ – det tager en 5 minutters tid med elpisker. Bland herefter mel og vaniliepulver i og rør dejen lind. Smør en tærte- eller springform med smør og hæld dejen op. Top af med en god håndfuld bær – de behøver ikke trykkes ned i dejen, men skal nok selv ‘falde’ ned.

Bages i en forvarmet ovn ved 180g i ca 20 minutter – men hold lige øje med at den ikke bliver for mørk.

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-8-of-10

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-10-of-10

opskrift-kage-med-brombaer-hindbaer-baer-4-of-10

 Kommentarer (2)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top