Du læser nu
Cornichonens corner: 10 indkøb jeg har gjort de første 3 uger..

Cornichonens corner: 10 indkøb jeg har gjort de første 3 uger..

Nu delte jeg mine 5 bedste tip til nybagte forældre forleden dag, og udover dem, er der også nogle helt konkrete ting og indkøb, som vi har haft rigtig meget glæde af – dem vil jeg også gerne dele et par tanker om, mens erfaringerne endnu er friske 🙂

Inden det lille myr kommer til verden, går man og forbereder sig så godt man nu kan. Bliver bombarderet af ‘gode råd’ fra højre og venstre og prøver at navigere i dem alle sammen. Hvad er nice to have og hvad er need to have? Hér er nogle af de ting, som vi har haft god glæde af de første 3 uger af Cornichonens tilværelse – og nogle af de ting, som jeg ellers troede var ‘nice to have’ og derfor ikke nødvendigvis havde indkøbt i forvejen. Husk, at det er mine (… vores) personlige erfaringer, og tag derfor passende forbehold, inden I styrter ud og køber ind:)

ting-jeg-har-laert-som-nybagt-mor

Brystpumpe: Når man føder et stort barn er det åbenbart meget almindeligt, at man supplerer råmælken med erstatning. Eller hvad man nu kan pumpe ud. Jeg havde derfor ikke været mor i ret mange timer før jeg blev hooket op på en brystpumpe på patienthotellet af en venlig, men bestemt jordemoder (af den gamle skole). Jeg havde ikke købt én selv, så vi måtte forbi et apotek på vejen hjem fra hospitalet og shoppe og dét kunne da have været meget rart at undgå. Det er i forvejen rimeligt angst, at man i det hele taget har forladt hospitalet med det lille væsen på armen. Men – det er jo ikke alle, der får brug for den slags, så derfor blot et råd om at man 1. sørger for at researche hvilken model det skal være hvis nu og 2. ved hvor den kan købes. Der er ting ens hjerne ikke behøver at beskæftige sig med under 24 timer efter en fødsel. Vi købte denne og den kan anbefales – selvom Skjorten egentlig købte den ved en fejl. Han var blevet bedt om at købe denne.

Ammeindlæg: Hér havde jeg købt ‘de-første-og-bedste’ jeg var faldet over på apoteket, og tænkt, at det var same-same… Jeg tog fejl.. For det første skal man beslutte om man er til engangs-indlæg eller til vaskbare indlæg. Eller til en kombination. De første dage kan engangs-indlæg anbefales på det kraftigste:) Min erfaring efter lidt rådføring med jer er at de her er de bedste. Nu er jeg skiftet til et par i uld og silke fra ImseVimse, som én af jer var så rar, at sende mig i gave. Det er dem her og de er helt vildt rare. 

Stofbleer: Jeg troede, at jeg havde købt mange stofbleer. I mandags tog jeg i Føtex og ryddede hylden for alle dem de havde. Nu har vi omkring 50 hvide til pusling og 30 mønstrede til amning. Og det skal for god ordens skyld nævnes, at Cornichonen ikke er en gylper (endnu ihvertfald?!),  så hvordan alle de stofbleer forsvinder så hurtigt til vask må I ikke spørge mig om.

Basisbodyer: Nu mens hun stadig er så lille er vi ikke ret meget ude – tilgengæld ligger vi rigtigt meget og putter på sofaen.. Og så virker det altså dumt, at dresse hende op i små nutti outfits, selvom moderen er fristet. Nej – basisbodyer er helt perfekte, når man alligevel ligger under dynen hele dagen. Vi var i H&M da hun var 2 dage gammel og købe ekstra:) Derudover har vi den hér heldragt i et andet print og den har virkelig også været et hit!

Natdragter: … Og det samme gælder natdragter – med knapper eller lynlås hele vejen ned. Vi har 4 vi skifter i mellem og jeg synes det er rart, at vide, at hun stadig har ‘tøj på’, selvom hun får sparket dynen af.

D-Vitamindråber: De små skal have D-Vitamin dråber fra de er 14 dage gamle, så man kan ligeså godt have dem liggende klar – så slipper man for at skulle forbi apoteket i løbet af de første dage. Vi har fået dem hér i PR-gave, så dem bruger vi. 

Bedside crib og babynest: Bare et slag for en bedside crib (vi har denne) og babynest (som er sådan en sag her) – Cornichonen sover ikke i andet. Det er så dejligt, at have hende lige ved siden af mig om natten (ikke mindst fordi hun er let at skovle over, når hun begynder at øffe og vil ammes). Derudover er hendes far en rigtig møver, der både snakker og bevæger sig enormt meget i søvne (.. ret træls, når han drømmer, at han spiller fodbold), så derfor vil ingen af os, bryde sig om, at have hende liggende imellem os. Vi bruger babynesten i bedside crib’en mens hun stadig er så lille – og iøvrigt også når hun sover i sofaen eller barnevognen. Så ja. Faktisk når hun sover. Altid.

Bleer: Jeg har virkelig været glad for alle de babypakker jeg var ude og hente rundt omkring (læs min oversigt her), for de har givet os mulighed for at prøve en masse forskellige blemærker og sikrede at vi havde et solidt lager liggende, inden hun blev født. Når det er sagt, så går nogle af mærkerne op til 4kg og når man føder et barn på 4,8kg, så er de ikke så meget værd;) Nuvel. Jeg har fundet et favorit-mærke, som vi vil holde os til fremadrettet.

Bind: … nej – 1 pakke “efterfødselsbind” er ikke nok. Stock op på dine favoritter – de er ikke bare dramatiske, når de siger, at det er normalt at bløde i 6-8 uger efter fødslen. Who would’ve known?!

“Hospitalstrusser”:.. igen.. 1 par er ikke nok, som jeg ellers synes er det man kan læse sig frem til. Jeg havde 3 par (fordi jeg tilfældigvis havde købt en 3-pak), og måtte alligevel låne nogle af min mands boksershorts, hvilket lidt fik filmen til at knække på “får jeg nogensinde min krop tilbage”-måden et sted omkring den grådfulde 3.dag – spar dig selv for den slags og køb til en uge. Jeg havde iøvrigt god erfaring med sådan nogle super stretchy mikrofiber ‘boyshorts’ jeg fandt i Meny of all places. De var ikke ret dyre, men virkelig rare. Jeg kan desværre ikke finde dem online.

 

 

 Kommentarer (12)
 • Trusser som kan holde de store bind på plads er vigtige og de bedste, synes jeg, er de grimme hospitalstrusser, jeg købte dem her https://www.naturebaby.dk/shop/hospitalstrusse-hvid-6341p.html sammen med de her bind https://www.naturebaby.dk/shop/natracare-efterfoedselsbind-3240p.html
  Og så vil jeg lige nævne min erfaring med ammebher. Jeg synes de fleste var noget skrammel, så mine kæmpe mælkeballoner endte i en Go gammeldaws sloggi top, I ved dem med den brede elastik under barmen. Den var nem at hive ned og nem at hive på plads igen, bare et tip. Og så bodyer som ikke skal over hovedet, vi købte slåom udgaven fra hm, en anden gang vil jeg købe dem fra serendipity, for de er så dejligt bløde.

 • Mht brystpumpe så mindes jeg at Falck lejer dem ud, hvis man har abonnement hos dem.

  Og jeg er så enig i dit valg af engangs ammeindlæg. De var super gode og selvom jeg går ind for at mindste unødvendig indpakning og sådan, så var det smart at de var pakket ind og nemme at have med på farten.

 • De nettrusser man får på efter fødslen er geniale til ‘dagene efter’! Jeg var så heldig at have en sød JM der stak mig en håndfuld, da vi var på vej hjem. De holder bare der der kæmpe bind så godt fast!

 • Det kan også være en god ide blot at leje brystpumpen, det gjorde vi i Babysam 😉 så slipper man for at have den liggende når man er færdig. Tror jeg brugte den i godt to uger inden den røg retur 🙂

 • Der så meget udstyr man skal bruge til sådan en lille størrelse!! Nu har du jo skrevet at det er jeres efaringer og Gud må vide at alle folk er forskellige, og jeg ville bare lige dele mine erfaringer, som er lidt anderledes, da jeg faktisk havde købt mange af disse ting på forhånd, men aldrig fik brug for dem. Jeg fødte et lille myr på kun 2,7 kg ved kejsersnit og havde ikke nok mælk i mine bryster til at mætte hende, hvilket resulterede i at jeg stoppede med at amme efter 2 mdr. Dvs. at jeg ikke fik brug for hverken ammeindlæg (fordi mine bryster ikke lækkede, da der ikke var særlig meget mælk i dem – hverken før eller efter fødsel) eller bind (fordi jeg fødte ved kejsersnit og derfor ikke blødte dernede). Derudover havde vi købt en masse bleer på forhånd, men fordi hun var så lille ved fødslen, var de bleer vi havde købt, faktisk for store (??) og vi måtte ud og købe endnu mindre bleer. Og fordi vi fik et sommerbarn som samtidig også var meget varm, så endte vi faktisk slet ikke med at bruge alle de bodies og natdragter i str. 50/56 vi havde købt og fået, da hun praktisk talt kun levede i ble hendes første 3 levemåneder. Så enden man køber sig fattig i ting til sin lille ufødte bandit, så foreslår jeg at man venter med nogle af tingene eller i hvert fald ikke køber for meget af hver ting, for man ved aldrig hvordan man ender med at komme til at føde, hvor stort ens barn er (min datter var blevet skudt til 3,3 kg), om man vil kunne komme til at amme eller hvor varmt/kuldskær end barn bliver.

  • Jeg skal jo af gode grunde ikke kunne sige, om du blødte eller ej efter kejsersnit. Men det gjorde jeg!! Faktisk spurgte jeg på selve operationsbordet “Hey, bløder man også forneden efter kejsersnit” og lægen svarede “Ja, der er ingen forskel – og du er begyndt”. Så det er bare for at sige, at det er ikke sådan, at ‘man’ ikke bløder efter kejsersnit. Moderkagen skal jo ud!

  • Jeg er helt enig. Blødningen er fuldstændig det samme uanset om man føder vaginalt eller ved kejsersnit. Det er jo såret på livmoderen, hvor moderkagen har siddet fast, der gør at man bløder. Så det lyder da helt utroligt, at du ikke har blødt…. 😀

  • Det vidste jeg faktisk ikke. Jeg fik kejsersnit og mindes ikke at jeg blødte (!?), så gik bare ud fra at det var derfor.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top