Du læser nu
Langsomme morgener med min lille familie..

Langsomme morgener med min lille familie..

mejeriforeningen-kampagne-maelk-ad1

Morgenmad er my favorite meal of the day – det ved I nok allerede. Og det siger altså ikke så lidt, for det ville være fjollet at spise både flødepasta og bearnaise til morgenmad, og de to ting, står ved Gud også umanerligt højt på listen;)

Men de langsomme morgener med tid og plads til min lille familie – jo.. der er lykken ligefrem proportionel med antallet af smørbagte lag i min croissant.

mejeriforeningen-kampagne-maelk-3-of-13

Inden Cornichonen gjorde sit indtog i vores liv, var det også sådan vi nød hinanden. Faktisk er de her billeder taget kun et par uger efter vi flyttede ind i huset og jeg var top højgravid – men sådan en morgen, bare mig og ham. Jo. Det er balsam for ægteskabet. Gad vide, hvornår vi får sådan én igen? Godt man kan leve længe på minderne;)

mejeriforeningen-kampagne-maelk-cinemagraph

Og hérhjemme drikker vi altså mælk. Som i ko-mælk. God gammeldags mælk. Ikke det der pjat på mandler, soya eller hvad der nu ellers findes. Det føles næsten som en politisk statement, at komme med sådan en udmelding these days, men jeg er altså for fodformet anlagt til, noget af al den nymodens ‘mælk’ man kan finde på hylderne og de smarte kaffebarer. Og jaja, det siger så absolut mere om min uvidenhed og utjekkethed end noget som helst andet..

mejeriforeningen-kampagne-maelk-13-of-13

“Du drikker jo også en halv liter om dagen!”, konstaterede Skjorten, da vi snakkede om dette indlæg (måtte jo trods alt lige forklare, hvorfor jeg havde så travlt med at forevige vores søndags-arrangement) og kiggede i retning af min (indrømmet) lidt velvoksne latte, der altså er et fast indslag hver morgen – ikke kun i weekenden. Bevares. Og ryger der endnu en ned om eftermiddagen, kan jeg da godt se hvad han mener. Men det er faktisk helt according to Sunhedsstyrelsens anbefaling til gravide (det med mælken – ikke kaffen, ahem), der gerne skal have en halv liter mælkeprodukt om dagen, hvis ikke man skal ud i at tage kalk-tilskud – og så er det altså hængt ved, det med den halve liter, også efter jeg er holdt op med at være gravid..

mejeriforeningen-kampagne-maelk-5-of-13

Og vi får da også leveret 3L øko letmælk til domicilet hver uge. Dét, 1 pakke toiletpapir, 2 x 500ml vanilieskyr, 1 hoved broccoli og 6 x 2L mineralvand, står fast på bestillingen hos Nemlig. “Favorit varer” tror jeg de kalder det, og det skal de ikke høre noget for fra mig.

mejeriforeningen-kampagne-maelk-1-of-13

Jo. De langsomme morgener med min lille familie er noget af det fineste jeg har. I ‘gamle dage’ satte jeg pris på tiden til både at kunne spise blødkogt æg, müsli med bær og mælk og drikke min daglige kop. Idag kan jeg godt bare nøjes med kaffen og en Cornichon på armen – men det skal altså være den slags med masser af mælk (kaffen altså – omend Cornichonen vel også kan betragtes som at bestå af rigelige mængder mælk these days). Rigtig mælk;) mejeriforeningen-kampagne-maelk-8-of-13

Skjorten drikker den straight up… Jeg kommer den i kaffen. Eller udover min granola… Og se lige de croissanter – wauw wauw wauw… For slet ikke at tale om æblerne af egen avl. Jeg elsker vores nye liv i forstæderne<3

mejeriforeningen-kampagne-maelk-7-of-13

 

 Kommentarer (10)
 • Jeg indtager nok også min 1/2l mælk på kaffe latte kontoen. Vi er en husholdning på 5 og vi drikker ml 10-15l om ugen, men det er også med en næsten ugentlig omgang risengrød ☺️ Året rundt.
  Min mand er tysk og han ser helst at vi har sødmælk, så det er det der oftest bliver købt. Og jeg har “desværre” også vænne mig til den.

 • Rigtig mælk <3
  Jeg havde så voldsom halsbrand under min graviditet at jeg drak 2-3 liter mælk om dagen ! Det var det eneste der kunne gøre der udholdeligt haha. Selv når jeg prøvede at styre det, forsvandt kartonerne i nattens mulm og mørke.
  Jeg havde ingen skøre crawings, men kæresten min sagde ofte “øhm skat; har jeg ikke lige købt 3 liter mælk til dig” 😀 Arme stakkel. Og jeg drikker den kun top frisk haha, som i skal seneste være lavet i går.

 • Åh, hvor er det bare skønt at følge dig! Tillykke med din skønne pige og dit smukke hjem. Og jeg er altså bare endnu mere vild med dig nu, hvor du har afsløret, at du (også) er fan af komælk 😉 Keep going! 🙂

 • Hvor er det befriende med et pro komælksindlæg i disse tider, hvor flere og flere fanatikere melder sig på banen med Penkowa-værdig pseudovidenskab om, at det er åh så dårligt for os mennesker. Flere af din slags, der ikke hopper med på sådan en uvidenskabeligt funderet bølge og rent faktisk tager Sundhedsstyrelsens anbefaling (som gravid) til sig – mega thumbs up til dig, Agurkelady!

  • Amen!

   Hilsen hende der ud over (sød)mælk i latter ELSKER mælk sammen med chokolade 😁

 • Jeg har faktisk aldrig drukket specielt meget mælk – og det er egentlig kun blevet mindre efter jeg har fundet ud af at jeg er laktoseintolerant, også selvom der er nogle ganske udmærkede laktosefri-alternativer. Gad vide om næringsindholdet er lige så godt i de laktosefri udgaver? Eksempelvis til gravide. Jeg aner det faktisk ikke, men jeg kom lige til at tænke på det nu hvor du nævnte sundhedsstyrelsens anbefalinger. ☺️

  • Den eneste forskel på laktosefri mælk og almindelig mælk er, at der til den laktosefrie er tilsat laktase. Laktase er det enzym som laktoseintolerante mangler for at kunne nedbryde mælkesukkeret. Dvs. der er ikke forskel i næringsindholdet i de to produkter.
   Hvis du gerne vil have almindelige mælkeprodukter, kan du købe laktasetabletter og tage dem sammen med produkterne.

  • Tak for hjælpen, Pia! Jeg ved godt at der til det laktosefrie er tilsat laktase, så min undren var mest om tilsætningen af dette ville forringe næringsindholdet eller have anden effekt på produktet. Men det er jo meget godt at vide, at det ikke er tilfældet. ☺️
   Jeg bruger i forvejen laktasetabletter, men tak for tippet. ☺️

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top