Du læser nu
Opskrift: weekend-vafler & årets mandelgavetip..

Opskrift: weekend-vafler & årets mandelgavetip..

vaffel-opskrift-copenhagenbyme-1-of-5

Da jeg var barn fik jeg et vaffeljern i julegave et år. Jeg kan ikke huske, hvor gammel jeg var, men nok en 10-11 år?! Derfra blev det en hyggelig weekend-tradtion om efteråret, at der blev lavet vafler, når familien kom hjem fra søndagstur i skoven. Flankeret af hjemmelavet rabarbermarmelade og solbærrom.

Siden har vaffeljernet fuldt mig, men i løbet af de sidste par år, har det ikke været i brug ret mange gange. I sidste uge landede der imidlertid et anmeldereksemplar af Camilla Stemanns (aka CopenhagenByMe) nye vaffelbog “Vidunderlige Vafler” i min brevsprække, og dét vækkede vaffellysten i mig. I weekenden blev det gamle jern således hevet ned fra øverste hylde og støvet af.

Vafler måtte der til – jeg gik i krig med Camillas basisopskrift på dessertvafler, og den kan I finde nedenfor. Jeg synes iøvrigt at bogen er et helt oplagt bud på årets mandelgave, som kan glæde på tværs af generationer, køn og interesser. Altså, hvem kan ikke godt lide vafler!? I finder den hos Saxo HER.

vaffel-opskrift-copenhagenbyme-2-of-5

Opskrift – basis dessertvafler fra “Vidunderlige Vafler”

  • 2spsk blødt smør
  • 3dl mel
  • 2 æg
  • 3dl mælk
  • 1dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1tsk vaniliesukker
  • Lidt salt
  • Smør til bagning

vaffel-opskrift-copenhagenbyme-3-of-5

Smuldr smørret i melet og tilsæt de resterende ingredienser lidt efter lidt. Pisk det hele godt sammen og lad dejen trække, mens vaffeljernet varmer op.

vaffel-opskrift-copenhagenbyme-4-of-5

Kom fedtstof på jernet og herefter dej – der skal bruges 1-1,5dl dej pr vaffel. 

I Camilla’s bog er der inspiration til hvordan vaflerne hér kan bruges som kagebunde og med en bred variation af forskellige toppings. Personligt har jeg S’mores-vaflerne (som I måske kan skimte på billedet nedenfor) på min to-do list. Den portion jeg havde lavet blevet fortæret over et par dage med alt fra kompot til Cookie Dough-is.

vaffel-opskrift-copenhagenbyme-5-of-5

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top