Du læser nu
Lidt erfaringer: skiferie med baby..

Lidt erfaringer: skiferie med baby..

maria-alm-skiferie-postkort-7-of-10[Vi har iøvrigt investeret i klapvognsdelen til vores Stokke Trailz barnevogn – havde det ikke været for skiferien hér, så havde vi nok ventet lidt, men klapvognsdelen vinder altså ved at fylde væsenligt mindre end barnevognsliften, og med babyindsats er der ingen problemer. I er et par stykker, der har skrevet og spurgt om den kan ligges fladt ned – på billedet hér, er den lagt så langt ned den kan]

Hun var ikke andet end et frø i min mave, da hun var på skiferie første gang. Anden gang, var hun lidt større. Måske på størrelse med en grapefrugt, tror jeg. Og nu – tredje gang, en hel lille chef med egen vogn, masser af charme og en solid vintergarderobe. Den fjerde skitur napper hun til påske – man skal jo ‘start’em young’.

skiferie-med-baby-1

I er flere, der har bedt om at jeg delte lidt erfaringer og dem skal I få hér:

Transport: Vi har alle dage været roadtrippere, og det er også sådan vi oftest tager på ski – i egen bil. Da vi bookede denne skiferie (iøvrigt to dage inden termin…), var vores første tanke egentlig at flyve.. Men så kom vi i tanke om a l t det vi ville skulle have med (to par ski, støvler, kufferter og en barnevogn). Og når vi regnede efter, så ville det hurtigt tage en 10 timers tid fra dør til dør, hvis vi fløj, mod 12 timer fra dør til dør, hvis vi kørte selv.

Hm. Ok. Men hvordan så med Corncihonen og dét der med, at små størrelser som hende ikke må sidde alt for lang tid af gangen i en autostol? Vi har allerede for flere måneder siden anskaffet os en ‘ligge autostol’, hvor hun kan ligge fladt ned og hvor der, således, ikke er tidsbegrænsning på, hvor længe hun må være i den. (long story short, er vi endda havnet med 2, så hvis nogen står og mangler, har jeg altså én til salg hér)

For at gøre det let (?) for os selv, besluttede vi ovenikøbet at køre om natten, mens hun alligevel sov – så ville jeg slippe for at skulle agere alt for meget pauseklovn ned over den tyske autobahn. Det er helt sikkert den hårde måde, at gøre det på – ikke mindst for chaufføren, men for os gav det rigtigt god mening.

Når vi tager afsted til påske, har vi dog booket fly – vi skal til Val d’Isere (og der er noget længere end til Østrig) og har mange ekstra hænder med, der kan hjælpe med at slæbe.

maria-alm-skiferie-postkort-4-of-10

Indkvartering: Vi boede på hotel og havde halvpension – det var et hit. Det var så rart, at vi hverken skulle ud og finde en restaurant hver aften eller stå og lave mad selv. Vi gik bare ned i restauranten og spiste. Nogle dage var Cornichonen med i vognen og andre dage måtte vi splitte os op, og spise hver for sig, fordi hun lå og sov på værelset – her er det jo en klar fordel at være mange afsted, så man ikke skal sidde mutters alene.

Til Påske, når vi skal afsted igen, skal vi bo mange i en stor lejlighed – dén model, tror jeg også kommer til at fungere fint, for selvom vi selv skal lave mad, så er vi mange til at deles om tjansen, og det giver også forældrene noget frihed til at socialisere, at Cornichonen kan ligge og sove selv i soveværelset, mens vi kan sidde inde i stuen.

helly-hansen-ski-wear-toj-4-of-14

På ski?: Da vi var afsted fik jeg mange søde og undrende beskeder fra jer derude. Var jeg selv på ski? Havde jeg baby med? Eller blev hun passet derhjemme? Og det forstår jeg godt – jeg stod selv på ski, ja. Ikke så meget som jeg plejer, naturligvis. Og imens hang Cornichonen ud med sin far. Vi splittede os typisk op, så Skjorten (der er bedst til at komme ud af starthullerne om morgenen.. host host) løb på ski om formiddagen, mens jeg løb om eftermiddagen. Så mødtes vi til frokost, spiste sammen og byttede. Igen, en klar fordel at være mange afsted, så man altid har nogen at løbe med, selvom den anden ‘passer’.

En enkelt formiddag passede Cornichonens Gudmor-to-be endda, og det var så luksus med en kæresteformiddag. Vi pressede 24km i benene, møssede i liften og var på vaskeægte formiddags-date. Cornichonen havde heldigvis opført sig upåklageligt imens, og hendes mor tjekkede nærmest ikke telefonen, mens vi var væk.

Jo. Det var vist dét. Ellers må I endelig spørge ind. Jeg kan varmt anbefale, at tage baby med på skiferie – det er selvfølgelig noget andet, men sådan er det jo med alt, når man har fået sig sådan en lille størrelse 🙂

 Kommentarer (4)
  • Lige et par tip herfra – jeg har en dreng på halvandet, som indtil videre har været med på tre skiferier 🙂 Jo yngre de er, jo nemmere synes jeg det er at køre selv (flere og længere lure om dagen). Men i år var jeg glad for at flyve trods rå mængder bagage!
    Vi har primært været afsted med familie og har 100 pct prioriteret halvpension og spurgt til et værelse tæt på restauranten, hvor en babyalarm kan række.
    På de mindre skihoteller har jeg det fint med at have ham sovende på værelset, så længe der har været kort op og alarmen virkede. Det har været et kæmpe win at kunne spise med de andre om aftenen.

  • Da jeg for næsten 30 år siden var på min første skiferie som kun 7 måneder gammel stilte mine forældre mig nede ved liftmanden og dikke-dikkede når de kom ned af løjpen inden de tog endnu en tur op. 🙈Det var der nok ikke lige nogen der kunne finde på idag 😬

  • Tak for inspiration!
    Hvilken liggende autostol har I købt? Vi fik at vide at de ikke måtte ligge ned under kørslen af sikkerhedsårsager, så vi droppede den type. Men det virker jo drønsmart, og da vi skal på køreferie til sommer, så er jeg mega nysgerrige på hvad der fungerer!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top