Du læser nu
#Onsdagsønskelisten – om boligklassikere..

#Onsdagsønskelisten – om boligklassikere..

onsdagsonskelisten-boligklassikere annonce

Det er en lidt særlig #onsdagsønskeliste i denne omgang – nu delte jeg jo lige en gang weekend-shopping forleden, og så må det være fint på tøj-fronten for nu. Nej, istedet er denne uges ønskeliste altså dedikeret til boligklassikerne – ikke mindst, fordi ét af mine yndlingssteder for netop den slags (det snakkede vi om hér), Brdr. Friis Møbler, fylder 40 år og derfor kører 40 dage med 40 tilbud (se dem alle HER).

Jeg drømmer stadig om at fylde vores smukke gamle klassiske hus med, ditto, møbler. Af den slags, der kan holde til vi bliver gamle og grå, uden at jeg bliver træt af dem (… hvilket jeg ikke har en forventning om vil gælde for vores petroleumsblå veloursofa, haha). Og af den slags, der kan følge med os, ligegyldigt hvor vi flytter hen, fordi klassikerne altid passer ind… Og lige nu har vi altså ingen planer om at flytte igen, de første maaaange år.

Der er mange ting på min ønskeliste. Rigtigt mange endda. Men lige nu er det mest et par lamper, jeg går og sparer op til (på en eller anden måde føles lamper som indretningens svar på smukke tasker og sko. Som indretningens svar på accessories, der lige giver det sidste løft – også selvom garderoben i øvrigt primært består af highstreet-sager eller genbrugsguld). Og så et par spejle. Ak ja.

Indtil videre tæller klassiker-listen et par Myrer og en Louis Poulsen AJ-lampe, så der er altså riiigeligt plads til flere anskaffelser;) Ovenfor har jeg samlet et par ønsker – de er alle blandt de sager, der er på tilbud i forbindelse med Brdr Friis Møbler’s 40års jubilæum.

1 BL3s gulvlampe i sort/chrom // 2. Safari stolen – Erik Wørtz // 3. AK14 Spejl  // 4. Arne Jacobsen Svanen  // 5. Poul Kjærholm PK6 sofabord // 6. Adnet Circulaire spejl // 7. Wegner J16 gyngestol // 8. Fritz Hansens Objects lysestage 

Jo. Det var vist dét. Og som sidenote og kuriosum – jeg har ved tidligere lejlighed fortalt, at Brdr Friis Møbler er sådan et sted jeg tager hen for at drømme. Fordi det er dér alle de store klassikere bor. Jeg har siden lært, at forretningen i Søborg engang var Wegners værksted, og således altså hér flere af de helt store ikoner har set dagens lys.. Cirkelstolen blandt andet.  Så interesserer man sig bare det mindste for den slags, så er Brdr Friis-butikken altså et besøg værd, nærmest alene af den grund – selvom jeg også gerne tager derud, for at sidde lidt i et Æg og lade drømmende flyde;)

 

 Kommentarer (9)
 • Kære Acie, normalt når jeg læser dine lister tænker jeg ikke så meget over det bagefter, jeg har ikke det store shoppe-gen på den måde og min garderobe er opbygget med mænd som forbillede. Men lige præcis møbelklassikerne rammer mig altid hårdt og jeg får en akut trang til at ryste støv af min krop, og dødsangsten lurer i mit baghoved. Sagen er den, at nok er de smukke, men når man (som jeg) er arkitekt er man hele sin uddannelse blevet tudet ørerne fulde af værker lavet af folk der nu er døde. Hver gang jeg ser en kogle (i kobber) får jeg lyst til at sparke den ud over øresund. uhh jeg ved ikke hvorfor jeg reagerer så hårdt, men på en eller anden måde syntes jeg det er så umådelig trist at det bedste vi kan finde på stadig er at købe den møg-myre som man sidder elendigt på (og som var smukkere i 3-bens udgaven) og som står i vores forældres hjem, der er enormt dygtige designere derude (som Ronan and Erwan Bouroullec f.eks.) hvis design intet har at gøre med at give en PH-lampe nye farver som fortjener at blive vores tids klasskere… Et udvalg af (gamle) møbelklassikere bliver først rigtig fedt når det bliver blandet med personlige valg. Og vi er ikke vores forældre-generation, uanset hvor mange margrethe-skåle vi har i skufferne… Undskyld mange gange. its not you, its me! – glædelig påske 🙂

  • Kære Nina. Vil du ikke skrive en liste? Altså med dygtige (nulevende) designere? Jeg vil rigtigt gerne have udvidet horisonten, for jeg kender ikke mange! Og sådan tror jeg måske egentlig, at der er mange der har det – så det kunne jo blive til et indlæg. Det er jeg sikker på, at mange ville finde læsværdigt:) Jeg håber du kan lokkes!
   God påske!!

  • Ja tak til et indlæg om nye designere 🙂 Selvom jeg nu også godt kan lide klassikerne.

  • Kære Acie. Jeg vil gerne give det et skud.. lad os lige skrives ved. Jeg sender dig en mail. 🙂 /N

  • Enig! Det kunne være mega spændende 🙂
   Jeg vil gerne tilføje lidt til listen – især af nye Danske Desgnere. Man ser meget at man er gået fra designere fra 50’erne til i dag mere at fokusere på at det er brands man kender. Men der er dog et par stykker, som jeg synes er værd at holde øjne på 🙂

   Christina Liljenberg Halstrom – har blandt andet designet for Skagerak/Georg skamlen, SÅ fin!

   Woud møblerne er virkelig også fine og kunne nemlig kombineres med gamle klassikere 🙂

   Rewired lamper, afstikker fra Frandsen Group laver også seje lamper!

   HANDVÄRK! Deres borde er to die for!

   Håber inputs kan bruges 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top