Du læser nu
DIY pallemøbel til terassen..

DIY pallemøbel til terassen..

diy-pallesofa-4-of-4

I sidste uge viste jeg på en story, at jeg lige havde bygget den her lille sofa – vores nye vinduer og døre, blev leveret på europaller, og når nu de stod der, kunne jeg ikke lade være med at kaste mig over dem, til et lille hyggeligt DIY-projekt – som sagt, så gjort 💪🏻

Udstyret med fukssvans og skruemaskine gik jeg igang, en formiddag Cornichonen hang med sin farmor. Det regnede – naturligvis – men med to arme fri, skulle det altså være.

diy-pallesofa-2-of-4

Det er ikke ret svært – selv for én som mig, der aldrig (helt seriøst) har brugt en skruemaskine før. Eller jo. Sådan en lille én fra Ikea, har jeg da brugt. Og jeg har også brugt en slagboremaskine i min gamle lejlighed (og dens vægge af dødsbeton), men aldrig sådan en rigtig skruemaskine. Den slags skal man jo imidlertid ikke lade begrænse sig af, så ud i regnen med mig og igang.
Da jeg startede havde jeg ikke en helt klar plan i hovedet – jeg havde googlet og pinnet lidt af hvert, men ikke besluttet mig for en klar strategi. Den kom dog helt af sig selv, da først jeg kom igang:)

pallesofa-how-to-guide-diy

Du skal bruge:

  • 3 europaller (de fås fx hér)
  • Skruer
  • Skruemaskine
  • Fukssvans
  • Møbelhjul
  • Vinkelbeslag
  • Slibemus (el lign) eller armmuller og sandpapir
  • Gå-på-mod

Step 1: Skru hjul på den palle du vil have nedest. Jeg brugte disse fra IKEA vi havde liggende i forvejen. Skru derefter en af de andre paller fast oven på hjul-pallen. Jeg skruede 3 skruer i det midterste bræt, nedefra, så det ikke kan ses. Sav den tredje europalle over på midten, så den er 3 brædder bred.

Step 2: Beslut hvor du vil have dit ryglæn til at sidde – jeg ville gerne have sædedybden til at passe med nogle hynder vi allerede havde liggende fra IKEA, så jeg rykkede ryglænet en smule ind på pallen. Markér hvor ryglænet skal stå med en blyanstreg.

pallesofa-how-to-guide-diy-1

Step 3: Skru først vinkelbeslag (disse fx) fast i siddedelen af din sofa dér hvor du har lavet din blyantstreg – både for og bag. Sæt så rygstykket ned mellem dine vinkelbeslag og skru det fast.

Step 4: Igang med slibemus, slibemaskine eller armmuller – det er træls at få splinter i måsen. Slib fortil og slib ryglæn. Er man rigtigt ambitiøs kan man også give pallerne en gang drivtømmerolie. Det var jeg ikke 😉 Vores hynder er iøvrigt fra IKEA!

diy-pallesofa-3-of-4

Et voila! Jeg har døbt den lille sofa for rosé-sofaen og har allerede nydt flere gode stunder i mit hjemmebyg. Skjorten er imidlertid ikke fan (han synes den er for lille til vores terasse… I see his point), så lad os nu se, hvor længe den får lov til at blive. Heldigvis har den jo ikke kostet mere end et par vinkelbeslag og et par timer af min tid:)

diy-pallesofa-1-of-4

 Kommentarer (6)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top