Du læser nu
Vores sommerferie-planer..

Vores sommerferie-planer..

ANNONCE

acie-sommerferie-frankrig-1-of-1[Da jeg lå og skvulpede rundt hér, havde jeg Elise i maven – det føles både som igår og som tusind år siden]

Nu fik jeg lige fortalt igår, at jeg glæder mig sådan til vi skal på sommerferie, så hvad mere nærliggnede end at få fortalt lidt om årets planer? Måske I sidder nogen derude, der kunne bruge til ferie-inspiration:)

Efter i mange år, at have tilbragt alle vores ferier på den anden side af Atlanten er det ikke længere lige oplagt – både fordi tanken om transatlantiske flyvninger og dertilhørende jetlag med baby, kan få det til at løbe mig koldt ned af ryggen, men også fordi min storebror og familie ikke længere bor i New York, men derimod i Virum, hvilket ikke har helt samme eksotiske tiltrækningskræft, når vi snakker 3 ugers sommerferie.. omend Furesøen da er dejlig 😉

Så i år bliver vi i Europa. Nærmere betegnet Sydfrankrig. Det har jeg gerne villet længe – faktisk ville vi have været afsted sidste år, men så kom der et huskøb på tværs og vi endte med at bruge al vores ferie på at flytte. Så i år, skal det altså være anderledes.

le-prose-hotel-grande-motte-pool

Først har vi booket en uge på det her hotel i Grande Motte, hvor min familie er kommet siden jeg var barn (altså ikke lige på dét her hotel – men i området) – der bliver noget herligt familiært over at komme retur… Jeg elsker Montpellier og glæder mig til at komme retur med min egen lille familie. Det er et par år siden jeg har været der sidst (men har omvendt været der +10 gange), så hvis I har et godt aktuelt tip må I meget gerne dele 🙂

odalys-cap-dagde

Ugen efter snegler vi os en smule vest på til Cap D’Agde – hér har jeg også været en enkelt gang før, men det er også tusind år siden. Vi har booket sådan et hus på billedet ovenfor her og får selskab af Cornichonens farmor&farfar. De vil elske at få så meget tid med Elise, og Skjorten og undertegnede vil elske, at vi også kan holde lidt ferie, så det er win for alle parter. I påsken var vi afsted med mormor&morfar og det var ren luksus – konceptet med bedsteforældre kan altså varmt anbefales;)

Vi har endnu ikke helt besluttet, hvordan vi kommer derned – eller det havde vi… og så skete der et par uventede ændringer i planen, som jeg kan komme ind på ved anden lejlighed… Så nu er alting lidt oppe i luften. Måske kører vi, måske flyver vi. SAS har en direkte afgang til Montpellier i sommermånederne, så det er dejlig let, hvis det endelig er sådan det skulle ende… Priser på flybilletter kan sammenlignes på hjemmesiden Travelmarket.dk*.

Så jo. Det er planerne. Jeg havde oprindelig en (romantisk) drøm om et lille hus i bjergene, men havde ikke held (… ok – tid) til at finde det helt rigtige lille sted, der ikke var til 10 mennesker og derfor kostede en formue, havde pool og aircon (.. baby i 38 graders varme – jeg kan lige forestille mig hvor hysterisk hun kan blive). Så altså. Nu blev det sådan hér i stedet, og det bliver også så dejligt:)

Hvad skal I mon til sommer?

 

 

 Kommentarer (22)
 • Hej Acie
  Hvad hed de hoteller I boede på? Jeg kan ikke finde dem via dine links. Vi skal afsted med to børn og har ikke været i Montpellier før, så leder efter et godt sted at bo.

  Mvh Tine

  • Det i Montpellier hedder Le Prose og det andet hed noget med Odalys something-something 🙂

 • Vi skal på kombineret storby/roadtrip/outdoor-ferie i Skotland. Vi forsøger ikke at planlægge for meget – vi har begge været der før, og mit hoved trænger til ro efter et heftigt første år som gymnasielærer 🙂

 • Vi skal en uge til Grækenland, nærmere øen Lefkas. Vi har en lille søn på 8,5 måned, så for os er det også første ferie som en familie på tre 🙂 Charter er det sikre valg med et lille barn, ikk?

  • Så meget, jo! Det er også derfor vi er havnet der hvor vi er! God ferie 💗

 • I hear you ifht. Transatlantiske flyvninger vs. Kids. Efter 10+ år med maaange oversøiske rejser købte vi en motorbåd, da jeg blev gravid med vores første barn. Dét er virkelig kvalitetstid og ferien starter allerede i havnen 😀👍I år skal vi skal sejle i det sydfynske øhav med vores søn på 3 og lillesøster i maven… 😍 Skønneste, familievenlige ferie!

 • Vi skal være hjemme denne sommer, eller det bliver nok lige til et par overnatninger på barselshotellet midt i juli, da jeg lige skal føde en baby 😀

 • Vi var i Cap d’Agde sidste år – vi fløj til Barcelona og tog køreturen på omkring 3 timer derop.
  Cap d’Agde var noget mere turistet end jeg havde håbet, men vi hyggede alligevel:)
  Hvis du kunne bruge nogle tip kommer de her:
  Vi shoppede på Hyper U i Agde, de har lækre råvarer, hvis man er til madlavning i ferien:) På vej fra Cap d’Agde til Agde kører man på nogle små landeveje, hvor de sælger frisk frugt og grønt i vejkanten.
  Vi fik nogle lækre blåmuslinger på den plads der ligger i Rochelonge.
  Der ligger et lille, men hyggeligt akvarium i byen.
  Og så er der rigtig mange hyggelige byer indenfor 30 min kørsel; bla. Loupian, Marseillan, Sete og Narbonne (knap så lille).
  Skal I forkæle jer selv med lækker mad en dag, skal I prøve Les Vagues som er i Michelins Bib Gourmand guide. Det ligger nærmest på stranden og ser ikke ud af så meget, men de serverer rigtig lækker mad (og vin;)).
  Sendte også min mor og far på en anden Bib Gourmand restaurant i Sete – de var meget tilfredse: https://www.annemajourel.fr/. Og så er det en anderledes og flot køretur fra Cap d’Agde til Sete – hvor man kører mellem en Etang (indsø) og havet. Kan også anbefale at man kører op på “bjerget” i Sete, hvor der er den vildeste udsigt!

  Rigtig god tur:)

  • Ja, jeg ved det godt – altså at det lidt er et turist-cirkus, men jeg havde ikke lige overskuddet til at finde det der helt rigtige lille hus i en lille quaint bjerglandsby, så nu måtte det blive sådan. Tusind tak for de mange gode tip!!!

 • Årh, det lyder dejligt! Jeg er også fan af ferier med bedsteforældre 😀

  Jeg skal til Toscana med mand og to børn på 2,5 og 6 år. Vi har lejet et hus i midten af ingenting. Jeg glæder mig sååå meget til at tulle rundt i sommerkjoler, drikke aperol og bage pizzaer i pizzaovnen – mens ungerne plasker i poolen 🙂

  • Eeeeej det lyder dejligt!! Kan du ikke lokkes til at dele et link til huset (på mail – forstår godt, hvis du ikke vil smide det i en kommentar). Måske det kunne være noget for min lille familie til næste sommer?

 • Vi skal til Kreta med vores datter på 2,5 år. Vi har lejet en villa med egen pool sammen med både bedsteforældre, onkler, tanter og store fætre og kusiner, så det skal nok blive en kæmpe fest – og til glæde for forældrene er der masser af hænder til at tage sig af familiens mindste medlem 🙂

  • Ej det lyder dejligt – kan du ikke lokkes til at dele et link (måske bare på mail!). Vi leder altid efter gode familie-venlige huse, hvor der er plads til mange (vores årlige påske-familie-ferie). Klem

 • Hej acie!
  vil du skrive navnet på de hoteller I har booket? Bliver blot omdirigeret til hotels.com landing page. Vi kigger selv i området men er helt nye i Sydfrankrig 🙂

  • Aghr, hvor irriterende – jeg var ikke opmærksom på at Hotels var en del af affiliate-programmet, så systemet laver automatiske linksne om, og jeg kan ikke ændre dem tilbage..

   Det i Grande Motte hedder Le Prose Hotel og det i Cap D’Agde hedder Hotel Appart’Hotel Odalys Nakara 🙂

 • Det lyder som en rigtig dejlig sommerferie I har i vente. Her skal vi rejse rundt i Thailand i en måneds tid med vores børn på fire og 2,5 år. Det bliver så spændende (og udfordrende) en oplevelse for os alle

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top