Du læser nu
Opskrift: koldhævet groft grydebrød og nye opskrifter i min e-bog..

Opskrift: koldhævet groft grydebrød og nye opskrifter i min e-bog..

Forleden testede jeg en ny opskrift på jordbærmarmelade med hyldeblomst, for 1. jeg havde en bakke jordbær liggende, der var liiiige ved at dø (og det med madspild, har vi snakket om før) og 2. vi er på det nærmeste ved at drukne i hyldeblomster… Og marmelader er jo herlige, at lave. Ukomplicerede. Nemme. Hurtige. Oftest ihvertfald. Mit næste projekt er en ren hyldeblomstmarmelade – det har jeg faktisk aldrig smagt, så jeg glæder mig…

Og med alle de marmelader, jeg altså får brygget på, så må man jo have noget godt brød at spise det på – dette tvist på det klassiske grydebrød er en favorit hérhjemme. Det har lige liiidt mere smag og bid, takket være de forskellige kerner.. Opskriften får I hér:

Opskrift – koldhævet groft grydebrød

  • 6 dl lunkent vand
  • Et stykke gær på størrelse med en ært
  • 1 spsk. alm salt
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 dl femkornsblanding
  • 600 g hvedemel

Opløs gæren i vandet og rør mel, det almindelige salt og femkornsblanding ud heri.  Lad dejen hæve på køl i min. 8 timer (fx over natten)

Forvarm din ovn til max varme – sæt en gryde ind i ovnen. Den skal også være varm. Når ovn og gryde er varm, hældes dejen på gryden. Dejen skal ‘knitre’ når den rammer den varme gryde. Bag dejen i gryden (med låg på) i ca 25 minutter, men hold øje med brødet – der kan være forskel på hvordan ovne varmer. Det skal være gyldent, men ikke mørkt. 

Opskriften kan nogen af jer måske kende fra den opskrifts-bog jeg udgav sammen med GRAM tilbage i December, for brødet er også sådan et, der er super godt at fryse ned. Og som jeg efterhånden har fortalt et par gange, så har jeg gerne lidt af hvert liggende i vores GRAM fryser i kælderen (det er denne med 275l kapacitet, to those interested) – også gerne brød, til dovne weekend-morgener eller akut marmelade-behov;)

Siden jeg delte e-bogen sidst, er der faktisk kommet nye opskrifter til – blandt andet en indisk vegetarisk karry med blomkål og kikærter, som er såååå god. Den må I endelig prøve! I kan finde e-bogen nedenfor – og den kan også downloades, hvis I vil have den liggende på jeres computer<3

 

 

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top