Du læser nu
Mød min nye bedste ven..

Mød min nye bedste ven..

annonce

For et par måneder siden, oprettede jeg kategorien ‘Housewifing’ hér på bloggen, i erkendelse af at det nok næppe blev med længere og længere mellemrum at vi snakkede om pletter, nem hverdagsmad, ekstra frysekapacitet eller andre af den slags voksenting, som jeg aldrig havde forestillet mig, ville gøre sit indtog hér på domænet, da det blev oprettet for snart (!) 10 (!!) år siden.

Nuvel – sådan bliver vi jo allesammen voksne (.. ish) før eller siden, og nu står vi hér med hus, mand og baby. Og støvsuger. Ikke mindst. Og den er ny – men allerede min nye bedste ven. Og selvom jeg på sin vis føler mig som en tåbe af rang, når jeg sådan står dér og poserer med en støvsuger, så er dét et offer jeg gerne bringer, for at kunne fortælle om den her sag – en Dyson V8 Absolute ledningsfri støvsuger.

Vi har længe haft en Dyson på ønskelisten, men det er først i løbet af de sidste par måneder, at ønsket er gået fra ‘nice to have’ til ‘NEED to have’, og nu hvor vi har den, er det så absolut et slags point of no return. We’re never going back.

Da vi flyttede ind i huset arvede vi min svigermors gamle støvsuger, der brillierede ved at have hele 13meter ledning. Et feature, der ikke skal kimses af, når støvsuger-opgaven foran én lyder på intet mindre end 257m2.. Faktisk er der kun én ting, har jeg nu erfaret, der er bedre end lang ledning på en støvsuger – og det er INGEN ledning.

Gone are the days, hvor man pludselig går i stå, fordi ledningen er hoppet ud af kontakten. Eller har kilet sig uhjælpeligt fast i et hjørne. Og endnu bedre – gone are the days, hvor man slæber tungt maskineri efter sig – henover dørtrin, rundt om hjørner og – Gud bedre det – op og ned af trapper.

Og selvom det måske blot er en psykologisk faktor, så gør den manglende ledning det også væsentligt mere overskueligt, at tage støvsugeren frem… og bruge den, bevares. Det der med, at man bare lige tager den ud af skabet, som var det en kost, og går igang – jo, det kan altså noget på overskuelighedskontoen… På en fuld opladning kan den støvsuge i 40minutter, og det er altså rigeligt hér på matriklen. Jeg har endnu ikke formået at køre den tør undervejs.

Og fuld støvsuger-power er der unægteligt behov for hjemme hos os i disse dage. Billedet foroven taler næsten for sig selv. Vi er gået igang med rigtig mad og Cornichonen forlyster sig flere gange dagligt med alt fra små frikadeller til boller med smør og buketter af broccoli. 50% havner i maven, 50% havner på gulvet. Og jeg kan godt fortælle jer, at der er få ting hér i tilværelsen, der er mere træls end at træde en leverpostejshapser op mellem tæerne. Splat.

Så lige for tiden har jeg gang i støvsugeren flere gange hver eneste dag. Og havde brug for en støvsuger, der både var nem at tage hurtigt frem og som havde power nok til at suge en halv frikadelle eller lidt gennemsavlet bolle. Og når man iøvrigt bruger sin støvsuger til den slags, så er det også værd at nævne, at støvsugeren ikke bruger poser, men derimod en beholder, der kan tømmes direkte i skraldespanden efter hver gang man har brugt den – og det er jo sådan set meget rart, at man ikke har halve frikadeller til at ligge og rådne i støvsugeren i kosteskabet..

Og så er der alle de andre små hverdags-ting, den gør noget nemmere – alle der har prøvet at støvsuge en trappe (uden repos) vil vide, at det er en skodopgave. Men ikke længere. Med det lille støvsugerhovede, der kan bruges uden ‘stang’ har man pludselig en lille let håndholdt støvsuger med en masse sugekraft perfekt til en sådan opgave..

Og hvis Skjorten fik taletid, ville han køre en lang svada om, hvor nemt det nu er at støvsuge bilen – men indtil videre er det all talk and no action, så taletiden kan han glemme.

… Og så har jeg ikke engang fået snakket om vores petroleumsblå velour-sofa (der nok hører til blandt de dummere af mine idéer, men what are you gonna do?!), der, når man krydrer den med lidt Cornichon, kræver støvsugning en 3-4 gange om ugen (.. det er et sidespor, men lad os se hvor længe den holder.. sofaen, altså.. jeg ønsker mig allerede en grå én af slagsen med vaskbart betræk, tak..).

Min nye bedste ven klarer alle opgaver jeg præsenterer ham for, og ikke mindst takket være de mange forskellige børstehoveder tilpasset hver sin opgave. Det lille til trappen, det spidse til revnerne i sofaen, det bløde til tæpper og det med børster til trægulvene. Jo. Der er samarbejder der opsøger én, og samarbejder man selv opsøger – ovenpå denne svada kan I nok selv regne ud, hvilken kategori dette tilhører. I goddamn love that støvsuger, og så har jeg ingenlunde taget munden for fuld.

 Kommentarer (16)
 • Og du har ikke fået lov til at give en rabbatkode til den, nu hvor du laver lidt reklame og måske endda selv har fået den foræret 😉 Hilsen en mor der også trænger til de nemme og hurtige løsninger lige om lidt 👶🏻🙈🙈

  • Vi har den – og den fjerner hundehår super godt! Også dem der har sat sig fast i møbelstof og puder🙈☺️

 • Ved du hvordan den er til hundehår? Jeg er netop flyttet i et nyt hus med trapper, og ja, der er f***** ikke noget mere meningsløst end at slæbe den tunge gamle model op ad trappen! Men at være støvsuger herhjemme er enormt krævende…
  PS. Der findes én ting, der er værre at træde i end leverposteg. LEGO!! 😉

  • Nej, vi har jo ikke hund, så jeg har ikke så meget erfaring med det – men der er vist noget med, at Dyson er noget af det mest kraftfulde og derfor særligt godt til dyrehår. Vist nok.

   Og gisp ja, du har ret. Lego. Det er vi heldigvis ikke nået til endnu!

  • Jeg aner ikke med hundehår, men jeg kan oplyse om at den er genial til at fjerne kaninhår. 😄🙈

  • Vi har den – og den fjerner hundehår super godt! Også dem der har sat sig fast i møbelstof og puder🙈☺️

 • Jeg tænker på f.eks. Dem der står på offentlige toiletter til hænderne… hvor man har en fornemmelse af at blive blæst med…

  • Åh, det vidste jeg slet ikke var Dyson, haha.

   Nå, men så kan jeg godt svare – nej, den larmer væsentligt mindre 🙂

  • Knald godt spørgsmål – jeg har ikke andre Dyson produkter, så jeg kan ikke svare dig? 🙂

   Den larmer dog væsentligt mindre end vores ‘gammeldaws’ støvsuger, men det siger jo ikke nødvendigvis dig så meget.

   kh

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top