Du læser nu
Sådan vælger du den rigtige vin..

Sådan vælger du den rigtige vin..

I sidste weekend, havde jeg inviteret nogle af damerne fra mødregruppen forbi til en hyggelig aften uden børn. Mange er startet på job igen, så hvis vi skal ses, skal det være på en anden måde, end det har været det sidste år.

Jeg har været virkelig heldig med min mødregruppe, og vil sindssygt gerne holde fast i dem – ikke mindst, fordi det er virkelig rart, at have ‘lokale’ veninder, men også fordi flere af ungerne kommer til at gå i institution sammen. Og hvem ved – måske mødes vi også til forældremøder om et par år;)

I der har fulgt med i noget tid, vil vide, at jeg holder meget af at invitere. Men knapt så meget af, at stresse rundt og fikse. Efter jeg har fået Elise, er jeg især blevet nærig med den måde jeg bruger min tid. Og så var jeg også den første til at invitere til ‘aften-komsammen’ og vil gerne skabe præcedens for, at det ikke behøver, at være det helt store gilde man inviterer til. For det ville da dræbe, dét der forhåbentlig kan blive til en hyggelig tradition, allerede inden man er kommet igang… Travle småbørns-mødre har travlt nok. Og alle ved, at man snakker virkelig godt over pizzaer og vino… Så sådan blev det:)

Jeg springer (også) over hvor gærdet er lavest, når det kommer til vores vinindkøb. Jeg bliver tit overvældet, når jeg står nede foran hylderne i supermarkedet – ikke mindst med Elise i vognen, der tit kan blive mere end utålmodig. Derfor er jeg begyndt at handle vin på nettet via Winefamly. Priserne er virkelig gode og det er let, overskueligt og jeg læner mig så tit op ad andres anmedelser og toplisterne på sitet. Hvis I ikke kender Winefamly, så kan I læse mere hér – man kan prøve det gratis i 30 dage og vi synes virkelig det fungerer godt!

[De to vine jeg viser hér kostede 45kr/flasken – i butik er normalprisen 75kr… Så man skal ikke købe ret mange flasker, for at det kan svare sig, at være medlem af Winefamly]

Men altså ligegyldigt hvor jeg køber min, så gad jeg godt  selv at få lidt bedre styr og retning på indkøbene (eller valget på restaurant), og dét har indeværende indlæg altså provokeret mig til at få. I sidste uge købte jeg derfor intet mindre end 2 vinbøger, så jeg kunne videreformidle lidt om vin til jer.. Og det blev der altså nedenstående lille grafik ud af, som I kan gemme som et billede på jeres telefon og have i lommen, næste gang i sidder foran skærmen og skal bestille vin hjem.. eller står nede foran hylden i supermarkedet… eller sidder på restauranten og skal vælge.

Det er naturligvis en simpel version. En guide for dummies begyndere. Og den er by no means udtømmende – men er derimod tænkt, som en overskuelig rettesnor med de mest almindelige mad-typer og, ditto, vine. Og jeg bør nok inkludere en lille legend. Den får I her:

 • Salathovedet: dækker over salater og grøntsager..
 • Bøffen: rødt kød
 • Fisken:.. well..
 • Kyllingen: over hvidt kød
 • Pastaretten: over stivelses-rig mad.. Dvs brød, pasta, ris, kartofler.. men det er klart, at lige i det tilfælde vil meget afhænge af tilbehøret, da man sjældent sidder og køre en skål nøgen pasta.
 • Hummeren: over skaldyr og muslinger..

Jeg håber, at I kan få glæde af den derude<3… Og skål.

 Kommentarer (7)
  • Hej Anna!

   Skyndte mig fluks at læse den artikel du linker til. Jeg er ikke helt enig i din udlægning af artiklens pointe og synes egentlig den er lidt tam – er den mon ikke kun blevet til, fordi det er der er navne som Thomas Herman, Morten Strunge og Holck-Poulsen i ejerkredsen? Man kan næsten høre det på titlen “Kendte erhvervsfolks ambitiøse vinfirma på kant med egne løfter”..

   Anyways – jeg bliver ikke betalt for at hverken forsvare eller rose foretagendet, så vil holde mig fra yderligere end at skrive, at vi (personligt og herhjemme) kun har haft gode oplevelser og bestemt har gjort besparelser på vores indkøb (blandt andet ved køb af Skjortens favorit-flaske Moët Grand Vintage 2008, som står i hele 540 dask i vores lokale supermarked og 368kr hos Winefamly).

   KH – og tak iøvrigt for linket til IB. Jeg kendte slet ikke dét medie før!

 • God guide 🙂 Jeg gav manden, der har alt (min egen husbond) et medlemsskab af Winefamly i julegave sidste år – han blev meget glad for det 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top