Du læser nu
Har din hud også en basisgarderobe?

Har din hud også en basisgarderobe?

Vi har snakket om den tusind gange. Basisgarderoben. Den med de pæne jeans, den hvide tee, en klassisk blazer, en sej læderjakke, en god cashmere sweater og et par gode slacks. Og lidt til, bevares. Men hvad med hudens basisgarderobe? Har jeres også sådan én?

Min har. Helt på lige fod med min tøjgarderobe. Jeg skajer gerne ud og køre dyre tasker og sko, men mine tees og jeans, køber jeg oftest i H&M. Sådan er det også med mine beautyrutiner. Jeg skajer gerne ud. Især til håret og ansigtet. Køber dyre shampooer og, ditto, ansigtscremer. Men sådan noget som min bodylotion, håndsæbe og showergel, må gerne bare være ‘praktisk, kvadratisk, godt’. Tak.

Jeg er ikke parfume-forskrækket. Ej heller kemi-forskrækket. Faktisk har jeg derimod lidt lyst til at give den næste, der får kemi til at lyde som et fy-ord, et lille  bestemt smølfespark… For hvad er kemi? Vandet vi drikker, ilten vi indånder og så kunne jeg blive ved.. Nej jeg bliver langt mere bekymret over ‘grønne’, ‘naturlige’ produkter.. Av min arm og ellers tak – det er skisme ikke alt man finder ‘øko’ i naturen, som jeg har lyst til at smøre mig ind i. Men altså – to each their own. Nu ved I bare, hvilken til hvilken beauty-religion jeg bekender min tro.

Min tilgang til hudpleje er pragmatisk. Sådan bestræber jeg mig på at have det med mange ting her i livet. Og når jeg vælger parfume-fri ‘basis’-produkter, så er det fordi, det for mig er hele præmissen for ‘basis’. Altså. En hvid tee med glitterprint er jo heller ikke basis, qua glitterprintet. Den kan stadig være flot. Og herlig. Men ikke basis. En god bodylotion med parfume, er på samme vis, ej heller basis – i min optik. Selvom den sagtens kan være helt herlig og lækker alligevel.

Jeg kan godt lide at mit hår dufter godt. Derfor bruger jeg oftest (.. der er undtagelser – de situationer, starter primært med E og slutter LISE.. I’ll get back to that) en shampo med parfume. Og hårkur og balsam. Og det giver mig umådelig velvære, at gå dér og have velduftende lokker. Og dét (velvære) er også en del af beauty, for mig.

Jeg bruger også parfume. I ny og næ. Ikke så meget nu hvor jeg har et lille myr siddende på armen konstant, men hvis jeg skal ud gør jeg gerne. Det er også velvære for mig.

Og så er vi altså allerede oppe på 2 forskellige dufte, jeg har hyllet mig ind i. Jeg ville ikke undvære dem – men jeg har omvendt heller ikke brug for flere. Hverken fra håndsæben, showergel’en eller min bodylotion. Jeg er – så at sige – dækket ind på dufte. Og resten, må gerne bare være funktionelt, uden for mange dikkedarer og gerne til en fornuftigt ‘hverdags-pris’…

Som Sanex Zero% fx. Det er præcis dét. Uden for mange dikkedarer og til en fornuftig pris. Helt almindelige basisprodukter i mit hudpleje-arsenal. Uden farvestoffer, uden parfume. Helt basis og passer til alt. Og så kan jeg iøvrigt bestille det hjem med mine øvrige indkøb.

Og nu lovede jeg at komme tilbage til dét med undtagelserne, for lige for tiden, vasker jeg faktisk ofte hår i noget ‘basis’ fra Sanex. Det sker, fordi jeg bader med Elise. Hun er blevet så stor, at det er lettest sådan, hvis vi er alene hjemme – så bliver karret fundet frem som et festlight weekendindslag. Og der er ved Gud ingen grund til at spilde dyre haircare-dråber på mit hårløse afkom. Og så skal hun altså også helst bare dufte af sig selv. Det er nemlig den bedste duft i hele verden.

Og så er der en anden undtagelse. Og lad den tjene som en indrømmelse fra min forfængelighed: lige håndsæben er min akilleshæl. Jeg elsker, at have smukke fancy håndsæber stående fremme, som en slags ‘decor’ på mit badeværelse. Men det er ikke kun fordi jeg har fået ‘duft nok’, at jeg gerne snyder på den front. Jeg lider nemlig også at håndeksem og derfor er jeg faktisk lidt mindre pragmatisk lige med dén.

Mine ødelagte hænder behøver ikke blive vasket i parfumeret håndsæbe (hvem ville vaske et sår med parfume? Nej vel?), så i ren og skær forfængelighed er jeg ikke bleg for at hælde de parfumefri dråber på smukke dispensere med indretnings-værdi på badeværelserne. Det er lidt fjollet. Det ved jeg godt. Men altså. Sådan har vi vel alle vores tossede idéer, non?

Jo. Et par år, om min huds basisgarderobe. Om ikke at være kemi-forskrækket. Og om at have håndsæbegriller og håndeksem. Vi kommer tit vidt omkring, hva’ damer? 😉

 Kommentarer (13)
 • Jeg har nok samme holdning som dig, og fordeler også mit beauty/personlig hygiejne budget helt skævt.

  Jeg aner dog ikke en skid – og tjekker bare TÆNK’s app når jeg køber nye produkter. Men hvor er de største fælder mht. uønsket kemi? Hvor bliver vi “uvidende” snydt oftest?

  Nu ved jeg ikke hvor langt du har haft snuden nede i laboratorierne i din tidligere branche. Men hvis det er noget du ved noget om, synes jeg det kunne være spænende med indlæg om det! 🙂

  Ps. Sanex zero% og Merakis fresh linen dufter ens, ikke? Ellers bliver mine gæster nemlig også snydt 😂

  • Ret langt – ihvertfald langt nok til at min gag-refleks aktiveres, når nogen siger TÆNK og KEMILUPPEN… Jeg burde komme tilbage hertil – I will;) Og jo da – helt ens. Samme duft som Aesop iøvrigt. Ingen forskel at all 😉 😉 😉

  • Hvorfor kan du like like Tænk appen og kemiluppen? Nu har jeg lige kigget på de sanex produktet som du også selv anbefalet, og de ligger i kategorigruppe A, hvilket vil sige ingen parfumestoffer, hormonforstyrrende stoffer, miljøskadende stoffer mm 🙂 selvfølgelig er alt kemi, men hvis man kan få vejledning og slipper for at skulle tage ned i Matas eller andre steder, og dermed kan sikre sig at produktet fx er uden hormonforstyrrende stoffer, så er det vel ikke nogen dårlig ting? 🤷🏽‍♀️

 • Acie, for filan – tak for et godt indlæg! Jeg melder mig i koret af dem der gerne vil høre mere om din beauty-religion!

 • Nu ved jeg godt, at det er en annonce for Sanex – og at jeg kommer med et godt råd, uden at være blevet spurgt. Så du kan bare se bort fra mit tip, hvis du ikke lige gider det 😉 Men et godt tip, når man lider af håndeksem, er at bruge en håndsæbe uden de skrappe sæbestoffer i. Den her som Pudderdaaserne anbefaler her: https://pudderdaaserne.dk/2015/11/20/fredagsfavorit-organic-circle-flydende-haandsaebe-fra-rema-1000/ er helt vildt god og billig! Og hvis det skal være vildt, så har jeg købt vaniljearomaolie, som jeg kommer lidt i af, når jeg hælder det i mine pæne sæbedispensere 😀

  • Haha – jeg elsker, at jeg ikke er den eneste, der gør det med sæbedispenserne. TAK!

   Og når det er frostvejr kan jeg heller ikke bruge sæbe-sæbe – så bruger jeg denne, men det er nok en slags arbejdsskade fra mit tidligere liv. Den synes jeg bare er for dyr at bruge hele året – men jeg vil da prøve den fra Rema. Tak for tippet!

 • TAK fordi du italesætter vrøvlen om kemi! Det er befriende. Og du er jo bestemt en vidende dame på beautyområdet. Glæder mig til meget mere af det fra din hånd, gode Acie 🙂

 • Fint indlæg og temmelig interessant 😀 Jeg kunne skam godt tænke mig at høre mere om dine tanker omkring parfume og “kemi” i skønhedsprodukter, hvis du mangler inspiration en dag 😀

 • TAK for at adressere “kemi-forskrækkethed”. Som kemiker skal jeg altid tage en dyyyyb indånding hver gang folk siger “fri for kemi”. Naturen består af kemi. Verden er bygget op af molekyler – ren kemi. Og vi kunne på ingen måde leve uden den 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top