I weekenden lavede Skjorten pasta med kantareller og fløde per min request. Kantarel-sæson er altså en ægte favorit hérhjemme – det startede, da jeg boede i Stockholm og grøntmarkedet på Høtorget bugnede af friske kantareller weekend efter weekend, så snart sommeren gik bare det mindste på held. Kantareltoast, mhmmm. Kantarelpasta, mhmm.. Og sådan kunne man blive ved.
I var et par stykker, der bestemt mente, at opskriften skulle deles, og dét har I da ret i, så den får I lige hér. En sand efterårsfavorit. Kom igang, kom igang!
Ingredienser:
- God pasta – vi brugte tagliatelle fra Il Fornaio
- 300g kantareller
- 50g smør
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 øko citron
- 1/4 l fløde
- Frisk persille
- Salt, peber og lidt parmesan
Rens kantarellerne grundigt og rist dem godt af i lidt god olivenolie på panden i 3-4 minutter. Tilsæt finthakket skalotte- og hvidløg og lade det riste med videre i et par minutter. Tilsæt smør i kolde tern og lade det smelte og stege ind. Tilsæt fløden og lade det koge godt ind. Smag til med salt, peber, citronskal og 10 dråber citronsaft. Inden retten serveres hakkes lidt persille i. Drys evt med lidt parmesan og servér med et godt glas vin.
Looks really yummy and worth to try!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com