Du læser nu
[GIVEAWAY] – og om den vigtigste accessory vi har..

[GIVEAWAY] – og om den vigtigste accessory vi har..

Med al respekt for diverse beautyprodukter, så er der altså ét skønhedstip, der slår dem alle.. Med mange længder, faktisk. At smile. I særdeleshed for os, der fra naturens hånd er udstyret med et resting bitch face 😉

Og det er vigtigt. Meget endda. Og vores smil er noget af dét, vi skal passe allerbedst på. “Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker“, læste jeg et sted, som jeg gjorde research til dette indlæg. En kliché, af de helt fedtede, men også meget sandt. Intet er mere afvæbnende end et smil.

[Du må børste mine, hvis jeg må børste dine – mon en situation, der ringer genklang, hos jer der læser med? ;)]

Og vi ved jo allesammen godt, hvad det er vi skal – for tandlægen minder os om det fra vores første spæde besøg hos skoletandplejen… Men for nu lige at give os alle en kærlig reminder:

Husk at bruge tandtråd: … eller tandstikkere, hvis der er større mellemrum. Det siger sig selv, at selv den bedste tandbørste ikke nødvendigvis kan komme heeeelt ind i mellem alle tænderne. Tandtråd er vejen frem.

Hold igen med sukker og syre: Sukker omdannes af bakterier til syre og syre skader emaljen på vores tænder. Skyl derfor munden med almindeligt postevand, når du har spist enten sukker- eller syreholdig mad – men børst ikke tænder lige bagefter. Det slider nemlig yderligere.

Gå regelmæssigt til tandlæge: Uf, den værste og den kedeligste, og måske også den dyreste. Jeg ved det selv, og har i perioder været en sjuft til at komme afsted. Og når først, der er gået liiidt for lang tid, siden sidste besøg, så bliver den mentale barriere kun endnu større – “hvad nu hvis jeg har tusind huller og det koster 20.000kr at få det lavet”, man orker slet ikke tanken. Men gør det nu bare. It’s a part of #adulting og det er ok, at være umådeligt stolt af sig selv bagefter. Har man tandlægeskræk, findes der tandlæger, der er ekstra gode til den slags.

Børst i to minutter to gange dagligt: … og brug tandpasta med fluor – og den skal faktisk gerne lige have lov til at virke i et par minutter, og helst ikke skylles ud med vand. Hvis man kan overskue det. Undersøgelser viser, at elektriske tandbørster fjerner plakken mere effektivt end ‘gammeldags’ tandbørster, så det er altså godt givet ud at investere i sådan én. 

Hos os, var det Skjortens tandlæge der på det kraftigste anbefalede os at købe en elektrisk tandbørste for et par år siden, og så har det været sådan siden.

For nyligt er denne ORAL-B Rose Gold flyttet ind på Kysten og det er i sandhed en avanceret og sofistiskeret sag. Den sørger for at jeg hverken børster for hårdt, for længe eller misser nogen områder – og så kommer den med et smart rejseetui, der også fungerer som lader på farten… Hvem har ikke prøvet at pakke den elektriske tandbørste i en sådan en af de lilla ziplock poser fra Ikea og direkte ned i kufferten, fordi den er for stor til at være i toilettasken? Well, no more venner. Endnu en plastikpose, vi kan sparke til hjørne.

[Hun er nu en meget sød photo-prop, den lille fis, men virkeligheden er, at hun blev så stiktosset over, at hun ikke skulle være med på billedet, at jeg ikke orkede at tage kampen… Der er godt nok begyndt at vise sig noget temperament, på den unge dame. Hvor har hun det dog fra!?]

Og jeg er godt klar over, at tandbørste muligvis hører til i den mere kedelige kategori for indkøb, men så hermed en opfordring til at sætte en ordentlig tandbørste som denne på ønskesedlen til jul. Ja, ihvertfald hvis I da ikke har heldet med hér hos mig, for julerierne og gaveregnen fortsætter.

Jeg har nemlig fået lov til at give én af jer en ORAL-B Rose Gold, som den jeg viser frem hér. For at deltage skal I smide en SMILENDE emoji i kommentarsporet. Jeg finder en vinder om en uge og giver direkte besked.

Kilde: Tandlægeforeningen

 

 Kommentarer (501)