Du læser nu
#HomeSweetKysten: En lille smart gadget fra Grohe, der holder øje med mit hjem..

#HomeSweetKysten: En lille smart gadget fra Grohe, der holder øje med mit hjem..

Annonce for Grohe

[Home Sweet, Kysten – i snevejr, omend det vist ikke lykkedes mig at fange fnug med kameraet]

Der er mange glæder ved at blive husejer. Og, honestly, også et par bekymringer. Indbrud og vand i kælderen, to name a few. Da vi boede på Østerbro, var det med vand i kælderen også noget der fyldte, så på den vis er der sådan et ikke noget nyt i det.

Vi boede på kajkanten og jeg har mere end en enkelt gang siddet og kigget på vandet stige og stige og stige, alt i mens jeg krydsede mine små fingre for, at vores kælder ville gå fri. Det gjorde den heldigvis – men vi havde taget os vores forbehold.

I ejerforeningen investerede vi i en stor flydespærre (I ved – sådan en kæmpe søpølse på 240m) og selv anskaffede vi os en lille ‘vandalarm’, der boede i kælderen og kunne sende en besked til Skjortens telefon ved det mindste vand i kælderen.

[Den ene af vores vandalarmer ved kælderdøren]

Da vi flyttede i hus, flyttede den lille vandalarm med. Vi har en udvendig kældertrappe med et afløb i bunden – sådan et, der gerne stoppes af nedfaldne blade, når det rigtigt rusker.. Og også det lavest liggende afløb i huset, hvor vand altså først vil trække op, hvis det skulle gå så galt. Hvis det skulle ske, så sørger Grohe Sense systemet for, at der går der en alarm på Skjortens telefon via Grohe Ondus app’en.

[Grohe Sense Systemet er installeret dér hvor vandet kommer ind i huset – i vores tilfælde er det i vinkælderen]

Den lille vandalarm er én af flere, vi har placeret i huset. Og en del af det Grohe Sense System, som vi har fået installeret i huset. Udover at give alarm, hvis der pludselig opstår fugt, så holder systemet også løbende øje med vores vandforbrug – og kan mærke, hvis der fx er sprunget et rør et sted (og automatisk lukke for vandet i det tilfælde, før det går rigtigt galt).

Systemet er, naturligvis, noget husets længste bebober skal have credit for – og nok er #HomeSweetKysten en gammel dame fra 1936, men vi arbejder os nærmere og nærmere et såkaldt ‘smart home’. Det er ikke altid jeg forstår behovet for de mange gadgets – men jeg forstår tilgengæld følelsen af tryghed det giver, når vi er ude og rejse og stadig kan holde helt øje med hvem der går i indkørslen, om der er sprunget et vandrør eller om et skybrud har oversvømmet kældertrappen.

Hvis I er andre, der bor i hus med kælder (eller måske har et sommerhus, der står og passer sig selv halvdelen af året), så er det ret ligetil at få et Grohe Sense System installeret – I kan finde den nærmeste Grohe-partner hér.

[Appen i brug – man kan blandt andet holde øje med ens vandforbrug]

[Vores fyrrum – ikke det mest sexede rum, men trods alt rart at have 😉 ]

 Kommentarer (3)
 • I har bare så smukt og symmetrisk et hus 🙂
  En dygtig muremester må have stået bag.
  Smart app, den vil jeg anbefale videre.
  Vores gård ligger heldigvis lidt højt i forhold til terræn, dog har vi en lille kælder til vin, sylteglas osv. den kan ved rigtig meget nedbør gennem tid godt trække lidt vand, så kan måske bruge en app her !
  Vi har også kameraer, smarte lamper mm. så vi er trygge og kan holde øje på afstand.
  Jeg kender flere fra København, som har haft deres kældre under vand og det er en øv omgang.
  Tak for tip, det gives videre.
  En god uge uden sygdom, stress mv ønskes herfra 🙂

  • Du er sød – da vi købte huset fulgte de originale tegninger med som en af byggesagerne på ejendommen. Virkeligt sjovt at se – oprindeligt opført som sommerresidens for en grosserer fra hovedstaden 😉

 • Nu bor jeg selv i et nybygget hus uden kælder på en bakketop, så jeg er slet ikke målgruppen, men den der gadget er fandme smart og uundværlig! Øj hvor kender jeg mange som har mistet mange ting og fået svamp efter vandskader som blev opdaget for sent.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top