Du læser nu
Nogen der har gode mor-råd til en lang køretur?

Nogen der har gode mor-råd til en lang køretur?

Okay venner – om en uge på dette tidspunkt, har jeg pakket min lille familie og har kurs sydover mod heisse choko, Almdudler og andre Østrigske herligheder. Som de roadtrippere vi nu engang er, så har vi (narturligvis) valgt at køre derned. Det er pt uklart om det er en slags overmodigt kamikaze-projekt eller om jer er nervøs for nothing.

Vi havde selvfølgelig ikke gjort det, hvis ikke Elise (med alderen) var blevet helt god til at køre bil – men men, sådan en 12timers tur er trods alt ikke hverdagskost, så jeg tænker, at jeg bør forberede nogle mor-tricks og have med i ærmet.

Vi har planlagt ruten, så den er optimeret i forhold til Elise – vi kører tidligt og tager Gedser-Rostock om formiddagen. Det giver hende et par timer, hvor hun kan tonse rundt på færgen og brænde noget damp af i de aktive formiddagstimer. Når vi kører fra borde, passer det – plus/minus – med hendes middagslur, hvor vi regner med at brage godt igennem imens. Når hun vågner er det tid til (lidt sen) frokost og forhåbentlig en legeplads på en McDonalds eller det der ligner. Derfra kører vi videre et par timer, hvor jeg satser på, at hun kan underholdes med noget ipad og så holder vi for natten kl ca. 16:30-17ish, så det passer med at hendes aftenrutine kan køre som normalt.

Men – er der mon nogen, der har nogen gode råd til den lange transporttid? Jeg har bevæbnet mig med snacks i store mængder (dem på billedet er hendes favorit for tiden – det var en af pædagogerne i hendes vugger, der tippede om dem. Jeg fandt dem i Meny:)) og hendes iPad er fyldt med alt fra Gurli Gris til Popsi & Krelle. Men hvad med legetøj? Er der nogen gode bud på linjen? Til noget hun kan sidde og fingrere med selv? Eller andre gode råd? Al input modtages med kyshånd <3 

 Kommentarer (15)
 • Jeg glæder mig til at høre om din oplevelse af turen bagefter. Jeg er helt sikker på at hvis du/I tager det hele roligt, så vil det smitte af. Måske bare spille noget musik hun godt kan lide og sådan.

  Vi har også kørt rigtig mange af den slags ture med vores og aldrig brugt I pad af fare for køresyge, men de har bare fundet en eller anden ro på de lange bilture. Håber det sker for Elise også.

 • Vi har haft vores to drenge med på skiferie hvert år til Østrig siden de var helt små (6 mdr og 8 uger!) nu er den ældste 12, så det var før iPad. Da de var små overnattede vi også på vejen derned og det var SÅ godt! Men altså, der sker bare noget med børn på roadtrip… Lige så forfærdeligt de kan opføre sig på en kort tur i sommerhus ligeså sejt tager de bare en tur sydpå. Jeg tror det vigtigste er ikke at tænke for meget i timer, men at holde de pauser, der passer i hendes rytme for dagen. Godt med små poser af mad og drikke og lidt underholdning som andre skriver. Vi har selvfølgelig også iPads nu og det allervigtigste er at den er spændt fast på nakkestøtten – ellers bliver køresyge virkelig en modspiller! Husk poser til affald og evt opkast🙈
  Vi er lige kommet hjem fra Østrig idag. Sneen er fantastisk og der er faldet metervis af sne i både Østrig og Frankrig. Rigtig god tur👌🏻⛷

 • Her skal der bare være en ipad (på nakkestøtten, så hun sidder ordentligt når hun ser på den) –
  Så er der totalt ro – selv 9 timer hjem fra Norge kun afbrudt af en lur og et par korte pauser. Jeg synes det er lige dele lækkert og foruroligende 🙈

 • Vi har haft rigtig meget succes med havregrød i Doddlebags, Mynte elsker havregrød og så mætter det dejlig meget og kan sagtens spises koldt, og endnu bedre så sviner det ikke når det er i de her poser 👍🏼
  Vi har en ballon med når vi er ude og køre, det kan underholde længe og er mega et hit. Kan med fordel bindes fast i nakkestøtten foran så hun kan nå den 😊

 • Vi har god gavn af yndlingsbamsen når vi kører. Vi har også haft købt et par nye stykker legetøj som vores søn ikke havde ser før, det var spændende og der blev brugt lidt længere tid på at lege med det når det var nyt. God tur 🙂

 • Jeres plan lyder rigtig fin, ift vores erfaringer. Min dreng er et halvt års tid ældre end Elise, mener jeg, og vi kørte en lidt længere tur end jeres i sommers. Vi regnede også med en ordentlig lur efter færgen, hvor han faktisk endte med at sove over 3 timer, selvom hans standard var det halve. Han sover dog generelt godt på køreture. Vi havde samlet forskellige dimser, legetøj og nogle af snacks’ne i en lille taske, hvor at hver gang han kylede den på gulvet, så fik han en ny og når vi nåede en rasteplads, kunne man samle tingene op og så forfra. Læste tippet etellerandet sted, men det fungerede super godt for os.

 • Åh hvor hyggeligt. Du lyder jo til at have mega styr på det og god planlægning.

  Vores børn har samme alder, så jeg skriver hvad der har virket her når vi har skulle køre i 3-4 timer.
  Pixibøger, “føle”- bøger, sutter i snor, Pingu på iPad, dyr og hvad der ellers lige er favorit legetøjet for tiden, her er det en bil, hammer og en pind med lys i 🤷🏼‍♀️
  Snacks der er Augurk, vindruer skåret ud, saft i drikkedunk, små figne snacks, rosiner, kiks eller rosinbolle.

  Held og lykke, det bliver så hyggeligt.

 • Har ikke selv børn. Men så sidste år en på et langdistancefly, der havde lavet en masse små pakker med hhv. Snacks og små legegenstande, så barnet først hyggede dig med at pakke op og derefter med at spise/lege med tingen i pakken. 🙂

 • Da vores børn var små, havde jeg altid en taske pakket med små ting, som man kunne give med passende intervaller, ex. pixibøger, tegnetavle, majs og ærter i bøtte, et stykke brød, legetøj, som er simpelt og der kan gå lidt tid med. Husk også noget hun kender. Genkendelighed er så skønt i den alder 🙂 Sutten (hvis hun er særligt glad for den) kan I binde fast i håndtaget i loftet men en bred elastik. Så kan hun selv nå den og I undgår at skulle rode bilen igennem når hun smider den fra for. Indstil dig på at sidde på bagsædet så du kan læse og hygge med hende. Go’ tur sydpå. Roadtrip er det fedeste med børn!

 • Sådan nogen vinylklistermærker, som kan sættes på ruden og tages afvi én uendelighed! Fingerdukker, så man kan fortælle levende eventyr.. Og endelig mange små ‘feriegaver’ så hun kan åbne en gave, hver gang hun bliver utålmodig!

 • Vores datter har haft stor glæde af en lille tegnetavle (de der med en lille pind man tegner med og hvor man kan viske ud igen), som hun selv har kunne sidde med. Kan også anbefale at hente nogle børnesange ned, som I ved hun kender, så alle kan sidde og skråle med 😉

 • Uh, vi har haft rigtig erfaringer med iPad og køresyge 🤢 Lidt et anti-råd, men hvis I ikke allerede har testet det, ville jeg gøre det. Opkast i autostolen er virkelig ærgerligt 😬

  • Vi har et barn der har lidt meget af køresyge, det er hun heldigvis vokset fra på trods af hun kun er 2 år. Men det kan godt blive tricket hvis hun sidder og kigger ned i en telefon – kigger hun derimod op på opad som hænger bag nakkestøtten så bliver hun ikke køresyg.

   Nå men til mit egentlige råd, så ville jeg personligt tage nogle køresyge armbånd med just in case – for det er VIRKELIG ikke sjovt at have brækjern med. (Vi tog lige en omgang på vej til lufthavnen) Man kan købe dem på apoteket, men Tiger har også nogle udemærket nogle til en flad 20kr.

   PS. Vores datter elsker også de snacks. Vi køber dem i Fakta 😊👍🏻

 • Vi har udelukkende praktiseret roadtrip sydpå efter vi fik børn – og nummer et tip til de helt små er klart snacks! Gerne i små beholdere så de selv kan sidde med det. Det sviner lidt (meget) men der kan gå laaaang tid med at spise en lille bøtte rosiner/majs/osv. Vi har også købt små gaver/overraskelser, og ellers er vores børn også rigtig glade for at kigge i bøger (men igen, måske er hun lige lille nok?) og høre musik. Det vigtigste er bare at man ikke har travlt så man kan nå masser af pauser med lidt leg og mad. Og så indstille sig på at det godt kan være liiiidt hårdt at være co-driver😅 Og husk også snacks til de voksne!! Og gode podcasts til når hun forhåbentlig tager en ordentlig skraber😊 Men det lyder også til at I har lagt en rigtig god plan!

 • Vi kører hvert år sydpå med vores børn, og har gjort det siden de var helt små. Det er virkelig ikke et problem, så det synes jeg ikke du behøver bekymre dig særlig meget om. Man skal selvfølgelig være klar på lidt flere stop, spise på Mac D hvor der er legeplads mv. men ellers så tror jeg virkelig at bekymringerne er større end problemet. Det er SÅ hyggeligt at køre med børn på bagsædet, hvis man er klar til at man selvfølgelig ikke kan smide benene op hele tiden og hygge sig selv. Vi har altid legetøj lidt legetøj med, bøger og så masser af børnemusik, som vi kan høre på. Og så iPad selvfølgelig. Og ligesom dig timer vi så vidt muligt med lure – det fungerer så fint for os.

  God fornøjelse!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top