Du læser nu
Middagsgæster til hverdag..

Middagsgæster til hverdag..


Annonce for Philips Hue

Jeg tænker, at vi er mange, der kender det der med at en presset kalender, betyder at vi ikke får brugt nok tid sammen med dem vi gerne vil. At middagsplanerne er umulige at få til at gå op før en lørdag om 3.5 måned, fordi alle har travlt og weekenderne er knappe. Og det er så let, bare at acceptere, at kalender-kabalen aldrig går op, men jeg prøver at huske mig selv på at lade være (med bare at acceptere, altså) og i forbindelse med mit samarbejde med Philips Hue er jeg også blevet mindet om, at det der med spontane hverdagsaftener ikke kun hører rosé og lyse sommernætter til, men også kan klares med lidt vintermad og hyggelig indendørs belysning.. Og derfor prøver jeg og vi, at være bedre til at invitere til hverdag. Og hvis det skal være en overkommelig opgave, så må man altså tage nogle smutveje hér og dér.

[Mens jeg helst vil have hygge-lys til mine middage, vil jeg omvendt gerne have godt arbejdslys i køkkenet – det er en Hue vi har siddende i loftslampen i køkkenet.. Den tænder enten på fuld knald eller på 10%, hvis man skal i køkkenet om natten, host host, midnight snack]

For ligeså meget, som jeg holder af, at dække flot op, sørge for smukke blomster og ‘fancy’ mad, ligeså meget holder jeg af det præcis modsatte. Af at invitere på pizza og champagne, eller lasagne og rødvin. Til hverdag. At holde det ukompliceret og nede på jorden. Uformelt og lige til.

Og det gjorde jeg så for et par uger siden – inviterede Elises mormor og morfar på min hverdags-grøntsags-lasagne en torsdag aften, efter de havde været søde og hente i vuggestuen og lege med den lille dame en eftermiddag, så jeg kunne få tjekket noget arbejde af listen. Der var ikke noget med fancy borddækning, ingen friske blomster og ingen flerretters menu. Men der var hygge. Helt almindelig hverdagshygge. Og dét, kan altså virkelig også noget.

[Værs’go – hverdags-grøntsags-lasagne!]

[Selvom det er smart at kunne styre alt lys fra telefonen og ved at kommandere lidt med Siri nu og da, så er der altså nogle rum, hvor det også bare er smart, at kunne tænde og slukke på en kontakt – køkkenet er ét af dem]

Og i håbet om, at kunne illustrere, hvor lad-sig-gørligt konceptet hverdagsgæster kan gøres (også i en småbørnsfamilie med en puttetid kl 19), så får I altså hermed mine egne små ‘spring-over-hvor-gærdet-er-lavest’-devicer:

 • Servér noget let – jeg kan ikke fortælle hvor mange gange, vi har budt på pizza og champagne. It works. Hver gang. Lasagne og en god flaske rødvin kan også – men kræver jo, om end ikke meget, lidt mere tid i køkkenet. Og honestly – med en god flaske champagne eller rødvin kommer man virkelig langt (sidebemærkning, men iøvrigt: den Zinfandel vi drak hér er en gave jeg har fået ved anden lejlighed. Det er MASH’ egen produktion og det er, i øjeblikket, min absolutte favorit blandt rødvine. Smag den, hvis I får lejlighed til det!).
 • Skab hyggelige rammer: Når nu det der med hvid dug og friske blomster er lidt overkill, så skab hyggen på anden vis. Tænd stearinlys, hvis man er til den slags (I’m not, underligt nok), dæk med de pæne servietter frem for køkkenrullen eller noget helt tredje. Når nu vi ikke bruger stearinlys herhjemme (til andet end jul), så bruger vi tilgengæld vores Philips Hue i spisestuen til at skabe stemning og hygge – de færreste synes, det er hyggeligt (eller rart), at sidde i det helt skarpe lys, når man iøvrigt sidder og forsøger at konversere med sine medspisere. Derfor skruer jeg gerne ned for lysstyrken og op for varmen i lyset, når vi skal spise middag – det giver med det samme noget på hygge-kontoen og er meget let at indstille i app’en (og hvis ikke man orker, at gå i krig med at indstille selv, så findes der er også flere forudindstillede lys-scener, som man istedet kan bruge. Der findes endda en ‘candle light’ setting, hvor lyset blafrer forsigtigt, som det gør med rigtige stearinlys. Vi har brugt Philips Hue så længe herhjemme, at jeg nogle gange tager den gode belysning for givet – glemmer, hvor stor en forskel det gør, at lyset er sat ‘rigtigt’… Lige indtil man havner på en restaurant, hvor lyset er virkelig dårligt – for dæmpet, for skarpt eller for blåt. Det er virkelig ikke hyggeligt.
 • Tag imod hjælp – de fleste gæster er gode til at tilbyde deres hjælp og de fleste værtinder er meget hurtige til at takke pænt nej, for den venlige gestus. Når vi har hverdagsgæster er jeg, imidlertid, ikke for fin til at takke pænt ja – således var min mor sød og tage opvasken, da de var på besøg sidst. Så rart.

Jo. Det er de punkter jeg minder mig selv om igen og igen – dét og så at lade være med at stille så høje krav til mig selv om, hvordan ‘det burde være’. For det er jo noget pjat. Det eneste, der betyder noget, er at vi får brugt tid med dem vi holder af – om det er venner eller familie eller begge dele. Og så er det jo sundt nok, at sænke barren for sig selv lidt, nu og da. Det tænker jeg, at vi er et par stykker i dette forum, der nok ikke dør af at blive mindet om 😉

 

 Kommentarer (16)
 • sikke et dejligt indlæg og hvor ser den mad lækker ud og vil lige tilføje: hvor er du bare en smuk kvinde acie – tøj, stil, smukt skandinavisk hår (jeg er mørkhåret) flotte blå øjne og et pæn krop – elsker at følge med btw så dig i et center – du ser endnu bedre ud i virkeligheden ! kan I alle have en smuk weekend!

 • Cecilie…..misundelse er en grim ting – du kunne tvært i mod lære af Acie hvordan man hviler i sig selv og stråler som kvinde og mor

 • Det ser dejligt ud. Og ja. Nogengange gælder det om at skrue forventningerne til “middagsselskabe” ned, og fokusere på hyggen istedet. Men men. Måske i, og især dig, nok ikke ville tage skade af lidt salat som tilbehør… Så kunne det jo være du kom af med dine graviditetskilo, som du så tit skriver om.

  • Jeg kommenterer normalt ikke, men her må jeg altså lige gøre det:
   Hvor er det dog en meget usmagelig kommentar at komme med, Cecilie! Hvorfor blander du dig egentlig i det? Jeg er sikker på, at Acie har helt styr på det 🙂

  • Måske jeg ikke har fanget de indlæg helt på samme måde, men, at kommentere om andres salatindtag på dén måde virker mig en anelse upassende.

   Jeg ser hende som en, jo ville da være super rart, men life is life kvinde. Og hurra for det <3

  • Måske skulle du nuppe et stykke lasagne i stedet for salat – du virker lidt sur. Husk man ikke behøver sige alt man tænker, når man ikke bliver spurgt.

  • Men men..måske du burde skrue ned for banjoen. Øv, for en kommentar! Lasagne for the win!

  • Kvinde er kvinde værst! Dette er vist et perfekt eksempel… ville du have sagt det samme, hvis du stod ansigt til ansigt med Acie? Tænk dig om næste gang du sætter dig til tasterne! 🤦🏼‍♀️ Så tarveligt og upassende!

  • Det var da en modbydelig tone og i øvrigt en vildt grænseoverskridende kommentar. Måske du skulle kigge lidt ind i dig selv i stedet for at dømme andre på den måde.

 • Jeg er så glad for mine Philips hue! Ville dog ønske, at E14 også blev lavet med kortere pærer ligesom E27 (de er altså for lange til de fleste af denne slags lamper!), og at der snart produceres en G9 pære også!

 • Du har så ret lidt helt nede på jorden middag i en hverdag og med god belysning mv er noget vi skal have mere af.
  Alt behøver ikke altid være så fint, det er samværet som er det vigtigste.
  En smuk dag til dig 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top