Du læser nu
Postkort fra Palma og det mest vidunderlige datedøgn…

Postkort fra Palma og det mest vidunderlige datedøgn…

Reklame/Inviteret af Castell Son Claret

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg stadig og på 7. år stadig er drønhamrende forelsket i Skjorten. Og der skal heller ikke herske tvivl om, at jeg godt kan savne ham, når hverdagen ruller, logistikken skal gå op og han for Gud ved hvilken gang sover i gæsteværelset i kælderen, fordi nogen (… host, Elise) stadig er en lille søvn-ost og far skal op på et arbejde, hvor han ikke kan sidde i pyjamas og morgenhår hele dagen (… i modsætning til mig).

Og derfor sætter jeg mere end stor pris på, når vi nu og da får chancen for lidt voksentid. Som da han overraskede mig med den her bryllupsdags-fejring. Datedøgn. Det perfekte koncept, i min bog. Og således også inspirationen for de oplevelser, der ligger bag indlægget her.

Da vi i sin tid bookede rejsen til Mallorca allierede jeg mig med mine svigerforældre – de ville gerne passe Elise et døgn, så vi kunne få lidt alenetid. Og så gik planlægningen igang. Frokostdate i Palma. Overnatning og middag på Castell Son Claret. En slags homage til de døgn vi brugte efter vores bryllup på stedet hér.

Og det var vellykket. Mere end vellykket faktisk. Vi nød det – Skjorten nød det. Og jeg nød, at kunne give ham en oplevelse af den slags, han sætter allermest pris på.

[For et par år siden, var jeg i Palma på en firmatur, men ellers har jeg ikke meget kendskab til byen… Jeg konstaterer bare, at der er smukt og rart. Her kunne man snildt bruge en weekend eller mere]

[Mit lange sidekick i små snørklede gader.. Som altid iført Skjorte. Kælenavnet er jo ikke for sjov.]

[Frokost på en fortorvscafe – iberico skinke, manchego, oliven og andre herligheder]

[En halv times kørsel fra Palma ligger Castell Son Claret gemt i bløde bakker og blandt olivenlunde, og man kan mærke roen sænke sig, så snart man drejer op af den smukke allé til det lille slot]

[Vi lod os indchecke på et værelse i de gamle staldbygninger – med egen privat lille terrasse og ugeneret udgang og udsigt til en lille appelsinlund… På værelset ventede både en flaske bobler, stråhatte og poolhåndklæder… Så vi satte kursen mod poolen]

[… Hvor vi nød, at kunne slappe af i to solstole, fremfor at drøne rundt i en børnepool med pirattema.. Det var også første, eneste og sidste gang, vi fik lejlighed til at bade i en pool, der var mere end 35cm dyb;)]

[… Og mens vi så lå dér, kunne vi ligge og plotte om hvordan vores egen imaginære og hypotetiske pool skulle indrettes hjemme på Kysten.. “Mosaik!”, sagde Skjorten. “Ja… Og overflow!”, svarede jeg begejstret.]

[… Og så middag – på terrassen. Under åben himmel og med den mest vidunderlige udsigt. Skjorten bestilte østers, mens jeg klemte en salat af avocado, mango og rejer ned… Til forret. Til hovedret bestilte den lange kød, mens jeg spiste risotto med baby squid.. Og nippede forsigtigt (og nød!) af et halvt glas cava. Vi spiste i 3 timer. Og snakkede uforstyrret undervejs. Uden selskab af Gurli Gris. Og uden at være i konstant alarmberedskab for væltede glas, tabte gafler og flyvende pastaskruer. Voksentid. Bare mig og ham. Vidunderligt]

[… Og efter en lang dag på farten og en lang, skøn middag, var jeg træt. Træt i kroppen. Træt i lænden. Men hvad gør det, når man kan se frem til en fuld nats søvn i en seng, der mest af alt minder og en stor bløde skumfidus – og man i tillæg kan vælge sin favoritpude fra en ‘pillow menu’?]

[Om morgenen vågnede jeg ved, at Skjorten åbnede terrassedørene ud til vores lille appelsinlund… Og efter en kort gåtur i slottest imponerende have (der iøvrigt gav os mere end ny inspiration til yderligere havebelysning.. wow!) gik vi ombord i morgenbuffeten. Fik serveret en lille omelet. Drak et halvt glas cava (mig altså – Skjorten holder sig ikke tilbage) og to cappuccinoer på terrassen. Nød roen, stilheden og følelsen af at være i en lille boble af tosomhed langt fra hverdag, praktik og ansvar.]

[.. Og så farvel og kurs mod Elise, som savnet til efterhånden var svært at ignorere på trods af mange søde sms-postkort fra farmor. “Her skal vi tilbage til”, sagde Skjorten da vi kørte ned af alléen. “Jeg kunne let bruge en hel uge her”, fortsatte han. Og jeg er enig. Det skal vi. En dag, når børnene er store nok til at blive passet i et par døgn, så kommer vi retur for igen at lade os indhylde i roen, afslapningen og den gode mad.]

 

 

 Kommentarer (9)
  • .. Men mere end pengene værd – ikke mindst en fuld nattesøvn og mulighed for at holde den lange lidt i hånden <3

 • Hejsa, jeg tænkte på, hvornår og hvordan I vænnede Elise til at blive passet? Gode råd, tips og tricks? Og hvad gør de om natten? Er mor ikke nogenfange den eneste, der dur?

  • Hej Nanna!
   Hmm godt spørgsmål – det var aldrig noget vi ‘vænnede hende til’, for at være helt ærlig. Elises bedsteforældre til begge sider har været søde til at være en ret stor del af hendes liv fra hun var helt lille. Da jeg var på barsel kom farmor fx hver fredag og legede med hende, så jeg kunne arbejde.
   Da hun skulle sove ude første gang var hun 9 måneder og jeg var hammer nervøs, men det gik så fint. Hun har alle dage sovet pænere hos sine bedsteforældre end hun gør hjemme hos sine forældre (suk). Nu sover hun hos sine bedsteforældre ca en gang om måneden og alle hygger sig med det:)

   kh

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top