Du læser nu
Opskrift: Greenie for (travle) dummies…

Opskrift: Greenie for (travle) dummies…

De sidste par måneder (faktisk siden marts), har jeg gjort mig det i greenies… Det kom sig af, at jeg virkelig ikke havde lyst til noget som helst andet end hvidt brød, og det kan jo ikke du, når man prøver at brygge en lille stærk dreng inde i maven.

Så derfor besluttede jeg at flydende grønt måtte være vejen frem i forsøget på at få klemt bare en lille smule fornuftigt ned. Og det bekom mig altså så godt, at jeg har hængt ved.

Jeg er ikke specielt helse-agtig og kan sagtens leve med prædikatet ‘greenie dummy’, så det er ikke fordi jeg skal gøre mig klog på ‘super foods’ og andre moderne helseudtryk. Jeg drikker dem bare fordi jeg trives med det – og ud fra en devise om at grønt (ligegyldigt hvad det nu måtte være) er godt. Og så er det jo godt med lidt hjælp til at ramme de der 600g vi gerne allesammen skulle have dagligt.

Jeg drikker gerne min greenie om eftermiddagen, når jeg alligevel står og laver eftermiddags-snack til Elise (… noget frugt, gnavegrønt eller hvad vi nu kan finde på), eller i nogle tilfælde om morgenen, hvis vi ikke lige har noget i huset, der kan udgøre det for morgenmad.

Udover hjælpen til lidt mere grønt, så er det altså også en helt glimrende måde, at komme til bunds i grøntsags-skuffen og undgå bløde agurker, kedelige limefrugter eller slatten kål…

Og nu har jeg altså haft et par måneder til at eksperimentere i. Jeg har været igennem alt fra varianter med grønkål til ananas og kiwi, men er altså landet på den sag I kan finde opskriften på nedenfor. Jeg har også lavet den fejl, at komme et par jordbær i min greenie og selvom det lyder lækkert, så gjorde de røde bær altså mine greenie til en brownie. Og ikke på den nice måde. Ydrk. Det kan ikke anbefales.

Kriterierne var iøvrigt, at der skulle være groft grønt i, den skulle være nem og hurtig at lave (uden fx at skulle stå og splitte en ananas ad i tide og utide) og at den skulle smage godt. Eller det er jo ikke chokoladekage. Men I forstår.

Opskrift: Greenie for (travle) dummies

 • 4 frosne buketter broccoli
 • 6cm agurk
 • 1/2 banan (frossen eller ‘frisk’)
 • 1 cm ingefær
 • Kød + saft fra 1 lime
 • 2dl vand

Jeg kommer det hele i en blender (den skal helst have nogle muller – vores er ikke den bedste, men den fungerer) – broccoli kommer jeg nederst, for så får blenderen lettere fat i de små frosne krabater, der ellers kan volde lidt problemer. Jeg lader blenderen køre i 1 minuts tid.

Update: min greenie-kyndige ven Emily har skrevet følgende sms til mig: “Mht greenieen, så virker det bedst (for de fleste blendere) at pakke den så det bløde og nemme er nederst, så den har noget at arbejde med inden den støder på de større frosne sager. Altså spinatblade, ikke-frossen frugt eller yoghurt i bunden og siden det frosne.”. Jeg har erfaret det modsatte (altså at broccolien så bare ligger og spjætter rundt på toppen), men jeg tænkte, at det var værd at nævne, at hver sin blender apparently kræver hver sin teknik:)

Greenien her er syrlig og frisk – og det synes jeg hjælper til at camouflere den lidt jordede smag fra broccolien.

 Kommentarer (4)
 • Jeg er også for nyligt blevet ret forfalden til greenies – og har også eksperimenteret en del for at finde min favorit. Jeg er blevet glad for at tilsætte mynte – sammen med ingefær, synes jeg det giver rigtigt meget til smagen, så greenien ikke føles alt for ‘helset’ 🙂

 • Lækker greenie, den skal bestemt prøves 🙂
  Husk at passe på, ikke alt mad og drikke er godt for baby I maven, den kan få mavekramper.
  Jeg kan dog ikke lige huske hvad det er som ikke er godt, men det kan nok googles 🙂
  Vi har også indført smoothie og greenie her I huset.
  Ønsker dig en dejlig dag 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top