Du læser nu
Beauty: Om Svanemærkning, solfiltre og koralrev…

Beauty: Om Svanemærkning, solfiltre og koralrev…

Annonce for Meraki

Nu snakkede vi lidt om solbeskyttelse (én af mine helt store kæpheste her i livet.. muligvis en arbejdsskade, omend jeg erhvervede mig min første faktor 60, da jeg var 15 og jeg siger jer, den var tyk som tapetklister) for et par uger siden, og nogle af de ting jeg vægter højt, når jeg skal vælge SPF….

Men som jeg også skrev ved den lejlighed, så er den bedste solbeskyttelse jo nu engang den der bliver brugt – og jeg er ikke blind for at det nogle gange kan være en jungle af navigere i egne præferencer (er jeg mest til høj beskyttelse for min hud eller produkter med et grønt miljø-aftryk? Kemiske eller fysiske filtre? Olie eller lotion?).

Og i weekenden havde jeg altså slæbt en række produkter med fra danske Meraki, som jeg havde fået tilsendt til test. Jeg kendte dem ikke i forvejen, men de har vist sig at være så glimrende, at de så absolut har bidraget til egen SPF-forvirring, for de har nogle kvaliteter, jeg ikke tidligere havde skænket en tanke – det er I garanteret andre der har, for de er ikke uvæsentlige.

Meraki er dansk. Det er der i sig selv noget trygt og godt ved. Og i pressematerialet stod der følgende om dem:

 • Ekstra vand-resistente
 • Effektive imod både UVA- og UVB-stråler
 • Uden parfume
 • Let absorberende
 • Fugtgivende og nærende
 • Kan anvendes både af børn og voksne

Og så er de både Astma- & Allergi-mærkede og Svanemærkede. Hov. Lige netop sidstnævnte, har jeg faktisk aldrig rigtigt tænkt over i forbindelse med valg af solprodukter før.

Måske fordi jeg har haft lidt tunnelsyn, når det kom til tekniske egenskaber (bredspektret UV-beskyttelse), men det er vist tydeligt, at det med miljø har gjort sit indtog i vores alles prioriteter.

Og hvad betyder det egentlig, når et produkt er Svanemærket? Det betyder, at de ikke indeholder (kilde):

 • … Stoffer, der er klassificeret som kræftfremkaldende, mutagene, reproduktionsskadelige eller allergifremkaldende.
 • … Stoffer, som står på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Dermed heller ikke UV-filtrene Benzophenone-3 og Ethylhexyl Methoxycinnamate, som ifølge nyere forskning skader koralrev.
 • … Konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende.
 • … Mikroplast.
 • … Parfume – hvis der er tale om solprodukter til babyer og børn.

Og selvom jeg tidligere har øffet lidt over det med at div. mærkninger kan/bør betragtes som virksomheder (og ikke myndigheder), så giver de jo os forbrugere en tryghed. Og en genvej til at navigere i indholdsfortegnelserne.

Ovenstående punkter gør sig altså gældende for Meraki’s solprodukter – og de er dermed et ret glimrende valg, hvis man (også) gerne vil huske miljøet, når man smører sig ind i solcreme… Hvilket ikke er dumt – har I hørt, at man i Hawaii og Florida har indført forbud mod solcremer, der indeholder solfiltre, der er kan skade koralrev?  Forbuddet gælder de filtre, jeg har nævnt ovenfor – og altså ikke de solfiltre, der er at finde i Merakis solserie.

Og apropos solfiltre – vil man finde de af slagsen, der er at finde i inci-listen på Merakis solprodukter, så skal man kigge efter Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone og Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine… Og nok har de nogle meget lange meget kemiske navne, men det skal man ikke lade sig narre af – det er 3 rigtigt glimrende og ‘milde’ (hvis det giver mening) solfiltre, og nogle af de få, som netop lever op til kriterierne for både Svanen og Den Blå Krans.

Og jo – de er kemiske, men dem har jeg jo en præference for, fordi de ikke efterlader huden hvid og fordi de sikrer at vores solprodukter har en behagelige konsistens – tilbage til den med, at den bedste solcreme, er den der bliver brugt…

Så derfor – vil man gerne have en solcreme, der trygt kan bruges af hele familien, er ‘lokal’, mærket med både Svanen og Den Blå Krans og altså er et fornuftigt valg med miljøbrillerne på, så er Meraki et rigtigt godt bud. Jeg ville smøre Elise ind i produkterne a n y day og det er vel en slags lakmus-test for ethvert pleje-produkt…

Og det er jo også værd at tage med, at man kun behøver slæbe én tube med på ferie, som hele familien kan deles om…

Serien består af 6 referencer, som I alle kan se her – min favorit er sololien med SPF30. Den er virkelig god!

 

 

 Kommentarer (5)
 • Kan jeg også spørre om Tamaris-sandalene? Hvordan er komforten? Er de feks bedre å gå med enn Hermes-sandalene? Syns ofte flate sandaler kan være så harde, men likte så godt den gule farve på de 🙂 Hilsen leser fra Norge 🙂

  • Hej Mia:) Stort ja til at komforten er bedre end Hermes-sandalerne – Hermes-sandalerne er jo smukke, men ikke ret behagelige, hvis man spørger mig. De her er super bløde i læderet (mine Hermes er mere stive). klem til Norge

 • Tusind tak for svar! Jeg synes også det var lidt mærkeligt, men jeg kunne slet ikke få foden “helt igennem”, selv om de egentligt er lange nok. Jeg prøver i en størrelse større og håber – for jeg synes de er SÅ flotte 😄

 • Hej Acie. Jeg har lige et spørgsmål om noget helt andet – håber det er ok 💚 De der slippers fra Tamaris, hvordan synes du, at de er i størrelsen? Jeg har købt dem i min normale størrelse, men jeg synes godt nok at læderstykket henover foden er smalt … Min fod er også til den brede side, men alligevel 😉 Giver de sig meget? Jeg har bestilt dem hjem i en størrelse større, men der er jeg også lidt bekymret for, om de så bliver for store, hvis de udvider sig 😀

  • Hej Emma.. Hmm – jeg synes egentlig de var helt normale. Jeg har aldrig betragtet mig selv som værende sådan en med smalle fødder – måske endda snarere normale, men til den bredere side, så jeg er overrasket over, at du har haft problemer. Jeg har tidligere været nødt til at gå en størrelse op i sko, der er meget smalle (Hermès-sandalerne fx), men lige med dem her kunne jeg glide dirkte i dem. Jeg synes heller ikke de har givet sig voldsomt, selvom de er i læder – og jeg har gået ret meget i dem. Prøv at gå en størrelse op – de er jo åbne bagtil, så det er jo heldigvis ikke kriminelt, hvis de endelig skulle blive lidt for lange 🙂

   klem

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top