Du læser nu
Før/Efter: halvvejs til et opgraderet køkken.. Og om at vælge en køkkenbordplade i marmor.

Før/Efter: halvvejs til et opgraderet køkken.. Og om at vælge en køkkenbordplade i marmor.

Jeg blev spurgt forleden, om jeg ikke ville vise billeder af vores ‘nye’ køkken, og det vil jeg da gerne – jeg havde ikke lige tænkt tanken, for vi er jo ikke færdige, og således skal dette altså også læses som en midtvejsstatus fremfor noget andet…. Meeen – de ting, der mangler nu er altså sådan nogle finish-ting. Og alle ved jo, at det er de sidste 5%, der tager 95% af tiden, så Guderne må også vide, hvornår vi kommer sådan helt ægte i mål.. Hvis man da nogensinde gør det i et hus, sådan generally speaking.

Men men – nu har vi da fået vores nye bordplade, vask, Quooker Fusion og kogeplade og det endelige resultat kan anes i horisonten:)

Hvis I vi se, hvordan køkkenet så ud før (både inden vi flyttede ind, og efter vores første lille makeover, så kan I finde en masse billeder her. 

Vores køkken er et Kvänum-køkken og jeg kan ikke rose det nok. Man kan virkelig mærke, at det er kvalitet og ægte håndværk. Jeg er simpelthen så glad for det køkken – og for dets klassiske udtryk. Så er det taknemmeligt og relativt let, at opdatere det nu og da med nye greb, en ny bordplade og en klat maling.

Men men – tilbage til projektet, for hvad har vi gjort?

Vi har slået fliser ned, som I kan se. Der fulgte en del puds med, så der har efterfølgende været en murer forbi og pudse muren op. Nu skal der så spartles (en hel masse), sættes filt op og males hvidt. Vi har besluttet ikke at sætte nye fliser op, men vil istedet gerne have et helt clean udtryk. Selvom fliser også kan være virkeligt pænt. Og praktisk, ikke mindst.

Og så har vi fået lagt ny bordplade på. Vi har valgt en carrara marmor i ‘extra white’, hvad end det betyder. Vi har købt den hos Falke Granit og jeg var ude og pege på en plade jeg synes var pæn. Vi var meget i tvivl om vi skulle vælge den ‘fornuftige’ silestone løsning, der kan modstå alt, eller den smukke marmor-løsning, der kan være svær at holde.

Vi blev, af fagfolk, fortalt at man idag kan imprægnere marmorplader, så er de er ret modstandsdygtige. Dertil blev vi rådet til at vælge den i en mat variant (altså ikke poleret), for så kan man altid lige tage noget finkornet sandpapir og slibe pladen let, hvis der skulle være kommet en uheldig plet. Så vi vovede pelsen og satsede. Det endelige skub kom, da vi var på MASH og så at de havde brugt en marmorplade til bardisken – altså hvis man kan bruge marmor sådan et sted hvor det må antages at flyve med citronsaft og andre herligheder, så kunne vi også administrere det i et køkken. Og sådan blev det…

Vi var overall glade for forløbet med Falke og den rådgivning vi fik, men oplevede også nogle svipsere, som var ved at give mig grå hår og altså lige bør nævnes. Vi havde i købsforløbet spurgt om de kunne hjælpe os med at komme af med den eksisterende bordplade og fik besked, at det var intet problem……. Det viste det sig så at være alligevel (… da sagen overgik fra salgsafdelingen til produktionsafdelingen og kommunikationen derimellem åbenbart var liiidt hullet), så pt har jeg 300kg sort granit stående i indkørslen som jeg ikke ved, hvordan jeg skal komme af med, og det er jeg egentlig lidt træt af.

Og så var der også liiiige det der med, at de glemte at fortælle mig, hvornår de kom med pladen. Og ikke svarede på mine mails. Og istedet havde sendt leveringsinfo til én der hedder Stine, som ingen ved hvem er. Og den slags. Men altså. Overall, god rådgivning i købsprocessen. Venlige mennesker. Grundig opmåling. Effektiv installering. Smukt resultat. Lidt bakset/manglende kommunikation – kan man leve med dét, så anbefaling herfra:)

Iøvrigt og for reference – vi var første gang ude og kigge på plader i marts måned og endte med at have pladen på plads i slut maj, så projektet tog – fra start til slut – ca 2 måneder.

Derudover har vi fået ny vask – en hvid underlimet keramikvask fra Blanco og så, selvfølgelig, ny Quooker (reklame, da den er installeret som led i et samarbejde med Quooker, I kommer til at se mere til..). Vi har valgt en Quooker fusion i messing, der kan alle mulige frække ting – kogende vand, isvand, danskvand. Jeg forudser at mængden af pantflasker vil opleve en dramatisk tilbagegang herhjemme. Optur. Men men – som sagt, den kommer vi tilbage til.

Og så har vi også fået installeret ny kogeplade fra GRAM (igen reklame, da den skal i spil til et samarbejde I kommer til at se mere til senere på året.. det er noget med TV-optagelser. Og hende her. Og mig med en nyfødt på armen;)). Jeg var mega glad for at lave mad på gas – men ikke så glad for rengøringen bagefter, for det er noget baks at holde pænt. Så da chancen bød sig for induktion i topklasse, slog vi altså til. Og shit, hvor er det også bare blevet pænt, men noget der er lidt lettere i udtrykket end vores gamle gas-komfur.

Og hvad mangler der så? Phew – jo, listen skal I få her…

 • Der skal, som nævnt, spartles, filtes og males.. I hele køkkenet.
 • Der skal fuges, langs kanterne
 • Stik-kontakterne skal tilbage på plads.
 • .. Og en eller anden dag, når overskuddet er til, så skal selve køkkenet også males. Det trænger – især soklerne er udsatte og har fået sig nogle knubs hér og dér. Vi drømmer om en lysgrå, til at matche resten af huset. Men det haster heldigvis ikke 🙂

(.. og inden dette projekt har vi som bekendt fået skiftet vinduerne, fået sat nyt køleskab i, sat nye lamper op, sat knagerne op (fra House Doctor, vist nok) og skiftet alle grebene – de er fra noget der hedder Schoolhouse og købt i New York).

 Kommentarer (12)
 • Hej!
  Nu ved jeg godt det er et lidt ældre indlæg, men hvordan gik der så med bordpladen? Er I stadig glade for den? Vi står nemlig og overvejer den samme 🙂
  Vh Sofie

  • Ja, meget. Vi har været uheldige og har fået slået nogle små hakker (2mm?) omkring håndvasken, hvor man står og bakser mede gryder, men ingen pletter fra hverken tomatsauce eller citron – og jeg laver ofte mad med en to-årig på slæb:)

  • Pærerne har jeg købt som spotvare i Netto på et tidspunkt og fatningerne er vist nok fra Ellos… Eller Jotex:)

 • SÅ pænt med marmorbordplade, og det lyder som en god ide at fravælge klinker, så pladen får mere plads i rummet.
  Jeg kender ikke noget til at holde marmor, men vi har en træbordplade rundt om vores vask, og den er så flot på tredje år. Man skal bare være indstillet på altid at tørre op og behandle den et par gange om året.

  • Ja, jeg tror det er det samme med alle naturmaterialer. Smukt, men kræver lidt ekstra vedligehold <3

  • Det er ihvertfald så langt mine erfaringer rækker, men du kan jo evt skrive til kundeservice og spørge? 🙂

  • Næ – den er indbygget, så jeg gætter på at det er noget Kvänum har fikset i sin tid 🙂

 • Det er simpelthen så pænt! Men kan I så holde bordpladen? Vi har også en i marmor, som blev imprægneret i dyre domme (dog har jeg ikke hørt om mat lf blank før?). Men vi kan slet ikke holde den. Den er fyldt med ‘matte’ pletter, selvom vi virkelig passer på..

  • Ja, det synes jeg bestemt – so far ingen problemer ihvertfald, men har også kun haft den i 1 måned, så det er måske lidt tidligt, at være meget kålhøgen 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top