Du læser nu
Nem sommermad: pulled chicken burgers med coleslaw af spidskål..

Nem sommermad: pulled chicken burgers med coleslaw af spidskål..

Jeg er inde i en god ‘madlavningsperiode’ for tiden – jeg får lavet madplaner, handlet til ugen og har generelt godt overblik over ‘fryserbeholdningen’. Det er nice – men bestemt ikke tilfældet altid. Der er mindst ligeså mange perioder, hvor det hele sejler og jeg til sidst giver op og overgiver mig til nogle måltidskasser…

Men men – man må jo udnytte det mens det varer. Og få gemt lidt inspiration til de sløje tider. Og jeg forudser at vores efterår bliver én lang måltidskasse;)

Og i den forgange uge blev det altså til det her – pulled chicken burgers med hjemmelavet coleslaw lavet på spidskål… Nemt, hurtigt og noget hele familien gider. Elise spiser det hele separat, hendes far tilføjer et skvæt chilimayo og hendes mor nøjes med en halv bolle, og så er alle glade 😉

Opskrift – pulled chicken burgers med hjemmelavet spids-slaw..

Spids-slaw:

  • 1 hoved spidskål
  • 3 store gulerødder
  • 1 spsk mayo
  • 3 spsk skyr (eller andet syrnet mælkeprodukt)
  • 2 tsk æblecidereddike (kan altså godt undværes, hvis man ikke lige har den slags stående)
  • Salt og peber

Snit spidskål fint og giv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Bland med mayo, skyr og æblecidereddike. Og smag til med salt og peber. Jeg synes den bliver god, hvis den får lov til at stå og trække mens kyllingen er i ovnen.

Pulled chicken:

  • Kyllingebryst
  • BBQ-sauce (de ambitiøse kan lave den selv, os andre kan nøjes med en fra hylden i supermarkedet;)).
  • Gode burgerboller – vi foretrækker bløde briocheboller..

Lav en sølvpapirspakke med kyllingen, som sovses godt ind i BBQ-sauce og kom det i ovnen ved 200gr i ca. 20 minutter. Riv kyllingen med to gafler og vend den i den overskydende BBQ-sauce fra sølvpapirspakken. Det samme kan iøvrigt laves på grillen, hvis vejr og humør er til den slags.

Servér i let-ristede boller og drik en kold øl on the side – det er jo sommer(ferie).

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top