Du læser nu
#augustlisten – om barsel, frysermad, en god dameserie og en hospitalstaske, der nok bør pakkes…

#augustlisten – om barsel, frysermad, en god dameserie og en hospitalstaske, der nok bør pakkes…

[Et par billeder fra sidste års august, jeg lige faldt over i arkivet, og tænkte godt kunne fortjene et lille repost]

Så blev det august, og hverdagen ruller igen – Elise er startet i vuggestue efter 3 ugers ferie, og som de fleste mødre, havde jeg mine bekymringer om, hvordan det ville gå. Heldigvis unødigt, for det gik så fint, så fint og jeg er ret overbevist om, at det er godt for min lille pige, at komme ned og lege med hendes kammerater igen.

Hun vinkede til mor og far, gav en kysser og sagde ‘hej heeeeej’ inden hun løb ind til at alle vennerne. Phew.

For egen regning er jeg også tilbage på pinden efter en lille uges ferie, der ikke var helt planlagt, men meget tiltrængt. Med forestående barsel, er der så meget jeg gerne vil nå inden, så det var egentlig ikke tanken, at jeg ville holde noget ferie af betydning, men det besluttede jeg heldigvis at gøre, og det har været rart.

Nu er jeg klar til de aller-sidste krampe-trækninger inden jeg trækker stikket og går på (deltids)barsel. Og det bærer månedens august-liste altså også præg af – for i august vil jeg gerne:

♥… gå på barsel. Det har jeg lige skrevet, I know. Men det er i ligeså høj grad en reminder til mig selv om, at nu skal jeg altså også gøre alvor af det.

♥… Få lavet noget frysermad, der kan hjælpe os igennem den første tid som familie på fire.

♥… Fylde år. Hurra! 33, kom bare an!

♥… Ligge lidt med fødderne oppe, i bedste barselsstil, og binge-watche “Younger”, som kan streames på TV2 og som er en perfekt letbenet dameserie, der sagtens kan klare, at seeren har et par udfald undervejs.

♥… Få pakket den der hospitalstaske. Eventually. Jeg smiler, når jeg læser pakkelisten fra sidste gang (men hvad faen skal man også gøre, når man ikke har prøvet det før!?), og tager ca. halvdelen med denne gang;)

♥… Gå til frisøren, få ordnet fødder og få booket en tid til ansigtsbehandling og farvning af bryn – så er jeg klar til at gå nogle trætte, travle, baby-måneder i møde, uden at tabe mig selv helt undervejs. Måske.

♥… Læse “Helens bog om amning og flaske” og den sagnomspundne  (og måske kontroversielle??) “12 hours sleep by 12 months old” – jeg gør mig ingen forestillinger om at sidstnævnte skal være virkelighed, men nu har jeg hørt så meget om den bog, at jeg gerne vil læse den, for selv at kunne danne mig en mening:)

♥… En tur i biffen og se “Løvernes Konge”. Med fødderne oppe i en af de der lækre sale, hvor man kan det. Og spise popcorn.

 

Jo. Det var listen. Ikke så ambitiøs måske. Men jeg skal også være ærlig og indrømme, at min fysiske tilstand sætter sine begrænsninger i øjeblikket;) Må I få en dejlig dejlig august♥

 Kommentarer (13)
 • Den er skide god, den bog!. Simpelthen. Min dreng sov igennem fra 10 uger, og det var helt uden gråd. Så lavede jeg så den fejl at gå ind og give ham lidt mad mens han sov, lige som han havde lært at sove uden. Men jeg savnede ham jo, når han lige pludselig sov 12 timer uden at have brug for mig. don’t do that, hehe…
  Og lad være at sige til mødregruppen og sundhedsplejersken at du læser den 😉

 • 12h sleep by 12weeks old er FANTASTISK! Vi tilpassede den, så vi først gik igang da børnene var klar. Begge vores to sov igennem fra 19-6 fra de var 6 måneder. Og de var meget forskellige (bryster kontra flaske, begge dele virker bogen på). De elsker deres seng og beder nogen gange selv om at blive lagt. Læs den og brug den, hvis du kan. Fra mit synspunkt skal børn osse lære at sove, ligesom de skal lære alt andet.

 • Overvej at læse ophavsbogen af Ferber I stedet for. Han var ledende forsker inden for babysøvn og det er (vist) den bog, som din bog udspringer fra. Jeg har hørt fra mange, at det er utrolig oplysende at læse den originale bog for at forstå koncepterne i alle dets afskygninger, i stedet for at læse en bog der mest handler om udførelse af dem. Vores læge var en af de sidste, der studerede under Ferber, Han var en utrolig respekteret ekspert på området.

 • Oh no ikke den bog. Det er slet ikke meningen så små børn skal sove på den måde. Deres opvågninger handler jo i høj grad om tryghed, og det fratager man med denne “metode”. Øv håber sådan du også vil finde den skræmmende.

  Af frysermad kan jeg anbefale Meyers færdigretter (især butter chicken, lasagnen og kødboller i tomat) og Cofocos færdige surdejspizzabunde.

  • Enig! <3 Ikke den bog. Det er NORMALT at så små babyer vågner i de der intervaller (og ja, det er jo latterligt hårdt), men åh ikke alle de varianter af søvntræning. Helen er heller ikke vild med det! Kh

  • Søde damer, nu kan man jo godt læse en bog om faldskærmsudspring uden at påtænke at kaste sig ud af et fly. Som jeg skriver vil jeg bare gerne læse den for at danne mig min egen mening <3

 • Løvernes Konge er også på min ny-postede agust-liste 😀 Så den som den første film i biffen, og som 28 årig, er jeg sikker på at den nye hitter ligeså meget!

  – A

 • Åh jeg vil virkeligt gerne høre mere om den søvnbog når du har læst den… nr 1’s søvn gør mig bange for en evt nr 2

  • Ingen søvn bog men bare sund jysk fornuft og at mærke efter hvad mit barn havde brug for. Med nr 1 lå jeg under for alle formaninger og forventinger om at man absolut skulle ud og gå med barnevogn. Dermed blev det jo signalet til hende om at sove. Med nr 2 lagde vi ham stillestående fra dag 1 og der har aldrig været nogen problemer eller gråd. Så det handler altså om at hver familie skal finde det der virker for dem og ikke blindt stole på hverken bøger, sundhedsplejersker eller andre velmenende… (og er selvfølgelig helt med på at det dermed er paradoksalt at jeg skriver dette 😂)

 • Hej Acie. Måske kan min erfaring med søvn og nr to muntre dig op. Med nr 1 sov jeg ikke mere end 2 timer sammenhængende i 14 måneder. Da lillebror kom efter 2,5 år svor jeg at det skulle være anderledes. Det som hjalp mig (tror jeg) var at jeg fra dag et lagde ham til at sove i barnevogn/lift uden at gå en eneste meter med ham eller vugge barnevognen. Dermed vænnede han sig ikke til at falde i søvn til bevægelsen, og jeg kunne istedet bruge den sparede tid på min datter, søvn eller praktiske gøremål. At jeg til gengæld var lidt længere om at komme af med barselskilo pga manglende gåture tog jeg gerne med i købet 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top