Du læser nu
Weekend-tid…

Weekend-tid…

…. og et langsomt liv.

Første weekend efter ferien. Og efter en kort uge.

Vi startede den med is på havnen. “Wauw” udbrød den mindste, ved synet af en lille andefamilie. 4 ællinger, andemor og andefar. “Wauw wauw wauw”. Og så “vov vov”, for det er dét alle dyr siger, hvis man spørger hende.

Alt imens isvaflen dryppede ned af den lyserøde trøje og jeg igen tænkte for mig selv, om jeg da ikke snart havde lært, at vi skal have en pakke vådservietter liggende i bilen. Altid.

Og så burgere med hjem. Glæden over at finde takeout på højde med den slags man finder inde i byen er altså ikke sådan at kimse af, skulle jeg hilse at sige. Men vi har efterhånden lært det, lært de gode steder.

Jo. En bedre fredag i en lille familie, med andre ord. Og så en slap lørdag, der startede med at jeg fik lov til at sove længe. Sådan ægte længe. Så længe jeg havde lyst til. Og det faldt på et tørt sted, for jeg er altså noget mere træt end jeg plejer at være, sådan hér på falderebet af graviditeten.

Elise og hendes far tog på udflugt. Det er de gode til. Oftest har deres udflugter destination i et byggemarked. Og oftest kommer de hjem med en ny maskine eller et nyt redskab, jeg ikke vidste fandtes. Men ok. Jeg føler, at det er en billig pris at betale for at få lov til at sove længe nu og da. Og nu ejer vi altså en ‘træktalje’.

Og eftermiddagen blev brugt i haven. Fordi det var for varmt, for alle at sidde indendøre. Jeg plukkede solbær – i sidste øjeblik. Solbærbusken har nærmest lagt sig ned, grundet tyngden fra de solmodne bær. Et halvt kilo blev det til, på ingen tid. Og jeg kunne snildt have plukket flere, havde det ikke været fordi fysikken altså sætter sine begrænsninger for alt, der befinder sig under knæhøjde.

Andre var mere praktiske. Slog græs, blandt andet. Og sidst, men ikke mindst, havde nogen mest bare travlt med at spise de bær, jeg havde travlt med at plukke. Så måske jeg egentlig plukkede meget mere end det halve kilo. Men det er kun fint – der var rigeligt til en gang solbærsyltetøj. “Godt til pandekager”, konstaterede min pandekage-glade mand. Det er målestokken for syltetøj. Kan det gå til en pandekage? Måske endda med vanilieis? Så er det godkendt. Ellers kan jeg få det for mig selv.

Jo. Der er dømt langsom weekendtid. Også idag. Familietid. På sommermåden. Lige om lidt er det efterår. Og lige om lidt har vi hænderne fulde. Så vi nyder langsommeligheden, så længe den varer.

Hav den dejligste søndag derude <3

 Kommentarer (2)
  • Hej!
    Vi flyttede til Vedbæk sidste sommer, så du må meget gerne dele dine gode take out steder. Vi leder nemlig stadig 🙂

    • Ishuset på Rungsted Havn laver en rigtig god burger, Bøf&Broccoli er også gode burger og fritter (men til den voldsomme side), Gastronomia Costa Smeralda på Bolbrovej laver rigtig god pizza og pasta og Dagens Måltid på Rungstedvej er genialt til en familiekylling med salat og kartofler. Derudover klassikerne på havnen – Sticks og Wokshop 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top