Du læser nu
Bolig: om små børn, lyse gulvtæpper og tip til at vælge den rigtige størrelse..

Bolig: om små børn, lyse gulvtæpper og tip til at vælge den rigtige størrelse..

Annonce // Har fået bloggerrabat

.. Tæppe altså. Den rigtige størrelse tæppe. For et par måneder siden, flyttede vi det mørkegrå tæppe fra stuen op ovenpå og idag bor det på lillebrors værelse. Af to årsager. Det hele var blevet lidt for mørkt og gråt-i-gråt med de grå møbler og det grå tæppe. Det var den ene grund. Den anden grund var, at jeg havde købt det for småt. Fra starten af. Dumt og irriterende – jeg var, rent ud sagt, ikke opmærksom på det og tænkte, at det ville passe fint.

Det gjorde det bare ikke. Det var lige 50cm for småt på begge leder – til gengæld havde det den perfekte størrelse til børneværelset, så helt skidt var det selvfølgelig ikke, for vi har jo stadig glæde af det.

Så jeg lærte altså, på den hårde måde, at det betyder noget, dét med tæppers størrelse. Og lidt research afslørede også, at der faktisk findes nogle helt glimrende tommelfingerregler at læne sig op ad. Dem kommer vi til tilbage til.

Tæppet hér er fra Layered – et svensk brand, som laver sådan nogle fine ting. Jeg ville gerne have et lysere tæppe, men var samtidig nervøs for, om det var liiige modigt nok med små børn i huset. Jeg spurgte hende hér til råds om hendes erfaringer. Og  hende her. Og svarene var opløftende.

Så jeg ledte videre, og da jeg faldt over tæppet fra Layered var beslutningen taget med beskrivelsen “The middle part is made of wool that is naturally stain repellent and has a matt finish”. Key words being, ‘naturally stain repellent’. Købt.

Og jeg er kæmpe kæmpe glad for det. Det er smukt, klassisk og i virkelig god kvalitet, så jeg håber, at vi kan have glæde af det i mange år frem.

Og tilbage til det med tæppeguiden, for det var sådan jeg fandt tæppet. Layered har nemlig lavet en rigtig god tæppeguide, som jeg selv brugte. I kan finde den her.

I stuen bør der være 40cm tæppe ud over sofaen på hver side. Og afhængigt af om sofaen står op af en væg eller midt i rummet, er det enten kun de to forreste eller alle fire ben, der skal være placeret på tæppet. For at skabe symmetri og ‘ro’ altså. Det er dét der er pointen – det siger sig selv, at man skal gøre som man vil, men med symmetrien in mind… Det hele er, som nævnt, langt bedre forklaret her.

Og der er altså både gode råd til gulvtæppet i stuen, spisestuen og soveværelset.

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top