Du læser nu
Nem hverdagsmad på 15mins: pasta med laks i spinat/citron-sauce…

Nem hverdagsmad på 15mins: pasta med laks i spinat/citron-sauce…

Jeg er begyndt at samle. Samle på opskrifter, der ikke tager mere end 15mins at lave. Faktisk begyndte jeg for nogle måneder siden, for når man godt kan se, at der bliver pres på, så må man jo forberede sig. Øve sig. Så det har jeg gjort de sidste par måneder.

Og dét her var altså et af de bedre forsøg. “Hold kæft, det ser lækkert ud”, sagde Skjorten, da jeg var igang i køkkenet. Og efterfølgende “Det må du godt lave igen”.

Så det har jeg tænkt mig 😉

Og mon ikke I sidder et par andre travle damer derude, der kan bruge inspiration til den slags aftensmad man kan lave på et kvarter? Det tænker jeg. Og opskriften skal I få lige hér:

Opskrift: pasta med laks i spinat/citron-sauce

 • 2 stk laks
 • 1 citron
 • 1 bakke frisk spinat
 • 1 fed hvidløg
 • 1/4l madlavningsfløde
 • En pakke frisk pasta
 • Salt, peber, olivenolie

Bag laks i et fad med lidt vand og et par skiver citron ved 180g i 15mins.

Svits imens hvidløg i olivenolie, skyl spinaten og vend den i den varme olie inden hvidløget bliver branket. Tilsæt fløden når spinaten falder sammen. Smag til med saften fra resten af citronen, salt og peber og lad saucen tykne.

Kog frisk pasta imens.

Hæld citron/spinat-saucen over den friske pasta og bland laksen (i mindre stykker) i pastaen. Server med et par af citronskiverne fra laksefadet.

(Til Elise tog jeg lidt pasta og laks fra inden jeg blandede sagerne sammen. Hun spiser gnavegrønt mens jeg laver mad – både for at distrahere, men også fordi hun er lidt slem til ikke at røre det grønne, så snart der er andre alternativer).

 Kommentarer (3)
 • Hej.
  Tak for en let opskrift. Vil du ikke være sød at inspirere mig med hvilken slags gravegrønt du giver din bedårende datter? Jeg har selv en søn på 2 år, og det er altid rart med inspiration til gnavegrønt til de små 🙂

  Kh Lærke B

  • Hej Lærke.

   Jeg kører det helt plain – agurkestave og peberfrugt og den slags. Og ellers hvad vi andre skal have – lidt broccoli, lidt majs, kartoffel eller lignende 🙂

   klem

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top