Du læser nu
Beauty: et par små SOS-venner til badeværelseshylden…

Beauty: et par små SOS-venner til badeværelseshylden…

Det er næppe gået nogen forbi, at jeg har en svaghed for den slags hudpleje, man kan købe på apoteket. For dermokosmetik. Det er en gammel arbejdsskade og I må have mig undskyldt. Men jeg kan altså ikke lade være med, at være lidt ekstra begejstret for netop de mærker, man altså kan finde på apotekets hylder.

En slags grand old lady hér er A-Derma. Vi kender allesammen de hvide og lysegrønne produkter. Mit første møde med serien var i mine tidlige teenage-år, hvor min mor kom hjem med en tube fra apoteket. Det der med eksemhud, er jo gerne en gave man har med sig helt fra barns ben – således også i mit tilfælde.

Og idag skal vi altså snakke lidt om et par små SOS-venner, der kan være gode at have på hylden hjemme i badeværelset. Især for børnefamilier og især for nybagte mødre. De her billeder, tog jeg – tydeligvis og iøvrigt – pre-lillebror.. Det er helt vildt, at se dem nu. Tænk at det var ham, der lå derinde bagved bulen.

Det skal du kigge efter på ingredienslisten…

Som overordnet note, når vi snakket irriteret eller endda skadet hud, så er det værd at holde øje med følgende ingredienser: zink, kobber, e-vitamin og niacinamid (.. B3-vitamin). Og så er par andre naturlige sager, som vi kender: aloe vera, agurk, rosenvand, kamille m.fl.

Derimod er det klogest at holde sig fra ting der kan gøre det hele meget værre – det kunne fx være acetone og parfume.

For SOS-produkterne fra A-Derma gælder det, at de indeholder et zinkoxid og kobber/zink sulfat-kompleks, som virker irritationsdæmpende og øjeblikkeligt beroliger, renser og reparerer hudens øverste lag. Så langt, så godt.

Derudover indeholder produkterne alle A-Dermas stjerne- og signatur-ingrediens Rhealba Havre®, som er en naturlig plantebaseret aktiv ingrediens. Rhealba havren er en aktiv ingrediens, med en gavnlig virkning på sart hud. Den dyrkes i Sydvest Frankrig efter økologiske landbrugsstandarder, og indeholder balanceskabende, beroligende og reparerende molekyler, som har gavnlig effekt på sart, tør og irriteret hud.

Udgangspunktet for at få lidt hjælp i nøden, er der altså – omend dette område jo er et grænsefelt, hvor hudpleje kun kan så meget og et ar er jo et ar, så her loves ingen mirakler. Blot en hjælpende hånd.

4 små venner i nøden…

Til sprækkerne… A-Derma Dermalibour+ Reparing Cream:

Rensende og beroligende reparationscreme til tørre hudirritationer som fx sprukne læber, daglige skrammer/rifter, rød babynumse, tørre pletter osv. Den har meget høj pædiatrisk tolerance og kan bruges i ansigtet, på kroppen og på de ydre slimhinder – for egen regning har jeg den liggende klar i mit ‘nybagt mor’-kit (ved siden af brystskjolderne og uldne ammeindlæg) til sprukne brystvorter som følge af amning (… og jeg har ingen betænkeligheder ved at lade mit lille barn slikke den slags af – men hvis det bliver aktuelt, så vil jeg nu alligevel lige tørre af med en våd klud inden spisetid, for spændende smager det nok ikke).

Plaster på tube… A-Derma Dermalibour+ Barriere Cream:

En lille hjælper til når skaden er sket (og til for at undgå at skaden sker), og en slags plaster på tube. Den danner et usynligt ”skjold” på huden, som isolerer og beskytter – brug den fx på øreflippen bag en ørering ved nikkelallergi, på en hudirritation der svier i klorvand, på hælen hvor skoen gnaver, på riften efter lidt for tæt kontakt med rosenbusken eller på tørre barnekinder i kulden. Den kan bruges mere eller mindre over det hele og er en rar lille beskytter, at have liggende til småskaderne.

En lille hjælper til arret… A-Derma Epitheliale A.H Duo Ultra-repairing Cream:

En reparerende creme til svækket hud, hvor der er risiko for ardannelse. Fx hvis man har skåret sig, efter kirurgi (.. kejsersnit anyone?), overfladiske dermatologiske indgreb (laser, peeling) eller overfladiske forbrændinger. Cremen indeholder den patenterede ingrediens CICAHYALUMIDE®, der er et kompleks af 3 aktive ingredienser: Hyaluronsyre, der som bekendt er en glimrende fugtmagnet, der holder huden gennemfugtet og derved mindsker skorpedannelse, L-ALA-L-GLU Dipeptide (sikke et navn), som booster cellemetabolismen og så Rhealba® Havre, som vi snakkede om foroven. Den kan bruges direkte på den åbne hud.

Kogtvandsklude på spray… A-Derma Cytelium Drying Spray:

Vi har endnu ikke haft besøg af skoldkopperne herhjemme, men jeg ved, at det kun er et spørgsmål om tid, og når det sker er jeg beredt. Den her udtørrende zinkspray er til irriteret og let væskende hud i fx hudfolder eller kløende røde prikker.Den er nem og behagelig at anvende samt beroliger og beskytter huden. Den indeholder kun få og nøje udvalgte ingredienser og har en rensende, irritationsdæmpende og beskyttende effekt på huden.

Da Elise var helt lille, havde hun også så mange dobbelthager at hun blev helt hudløs på halsen, fordi mælken blev fanget i hudfolderne når hun ammede – vi kæmpede med kogtvandsklude, men den her kunne have været et godt (og noget enklere) alternativ. Nu ligger den klar – lillebror er ikke født uden dobbelthager heller;)

Jo. Et par sager til hudpleje-apoteket derhjemme. Nu ved I de findes, så hvis uheldet skulle være ude hos store eller små, kan I med koden Acie20, få 20% på alt A-Derma hos webapoteket. Koden gælder fra i dag d. 29/8 til d. 6/10.

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top