Du læser nu
Det er egentlig røv-sygt, at have små børn…

Det er egentlig røv-sygt, at have små børn…

Vild overskrift fra en ny-bagt to-børns mor, I know. Hva’ faen laver du så, Agurk? Men det skal naturligvis læses med et gran salt.

Det slog mig i weekenden, da jeg et sted omkring kl 20:30 sad og ammede for Gud ved hvilken gang den dag og iøvrigt var ved at omkomme af træthed. Jeg så stories imens, i et forsøg på ikke at falde i søvn med poden i favnen – det er sket og ens arme sover så vederstyggeligt, når man vågner et par timer senere med sit barn klistret til kroppen af lige dele sved og mælk.

Og lige dér midt i mit feed, dukkede der et par festlige stories frem, fra en veninde, der har børn, der er noget ældre end mine. Sådan 8-10 stykker-ish. Sådan et par stories der inkluderer hvidvin og damegrin. Det så så mega hyggeligt ud. De næste stories var fra en anden veninde (.. og blogger-kollega). Hun var på ferie. Med to børn. Og nød sin aftensmad med udsigt til en legeplads og på en elektrisk motorcykel i størrelse 3 år. Og så tikkede der en sms ind fra en tredje veninde – hun fødte 2 uger før mig (de kvikke kan nok regne ud hvem) og vi har i øjeblikket gang i en never-ending sms-tråd om all things that matter for nybagte mødre. Fra søvn til mad og ‘ser jeres bleer også sådan her ud?!’.

Og jeg kunne ikke lade være med at grine på samme måde, som jeg grinede, da vi (også i weekenden) var på vej til familiefødselsdag og havde to skrigende børn på bagsædet hele vejen ned af Falkoner Allé. Og man kan bare ikke gøre en skid – andet end at grine. Sådan lidt opgivende. Og kigge på hinanden og vide, at det skal nok gå og vi gør vores bedste. Men hvem kommer med en drink? Og en voksen?

Og så var jeg altså lidt misundelig på hvidvinen og på dame-grinene. Og på de store børn. Selvom jeg ved, at den tid nok skal komme, og at man skal nyde dér hvor man er nu. Også selvom det er med to sure børn på bagsædet.

For selvfølgelig er det ikke røv-sygt. Selvfølgelig er glæden enorm. Kærligheden enorm. Lykken enorm. Når man sidder dér med sin lille frikadelle i armene og snuser babyduften helt ned i lungerne og kan mærke ur-instinkterne klappe eksalteret af beskytter-trang og ‘jeg giver aldrig slip på dig’. Og da jeg lørdag morgen kunne kravle op ved siden af min varme, store sovende pige og holde om hende under dynen mens jeg indsnusede duften af hendes hvide sommerhår og smilede af alle de skøre ting hun siger og gør, fordi 2 år er en helt vidunderlig alder. Også selvom den kommer med lidt trods og temperament (… gad vide, hvor hun har det fra?).

Men hvidvinen. Eller roséen. Eller boblerne. Og de store børn. Det bliver nu heller ikke dårligt.

Jeg sætter min lid til 40-års fødselsdagene, som venter rundt om hjørnet, og forstår pludselig hvor de er en thing. 30års-fødselsdagene drukner langt henad vejen i bryllupper, barnedåbe, huskøb og graviditeter. Ingen orker eller har overskud. Men 40års-festerne, hold da magle. Dér får’en én over nakken, er det mit indtryk. Så dem ser jeg frem til;)

… Mon jeg er den eneste, der har det sådan?

Hårbøjle – Pico // Solbriller – By IC // Skjortekjole – H&M (udsolgt) // Jeans – H&M // Sandaler – Hèrmes // Barnevogn – Cybex (reklame, jeg har fået den i gave i forbindelse med et samarbejde)

 Kommentarer (11)
 • AMEN!
  Fra en mor til en dreng på 2 år og 9 måneder og en pige på 7 måneder.
  Min mand og jeg prøver at huske hinanden på, at tiden med lidt mere ‘frihed’ kommer igen.
  Vi forsørger at nyde det mens de er små, men FÅCK det er også bare benhårdt arbejde…

 • Tak for at sætte ord på præcis hvordan jeg har det for tiden! Storesøster på tre år og lillesøster på tre uger. Det er sindssygt hårdt og freaking vidunderligt på samme tid.

 • I hear you! Kender virkelig følelsen… hilsen en mor til to (En der lige er fyldt 2 og en på 8 mdr.) 😅

 • Jeg synes, der er for lang tid, til jeg bliver 40, så vi har besluttet at fejre 10 års bryllupsdag. Der er vores børn 3 og 6 år og det er næste forår og jeg glææææææder mig sådan. Nu er de 2 og 5 og jeg kan sige dig, det er allerede lettere og sjovere. De leger. Sammen!

 • I hear you! I selv samme ammende stund.
  Min mand bliver ved med at sige “En dag skat, har vi et rent hjem igen” – eller noget i den dur jeg kunne ikke helt høre det over min datter der råbte MOAR. Men på plus siden – så…. JA såee. Noget (Ammehjerne)

 • Kunne ikke være mere enig! Alt er godt, alt er svært, alt er hårdt, alt er vidunderligt – og heldigvis skal det hele nok gå. Hilsen en mor til to drenge fra september ‘17 og april ‘19 🙏🏻

 • Åh hvor er jeg lettet! TAK fordi du satte ord på hvad jeg har gået og tænkt på i lang tid! 🤗🙋🏻‍♀️
  Tak for en skøn blog!
  Kærlig hilsen mor til Gry fra feb. 19 og Solveig maj 14

 • Der er henholdsvis 4 og 5 år til min mand og jeg fylder 40…. men vi er allerede begyndt at snakke om festen 😅😂😂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top