Du læser nu
Weekendtid: æblemost af årets æblehøst…

Weekendtid: æblemost af årets æblehøst…

September er store æble-måned og hvert år skal jeg finde på noget, at bruge alle de mange æbler fra vores æbletræ til. Høsten i år har nu ikke været ligeså vild som sidste år, men det gør heller ikke noget, for jeg kunne vitterligt ikke følge med i det vanvittige tempo sidste år – bare se billederne i indlægget hér (hvor jeg iøvrigt også deler nogle helt glimrende æble-opskrifter).

I år besluttede jeg, at vi skulle forsøge os med at moste, så jeg købte sådan en frugtpresser for et par hundrede kroner i et byggemarkede.

Sidste år prøvede jeg at moste i vores slowjuicer, men det blev ikke spor godt, så det gider jeg ikke igen.

Og i håbet om, at en frugtpresser ville være et bedre bud, investerede jeg altså – og forventer at den kan moste for os mange år fremover.

Der er noget utroligt tilfredsstillende ved at få brugt de bær og frugter haven producerer – hvorfor jeg også tidligere har været i sving med både hyldesaft og solbærmarmelade. Og brombærkage.

Vi brugte forskellige æbler – både fra eget træ og fra sommerhuset, og både dem der blev plukket direkte fra træet, men også de nedfaldne. Som I kan se på billedet nedenfor, så var det ‘de trætte’ æbler, og det var så fint. Så bliver de brugt! Derudover er det meget let:

  1. Vask æblerne og skær evt stød fra
  2. Riv æblerne groft (vi brugte vores smarte køkkenmaskine til det)
  3. Kom de revne æbler i frugtpressen og pres
  4. Saml mosten
  5. Kog den op til 80grader i 5 minutter
  6. Hæld på flasker
  7. Drik 🙂

Det er et virkelig hyggeligt projekt at lave med (små) børn og Elise eeeelskede det. Det tog nok 2 timer alt i alt.

 Kommentar (1)
  • Hvor er det nogle hyggelige billeder. Jeg skal også på æblerov med min mor – der er et væld af gode steder nær mit barndomshjem 🙂 Her laves der oftest æblegrød og bagte æbler med kanel og marcipan af høsten.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top