September er store æble-måned og hvert år skal jeg finde på noget, at bruge alle de mange æbler fra vores æbletræ til. Høsten i år har nu ikke været ligeså vild som sidste år, men det gør heller ikke noget, for jeg kunne vitterligt ikke følge med i det vanvittige tempo sidste år – bare se billederne i indlægget hér (hvor jeg iøvrigt også deler nogle helt glimrende æble-opskrifter).
I år besluttede jeg, at vi skulle forsøge os med at moste, så jeg købte sådan en frugtpresser for et par hundrede kroner i et byggemarkede.
Sidste år prøvede jeg at moste i vores slowjuicer, men det blev ikke spor godt, så det gider jeg ikke igen.
Og i håbet om, at en frugtpresser ville være et bedre bud, investerede jeg altså – og forventer at den kan moste for os mange år fremover.
Der er noget utroligt tilfredsstillende ved at få brugt de bær og frugter haven producerer – hvorfor jeg også tidligere har været i sving med både hyldesaft og solbærmarmelade. Og brombærkage.
Vi brugte forskellige æbler – både fra eget træ og fra sommerhuset, og både dem der blev plukket direkte fra træet, men også de nedfaldne. Som I kan se på billedet nedenfor, så var det ‘de trætte’ æbler, og det var så fint. Så bliver de brugt! Derudover er det meget let:
- Vask æblerne og skær evt stød fra
- Riv æblerne groft (vi brugte vores smarte køkkenmaskine til det)
- Kom de revne æbler i frugtpressen og pres
- Saml mosten
- Kog den op til 80grader i 5 minutter
- Hæld på flasker
- Drik 🙂
Det er et virkelig hyggeligt projekt at lave med (små) børn og Elise eeeelskede det. Det tog nok 2 timer alt i alt.
Hvor er det nogle hyggelige billeder. Jeg skal også på æblerov med min mor – der er et væld af gode steder nær mit barndomshjem 🙂 Her laves der oftest æblegrød og bagte æbler med kanel og marcipan af høsten.