Du læser nu
Store smil og en status på det med at få bøjle som voksen…

Store smil og en status på det med at få bøjle som voksen…

For et år siden havde jeg nok ikke lagt et billede op hvor jeg griner. Ihvertfald ikke uden en passende disclaimer med, at ‘nårh ja, nok ikke det bedste billede af mig, men bla bla bla’ (exhibit A)…

Jeg var slet ikke bevidst om det, egentlig. Men sådan helt underbevidst har jeg alligevel været sådan én, der smilede ‘uden tænder’. Jeg vidste jo godt, at jeg ikke havde de mest lige tænder, men Herregud, så havde jeg da så meget andet, og som jeg forklarede i sin tid, så havde jeg fået beskeden (i mine unge år), at hvis jeg skulle gøre mig forhåbninger om lige tænder, så var det noget med at rive tænder ud og togskinner i mange mange år.

Så den drøm havde jeg skudt en hvid pil efter – og så var det først da det ikke længere bare var kosmetisk, men også funktionelt, jeg havde problemer, at jeg fik taget mig sammen til at tage til en gratis forundersøgelse hos Smíledesígns.

Og jeg havde ikke nogen store forhåbninger om, at mine tænder var sådan nogle, der kunne rettes med en usynlig bøjle (I kan læse mere om invisalign skinner her), men det var jo forsøget værd.

Så jeg blev altså noget overrasket, da svaret kom retur – det kunne vi godt. Men jeg var et ‘sort med sort’ tilfælde på. Og det ville tage noget tid. Nedenfor kan I se de 3D-planer som tandlægerne arbejder ud fra og som man får lavet som led i planlægning af den rigtige behandling – mit primære problem var udtalt trangstilling, eller altså mega snævert tandsæt. Der har simpelthen ikke været plads til alle mine tænder.

Og her nedenfor kan I altså se hvordan mine tænder ser ud og hvor meget de har rykket sig. Som sagt er vi jo ikke i mål endnu. Jeg er netop gået igang med runde 2 af mit behandlingsforløb og det er altså kæmpe motiverende, at jeg kan se, hvor meget der er sket med mine tænder på bare det første halve år.

[Mine tænder i februar og mine tænder nu – de små sølvdutter jeg har på inde bagved er til at sætte elastikker på. Det er ikke alle, der skal have det (langt fra), men der skal rykkes lidt på mit bid, så jeg har altså fået glæden;)]

[Carlsen til tandlæge… 30 sekunder inden han vågnede]

Jeg har været så mega glad for at komme hos Smíledsesígns og kan give det mine varmeste varmeste anbefalinger. Det er et virkelig rart sted og nogle enormt søde behandlere – jeg føler mig så tryg i deres hænder. Så guys – hvis I overvejer det, så besøg Smíledesígns til en gratis forundersøgelse. Det er sådan et godt sted!

For et par uger siden var jeg forbi og havde selvfølgelig Carlsen med – han vågnede naturligvis i det sekund tandlægestolen blev lagt ned og så gad han fanme ikke sove mere. Lidt pres. Men jeg havde de sødeste to invisalign behandlere den dag – begge to mødre – som var så cool med at jeg lige var nødt til at amme og at Carlsen lige gylpede og alle de andre spændende ting babyer nu finder på.

Til sidste endte det faktisk med, at Carlsen blev afleveret til én af de andre behandlere, som havde ledige hænder og så var hun sød og gik rundt med ham imens jeg lå og fik sat nye dutter på mine tænder. Rart. Virkelig. Og jeg følte mig helt tryg – både selvom jeg lå bænket i en tandlægestol og selvom en ‘fremmed’ forsåvidt gik rundt med mit barn.

Så der er altså store smil over hele linjen, takket være mit forløb hos Smíledesígns – eller dvs, jeg øver mig faktisk i at smile sådan ægte og tandpasta-agtigt. Nu har jeg gået hele mit voksenliv og været sådan én der smilede med lukket mund, så hjernen skal lige omprogrammeres, men det kommer nok. Jeg er ihvertfald enormt glad for, at jeg kastede mig ud i projektet og fik det fikset.

Jeg troede jeg gjorde det for at undgå at få problemer med mit smalle tandsæt (slid, spændingshovedpine etc), og at det kosmetiske var en sidegevinst og nothing more…. Lidt som hvis man skal have skiftet tag på huset – man gør det først og fremmest fordi man skal, men det er da også meget nice at taget så bliver pænt.

Men to be honest, så er det min forfængelighed, der har den største fest. Jeg havde slet ikke forudset hvor stor en forskel det faktisk gør.

 Kommentarer (6)
 • Er du så kommet af med din spændingshovedpine?
  Jeg er halvvejs i samme forløb. Og er bla. gået i gang pga. spændingshovedpine – også pga. generende overbid og forhåbentligt et smukt ensartet resultat.

  • Ja, men det var ikke ‘bare’ klaret med tandretningen. Spændingen sidder/sad i mine kæber, så nu er jeg for nyligt begyndt at sove med en bideskinne for at afhjælpe yderligere. Jeg opdagede efter min tandretning, at mine kæber tit var låst når jeg vågnede om morgenen eller hvis jeg fx spiste en sej karamel. Sindssygt irriterende. Men bideskinnen skulle give mine kæber lov til at slappe rigtigt af.
   Held og lykke med din tandretning!! Kh

  • Priserne er super individuelle, så prisen på min behandling vil være en helt anden end andres – de spænder mellem 20 og 55k, så det er ikke billigt (men de har gode finansieringsløsninger, så man behøver ikke stå med pengene i hånden. Det ville være lidt uoverskueligt).

 • Jeg har også fået rettet med Invisalign, dog 100% for det kosmetiske, men jeg vil også sige, at jeg på ingen måde kunne have forudset, hvor stor forskel det har gjort for min personlighed. Det gør bare noget virkeligt positivt, når man ikke længere bevidst og ubevidst holder smil tilbage. Ja, det siger jo næsten sig selv, når man ser det på skrift, men det udvikler sig jo langsomt over år, og der var jeg ikke bevidst om, hvor meget det reelt hindrede mig. Hvordan skulle jeg dog det?

  Hvis man overvejer det bare det mindste, så kom afsted. Det er de BEDSTE penge, jeg har brugt på mig selv. Jeg fik det i øvrigt gjort hos egen tandlæge, så det skal ikke holde folk tilbage, at man ikke lige bor i nærheden af SmileDesign.

  • Det er på præcis samme måde jeg har det, så jeg er glad for at du skriver det – for jeg kan godt forstå hvis det lyder sådan lidt som en dum reklamefloskel, men jeg mener det virkelig og er glad for, at det ikke bare er mig, der har oplevet det sådan <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top