Du læser nu
Et lille grønt tip til den fede juletid..

Et lille grønt tip til den fede juletid..

Tilbage i november startede jeg til træning. Hos søde Ann Louise, der både er jordemoder og personlig træner. Og har startet det der hedder BarselBooster. Og hun giver så mig og et par andre damer sved på panden hver onsdag.

Og det er rart. Rart at blive kørt lidt igennem – jeg føler mig nogle dage som en skumfidus med rustne led. Lige dele blød (især dér på midten, suk) ovenpå to tætte graviditeter og lige dele stiv af at bære rundt på tunge børn i akavede stillinger.

Og Ann Louise har snart mange mange mange gange kigget med alvor i blikket på os og understreget hvor vigtigt det er for vores sundhed, at vi får vores 600g grøntsager om dagen.

Og det ved man jo godt. Altså. Ik’?!

Men 600g er ikke så lidt. Og ikke så nemt at nå – især ikke her i juletiden, hvor det føles som om al mad er brunt. Og vendt i sukker.

Og så blev jeg tippet om den her kvikke blender og ville lade tippet gå videre.

Den er genial, synes jeg. Og en god lille hjælper i ambitionen om at nå de 600g om dagen. Siden jeg blev gravid med Carl har jeg forsøgt at drikke en greenie om dagen, og det er – indrømmet – gået bedre i nogle perioder end i andre. For det bliver hurtigt bikset med både snitteri, rengøring og tid, er der jo ikke nogen af os, der har specielt meget af.

Med den her kan jeg blende en god del af dagens daglige dosis grønt – hér er der fx 250g. Og er jeg særligt artig så skyller jeg mine fiskepiller ned med den, men så er jeg altså også stolt af mig selv.

Det grønne veksler jeg lidt med – her lidt spinat der var til overs i grøntsagsskuffen, lidt frossen broccoli, et par brombær fra haven der har ligget på frys og en halv banan Elise havde efterladt. Jeg spæder til med vand og citronsaft – og synes den glider nemmere ned, hvis den ikke er for tyk i konsistensen.

Den fylder næsten ingenting i køkkenskabet, har ikke problemer med at kværne fx frossen broccoli og minimerer virkeligt opvasken efterfølgende. Jeg købte den selv hos Proshop her, men den fås vist mange steder.

 Kommentarer (5)
  • Den skal sgu hjem til os ! Min kæreste har længe snakket om sådan en sag der kan sikre sund morgenmad der kan indtages på vej til arbejde 🙂 Og så er mit nytårforsæt også i hus haha.

  • Jeg har den og den er genial! Smider grøntsagerne i om aftenen (også det frosne) og så på køl, så er det en virkelig nem morgenmad!

  • Godt tip! Det er så svært med de grønsager. Jeg plejer at tage en kæmpe salat i kantinen i hverdagene, men i weekenden er det ren carbs party 😉 Putter du krydderier i eller lign? Jeg er ikke så god til at drikke “tykke” konsistenser, men tænker at det hjælper hvis smagen er god.

    • Nææ – jeg synes det hjælper at spæde godt til med vand, så den ikke er så tyk og iøvrigt være gavmild med citronsaft, så den smager lidt friskt og sur 🙂

  • Det der er noget nær det mest geniale tip, jeg har læst i år! Jeg har så umanerlig svært ved at få spist nok grønsager, men den der kunne let være med til at redde min sundhed lidt… og så koster den heller ikke en bondegård, hvilket er et hit her efter at julegaverne er købt og økonomien måske er lidt forpustet…

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top